«Από Διαλέξεις»

healthΟ έβδομος άθλος στον Ζυγό «ο Ερυμάνθιος Κάπρος»
Μερικά από τα λαμπρότερα σημεία από τη μελέτη της Α.Α.Β.

 ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΟΥ
Στο Ζυγό έχουμε τον άνθρωπο που δε μιλάει, σύμβολο του μεσοδιαστήματος της σιωπής στο βίο του Ιησού. Μεταξύ της ηλικίας των 12 και 30 δεν ακούμε τίποτε γι’ Αυτόν. Ήταν έτη σιωπής, που τα πέρασε είτε μεταξύ των Εσσαίων στην Αίγυπτο, το κατάστημα του ξυλουργού, όπου ο Μεγάλος αυτός Υιός του Θεού ισορρόπησε το πνεύμα και την ύλη και προετοιμάστηκε για το Υπούργημά Του σαν ένας υιός του ανθρώπου, που ήταν αυταπόδεικτα επίσης Υιός του Θεού.
Η μεγάλη αποκάλυψη στο νου μου δεν είναι ότι είμαστε πνεύμα, αλλά ό,τι τα πάντα είναι Θεός σε εκδήλωση. Τα πάντα είναι ενέργεια σε διάφορες κατηγορίες. Ο Χριστός ήταν η τέλεια έκφραση της Θεότητας σε μορφή. Εξισορρόπησε τέλεια το πνεύμα και την ύλη. Αυτό είναι το έργο που όλοι πρέπει να κάνουμε…
Οι δύο καλοί Κένταυροι που σκότωσε ο Ηρακλής είναι γνωστοί ως Χείρων (καλή σκέψη) και Φώλος (σωματική ρώμη). Η δοκιμασία ήθελε να δείξει τον έλεγχοτης συναισθηματικής,της αστρικής Φύσης και της φύσης της επιθυμίας από οποιαδήποτε μορφή και αν εκληφθεί. Και είναι περισσότερο ισχυρή όσο πιο προχωρημένος είναι ο άνθρωπος.
Δεν μπορούμε να ελέγξουμε ή να καθοδηγήσουμε τη φύση της επιθυμίας με τη φυσική δύναμη ή μόνο με τη σκέψη. Μπορεί να επιτύχουμε για λίγο, αλλά έπειτα εξογκώνεται σαν κύμα και γυρίζει πίσω σε μας. Η μόνη απάντηση είναι να ανεβάσεις τον κάπρο της επιθυμίας πάνω στο ψηλό βουνό. Όλες οι μεγάλες αποκαλύψεις συμβαίνουν στις βουνοκορφές εκεί όπου εξαφανίζονται οι ομίχλες της κοιλάδας και έρχεται ο φωτισμός. Ο Ζυγός είναι σημείο του αέρα και βρίσκεται στο σταθερό Σταυρό που θα κυβερνήσει το επόμενο Ηλιακό σύστημα και που κυβερνά στο παρόν σύστημα την Ατραπό της Μύησης, η οποία διανύεται από το άνθος της Φυλής. (Esoteric Astrology, p. 279 Αγγλ. έκδ.)
Πάλι το μυστήριο καλύπτεται, έτσι ώστε είναι δύσκολο να κατανοήσουμε το ζωδιακό σημείο. Αλλά οι βασικοί τόνοι του ζωδίου είναι καθαροί και απλοί: Μιλούν κατ’ ευθεία στην καρδιά χωρίς ασάφειες. Στο μέσο άνθρωπο με τη μη αναπτυγμένη πνευματική συνείδηση ο Λόγος ηχεί συνεχώς ανά τους αιώνες: Και ο Λόγος είπε: “Ας γίνει επιλογή”.
Τελικά θα έλθει η ανταπόκριση σαν αποτέλεσμα της εξελικτικής πορείας και από τη ψυχή. “Επιλέγω το δρόμο που οδηγεί μεταξύ των δύο μεγάλων γραμμών δύναμης.” (Esoteric Astrology, pp. 251 – 261 Αγγλ. έκδ.) Posted in Uncategorized | Επεξεργασία | Leave a Comment »

Ο όγδοος άθλος στον Σκορπιό «η Λερναία Ύδρα» Αυγούστου 6,2009
Περιληπτική μελέτη της Α.Α.Μπ.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ
Ο άθλος στον Σκορπιό, από κάποια σκοπιά, μας απασχόλησε και θα μας απασχολήσει για πολύ καιρό, επειδή αντίθετα με τον Ηρακλή, εμείς δεν θριαμβεύσαμε επί της Ύδρας. Οι περισσότεροι από μας ασχολούμαστε με τις μάταιες μεθόδους, που αρχικά χρησιμοποίησε ο Ηρακλής στην δοκιμασία του. Αυτό είναι, πρωτίστως, πρόβλημα της ανθρωπότητας, αλλά ενδιαφερόμαστε ατομικά τόσο έντονα με τη δική μας εξέλιξη, ώστε λησμονούμε την ευρύτερη όψη.
Αν πρόκειται ν’ ανέβουμε την βουνοκορφή στον Αιγόκερω, πρέπει να χάσουμε την όψη της προσωπικότητας και λειτουργούμε σαν ψυχές. Στις υψηλές στιγμές μου γνωρίζω, θεωρητικά, ποια πρέπει να είναι η στάση μου και οι πράξεις μου, αλλά προχωρώ ζαλισμένος. Γιατί;
Διότι, σύμφωνα με θεμελιώδη νόμο, το καθετί στη Φύση εξελίσσεται βαθμιαία, βήμα προς βήμα γραμμή προς γραμμή, δίδαγμα προς δίδαγμα. Θα είχα μια ολέθρια εμπειρία αν καθαριζόταν τόσο γρήγορα η προσωπικότητά μου, ώστε ολόκληρη η δύναμη της ψυχής μου να μπορούσε να διαχυθεί μέσα της. Θα τρίκλιζα από την δύναμη και το φως της παντοδύναμης και που γνωρίζει τα πάντα, ψυχής μου.Δεν θα ήξερα τι να κάνω μ’ αυτό που θα είχα. Αυτό δεν σημαίνει ότι εκείνο που έχω να κάνω, είναι να καθήσω και ν’ αφήσω το νόμο να εργασθεί, να αναπαυθώ στις δάφνες μου και η εξέλιξη να με μεταφέρει έως ότου κάποτε επιτύχω.
Σημαίνει οπωσδήποτε, ότι αυτή την ώρα βρίσκομαι στο πεδίο της μάχης, την Κουρουκσέτρα, και πρόκειται ν’ αντιμετωπίσω την Ύδρα στον Σκορπιό, γιατί αυτό είναι το έργο που απασχολεί σήμερα την ανθρωπότητα. Η αληθινή δοκιμασία στον Σκορπιό δεν θα συμβεί μέχρι να συντονιστούμε, να λειτουργήσουν σαν μονάδα ο νους, η συναισθηματική φύση και η φυσική φύση. Τότε ο άνθρωπος περνά στον Σκορπιό όπου η ισορροπία του ανατρέπεται και η επιθυμία του φαίνεται να επικρατεί, όταν νομίζει ότι απαλλάχθηκε απ’ αυτή. Είναι κυμαινόμενος, αλλά νομίζει ότι πέτυχε ισοστάθμιση. Ο νους του για τον οποίο ήταν εντελώς σίγουρος ότι άρχισε να ελέγχει την προσωπικότητά του, δεν φαίνεται να λειτουργεί. Καθώς μελετούμε τον Ηρακλή, βλέπουμε τον εαυτό μας. Θυμηθείτε, ότι τρία πράγματα πρέπει να κάνει ο μαθητής στον Σκορπιό. Πρέπει να καταδείξει, όχι στην Ιεραρχία, ούτε στους τρίτους, αλλά στον εαυτό του, ότι ξεπέρασε τη μεγάλη πλάνη η ύλη, η μορφή, δεν μπορεί πια να τον συγκρατεί. Ο Ηρακλής, πρέπει να καταδείξει στον εαυτό του, ότι η μορφή είναι απλώς ένας αγωγός, ένα μέσο έκφρασης με το οποίο έρχεται σε επαφή με ένα μεγάλο πεδίο της Θείας εκδήλωσης.

Διαβάζοντας κάποια θρησκευτικά βιβλία μπορεί κάποιος να συμπεράνει ότι η μορφή, το συναίσθημα και  ο νους είναι όλα κακά, ανεπιθύμητα πράγματα από τα οποία πρέπει ν’ απαλλαγεί. Κατά τη γνώμη μου, είναι θεμελιώδες να αντιλαμβανόμαστε ότι αν απαλλαγούμε από τη φυσική μορφή, δεν θα έχουμε μέσον επαφής με την Θεία έκφραση. Γιατί ο Θεός ενυπάρχει στον συνάνθρωπό μας, μέσα σ’ αυτόν τον φυσικό, απτό κόσμο, μέσα στον οποίο ζούμε. Αν δεν έχουμε μορφή και καμιά από τις πέντε μας αισθήσεις, αποκλείουμε από μέσα μας τον Θεό σε μια μορφή. Η προσωπικότητα δεν πρέπει να σκοτωθεί, να εξολοθρευτεί. Πρέπει ν’ αναγνωρίζεται σαν ένας τριπλός αγωγός έκφρασης των τριών Θείων όψεων.
Όλα εξαρτώνται από το αν χρησιμοποιούμε την τριπλή αυτή προσωπικότητα για εγωιστικούς ή Θείους σκοπούς. Η μεγάλη πλάνη, είναι η χρησιμοποίηση της προσωπικότητας για εγωιστικούς σκοπούς. Για να συνοψίσουμε ολόκληρη την ιστορία στο ζωδιακό σημείο του Σκορπιού, ο ΕΑΥΤΟΣ αποφασίζει να σκοτώσει τον κατώτερο εαυτό για να του διδάξει την έννοια της Ανάστασης.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ;
Υπάρχουν τρία σημείο θανάτου στον Ζωδιακό. Τρεις μεγάλοι θάνατοι λαμβάνουν χώρα καθώς προχωρούμε γύρω από το πεδίο της ζωής. Στον Καρκίνο έχουμε τον θάνατο του στοιχειώδους όντος, δηλαδή του ανθρώπου, για να μπορέσει το ανθρώπινο ον να έρθει σε ύπαρξη. Διαμέσου του Ζωδιακού μπορούμε πάντοτε να λέμε: “Εδώ είναι ο θάνατος για να…!”
Πάντα ο θάνατος είναι είσοδος σε πληρέστερη ζωή, εμπειρία, αντίληψη και προοπτική. Με τον θάνατο της προσωπικότητας, η ψυχή κυριαρχεί την προσωπικότητα και εκφράζει δι’ αυτής, της ψυχής, την ζωή. Στους Ιχθείς έχουμε την σταύρωση, τον θάνατο ενός Κοσμοσωτήρα, γιατί έχει τελείως εκπληρώσει την αποστολή Του. Ο θάνατος στην αστρολογία μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα. Ίσως να σημαίνει ότι πρόκειται να πεθάνουμε, αυτό είναι μια ερμηνεία ή να πεθάνει ένα παλιό αίσθημα. Πέρασε στον άλλο κόσμο. Έφυγε. “Θάνατος”.  Κάποιες αποκρυσταλλωμένες ιδέες, που κράτησαν επί πολύ,  δόγματα που κυβέρνησαν τις δραστηριότητές μας μέχρι τώρα, έφτασαν απλώς σε κάποιο τέλος και απορούμε πώς ήταν δυνατό να σκεφτόμασταν έτσι. Αυτή η γραμμή σκέψης πέθανε. Αξίζει να παίρνει κάποιος την μεγάλη εικόνα και να μαθαίνει να την ερμηνεύει για τις διάφορες όψεις της προσωπικότητας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ
Μαγεία δεν σημαίνει να κάνουμε περίεργα πράγματα. Αληθινή μαγεία είναι η έκφραση της ψυχής διαμέσου της μορφής. Μαύρη μαγεία, είναι η χρήση της μορφής για να κερδίσουμε ό,τι θέλουμε για τη μορφή. Η μαύρη μαγεία είναι γνήσια ιδιοτέλεια. Λευκή μαγεία, είναι η χρήση της ψυχής για σκοπούς της ανθρώπινης ανύψωσης, ΔΙΑ της χρησιμοποίησης της προσωπικότητας. Γιατί ο Σκορπιός είναι το ζωδιακό σημείο της Μαγείας;
Ένα αρχαίο βιβλίο λέγει: “Η Παρθένος είναι η μάγισσα, ετοιμάζει τα συστατικά που ζυγίζονται στο σημείο του Ζυγού και στο σημείο του Σκορπιού προάγεται το μαγικό έργο!”. Στην ορολογία του Ζηλωτή αυτό σημαίνει ότι στην Παρθένο ανακάλυψα τον Χριστό εντός μου, διαμέσου των αιώνων η φυσική μου μορφή γαλούχησε έναν Χριστό στον Ζυγό, κυμαίνομαι μεταξύ των ζευγών των αντιθέτων, μορφή και Χριστική φύση, μέχρι να επιτύχω ισοζύγιο και ο Χριστός και η ύλη να είναι σε στάδιο ισορροπίας στον Σκορπιό, δοκιμάζομαι ως προς το τι θα θριαμβεύσει, η μορφή ή ο Χριστός, ο Ανώτερος Εαυτός ή ο κατώτερος εαυτός, το πραγματικό ή το απατηλό, η αλήθεια ή η πλάνη.
Αυτή είναι η υποκρυπτόμενη ιστορία του Σκορπιού.

ΟΙ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΤΕΡΕΣ
Ο Ταύρος που είναι το αντίθετο του Σκορπιού, είναι το σημείο της επιθυμίας που εκφράζεται κυρίως στο φυσικό πεδίο σαν σεξ. Στην καρδιά του Σκορπιού βρίσκουμε τον Αντάρη, έναν από τους τέσσερις βασιλικούς αστέρες, έναν ερυθρό αστέρα. Το ερυθρό είναι το χρώμα της επιθυμίας και αυτός είναι ο πιο ερυθρός αστέρας στους ουρανούς. Συμβολίζει εκείνο το ερυθρό της επιθυμίας που υπόκειται σε κάθε εκδήλωση της Θείας ζωής. Στους Διδύμους, κατά την συγκομιδή των χρυσών μήλων, ο Ηρακλής πάλεψε επίσης με τον Αντάρη. Εδώ πάλι στο Σκορπιό ξεσηκωνόμαστε εναντίον του ερυθρού αστέρα. Γιατί;
Διότι το πρόβλημα της ανθρωπότητας σε αυτό το μεγάλο Ηλιακό μας σύστημα είναι η έλξη μεταξύ των αντιθέτων, που σημαίνει επιθυμία. Πάντοτε υπάρχει δυαδικότητα, δηλαδή εκείνο που είναι επιθυμητό και εκείνος που το επιθυμεί. Ο Αετός εναλάσσεται με το Σκορπιό, έχει σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το βέλος του Τοξότη, το επόμενο Ζωδιακό σημείο, κυριαρχεί επίσης στη σφραγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών είναι το πουλί εκτός χρόνου και χώρου και καθώς ο Ηρακλής παλεύει με την Ύδρα, σηκώνει το Βλέμμα του προς τα πάνω, βλέπει τον αετό και του έρχεται στο νου ότι προχώρησε για ενσάρκωση και θα φύγει πάλι από εκεί που ήρθε.
Υπάρχουν τρεις αστερισμοί που συνδέονται μ’ αυτό το ζωδιακό σημείο οι οποίοι είναι πολύ ενδιαφέροντες. Πρώτος είναι ο Άρης, το φίδι της ψευδαίσθησης, το φίδι που συναντούμε στη Γένεση, που εξαπάτησε την Εύα. Δεύτερος είναι ο Οφιούχος, αστερισμός βορείως του Σκορπιού και προς νότο του Ηρακλή, αποτελείται από αστέρες αμυδρούς, ασθενέστερους του τρίτου μεγέθους, ο άνθρωπος που παλεύει με το φίδι. Ο Αρχαίος ζωδιακός απεικονίζει το φίδι στα χέρια αυτού του ανθρώπου.Το πιάνει με τα δυο του χέρια και το ακουμπά στην καρδιά του, που είναι ο ερυθρός αστέρας της επιθυμίας. Καθώς κάνει αυτό, κοιτάζει προς τον αστερισμό που είδαμε στο Ζυγό, την Κορώνα. Έτσι έχουμε την προσωπικότητα, που συμβολίζεται από τον Οφιούχο, να παλεύει με το φίδι της πλάνης και η κορώνα να βρίσκεται μπροστά της, προς εκείνο για το οποίο αισθάνεται έφεση.
Ο τρίτος αστερισμός ονομάζεται Ηρακλής και απεικονίζει τον ζηλωτή που δεν ατενίζει την Κορώνα, αλλά τον Αετό. Η προσωπικότητα ατενίζει την Κορώνα αλλά λέγει: “Περνώ δύσκολες στιγμές, το περιβάλλον μου είναι εναντίον μου, οι οικογενειακές μου συνθήκες είναι δύσκολες, αλλά κάποτε θα απολαύσω την Κορώνα”. Ο Ηρακλής, ο μαθητής δεν ενδιαφέρεται για την Κορώνα, ατενίζει τον Αετό, την όψη πνεύμα ενδιαφέρεται γι’ αυτό το θαυμάσιο σύμβολο που αναδίδει φως, κάνει δυνατή κάθε νίκη. Προσηλώστε τα μάτια σας στον Αετό. Ηρεμήστε το Πυρ. Μην κοιτάτε χαμηλά. Κάνετε επίκεντρό σας την Θεότητα. Α.Α.Β.

Ο ένατος άθλος στον Τοξότη «Οι στυμφαλίδες όρνιθες» Αυγούστου 5,2009
Mελέτη από την Α.Α.Β. 1937

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΟΥ
Ο Τοξότης είναι, κατά τη γνώμη μου, πάρα πολύ ενδιαφέρων, γιατί έχει μια ιδιάζουσα εφαρμογή στον καθένα μας που ακούμε στο όνομα “ζηλωτής”. Υπάρχουν δύο λέξεις που θέλω να βλέπω να εξαλείφονται από το λεξιλόγιο του αποκρυφιστή:  “μυημένος” και “διδάσκαλος”. Η λέξη “μυημένος”  είναι θεληματικά χωριστική θέτει βάθρα. Η λέξη “διδάσκαλος” έτρεφε στη συνείδηση των ανθρώπων την αίσθηση ότι υπάρχουν υπεράνθρωπα όντα, που αξιώνουν και αναλαμβάνουν τη στάση διευθυνόντων ή εξουσιαζόντων τους μαθητές τους και τους λένε τι να κάνουν και πώς να το κάνουν. Είναι γνωστό ότι κανένας πραγματικός μύστης δεν κάνει κάτι τέτοιο. Μου αρέσουν οι λέξεις “ζηλωτής” και “μαθητής”. Ζηλωτής είναι μια λέξη ‘κάλυμμα’, που μας καλύπτει σε κάθε στάδιο της εξέλιξής μας. Αν θέλετε μια πιο τεχνική λέξη, χρησιμοποιήστε τη λέξη μαθητής. Αυτή είναι μια λέξη απόκρυφη, γιατί και ένας ζηλωτής του κατώτατου βαθμού είναι μαθητής. Ο ίδιος ο Χριστός είναι επίσης μαθητής.
Δεν ασχολείται με βαθμούς, τάξεις, διαβαθμίσεις και ποικίλες καταστάσεις εξέλιξης. Η θέση μας στην κλίμακα της εξέλιξης είναι δική μας ιδιωτική υπόθεση. Ο κόσμος θα καταλάβει τι είμαστε, όταν έχουμε κάνει το έργο που ορίζεται για εμάς σε αυτόν τον άθλο του Τοξότη. Ασχοληθήκαμε ήδη με αυτό το θαυμάσιο ζωδιακό σημείο του Σκορπιού στο οποίο ο Ηρακλής απέδειξε στον εαυτό του το γεγονός ότι δεν μπορούσε πια να κατέχεται από τον όφι της πλάνης, ελευθερώθηκε από το φόβο, την ψευδαίσθηση και από κάθε τι που μπορούσε να τον εξαπατήσει. Το όραμα θα μπορούσε να γίνει ορατό.
Επειδή ο Τοξότης είναι ένα τόσο εκπληκτικά ενδιαφέρον ζωδιακό σημείο, θέλω να σας δώσω μια σύντομη περίληψη του τι συνέβη στον καιρό μας. Κρύβει ό,τι βρίσκεται πίσω μας. Παραδέχομαι ότι καθένας από εμάς είναι ο ‘αφοσιωμένος στο σκοπό του’, ο προσηλωμένος ζηλωτής, έφιππος τοξότης, που προχωρεί κατευθείαν σαν ένα βέλος στο τελικό στόχο του.
Είναι ενδιαφέρον ότι η σημαία των Ηνωμένων Πολιτειών δείχνει τα βέλη του Τοξότη στα νύχια του Αετού, γιατί ο Αετός εναλλάσσεται αστρολογικά με τον Τοξότη και είναι το σύμβολο του πνεύματος που εκδηλώνεται δια της ψυχής, που αναζητεί με προσήλωση ο ζηλωτής στο Φυσικό Πεδίο. Υπάρχει προφητεία στη σημαία των Ηνωμένων Πολιτειών ως προς τον τελικό σκοπό αυτής της φυλής όταν αναπτυχθεί. Γιατί από τη φυλή αυτή θα αναδυθεί αυτός ο όμιλος ζηλωτών που θα συγχωνευθεί με τη σειρά της σε ένα άλλον όμιλο μαθητών που θα αποδείξουν στον πλανήτη το γεγονός του υποκειμενικού κόσμου. Αυτό είναι το πεπρωμένο αυτής της φυλής. Αυτό θα είναι η επίτευξη όλων των Φυλών που συγκεντρώθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Ας περιοριστούμε στην ιστορία του Ηρακλή, του ζηλωτή και τι έκανε σε κάθε ζωδιακό σημείο.
Στον Κριό, ο Ηρακλής άρχισε στο πεδίο του νου με την προσπάθειά του να συλλάβει τις ανθρωποφάγες φοράδες και αντιμετώπισε αποτυχία γιατί τις μεταχειρίστηκε με τον τρόπο της προσωπικότητας. Το χειρίστηκε με σκέψη από τη σκοπιά της προσωπικότητας. Δεν εργάσθηκε με το πρόβλημά του από τη σκοπιά της ψυχής.
Στον Τοξότη σκότωσε τα ανθρωποφάγα όρνεα. Γύρισε πάλι στο ίδιο πρόβλημα στο πεδίο του νου, όπου δείχνει πλήρη έλεγχο εκείνου που είναι το πρώτο πράγμα, που έχει να κάνει ο ζηλωτής προς τη μύηση. Ελέγχουμε τις σκέψεις μας και συνεπώς ελέγχουμε τα λόγια μας. Δεν υπάρχει για μας μύηση μέχρις ότου δράσουμε. Στον Κριό άρχισε να ελέγχει τη σκέψη.

Στον Ταύρο ο Ηρακλής καταπιάστηκε με το αστρικό πεδίο και ήρθε αντιμέτωπος με το πρόβλημα του σεξ, την απόδειξη του μεγάλου νόμου της έλξης του σύμπαντος,
στην κατώτατη όψη του είχε αρκετά μεγάλη επιτυχία, υπέβαλε τον ταύρο στον έλεγχό του και τον οδήγησε στην πόλη των Κυκλώπων.
Στους Διδύμους, άρχισε ν’ αντιλαμβάνεται ότι ήταν δυαδικός ασχολήθηκε με το πρόβλημα της ψυχής και του σώματος και με το πώς να τα συντονίσει. Αυτός είναι ο λόγος που οι Δίδυμοι ταλαντεύονται στα αρχικά στάδια.

Στον Καρκίνο προχώρησε σε κάποιο βαθμό μαζικής συνείδησης, πήρε μορφή. Αυτό είναι ένα στάδιο ανθρώπινης ενσάρκωσης.
Σε πολλούς δεν γίνεται συνείδηση το γεγονός ότι είναι ανθρώπινα όντα που σχετίζονται με άλλα ανθρώπινα όντα. Στον Καρκίνο, ο Ηρακλής άρχισε ν’ αντιλαμβάνεται αυτή την άποψη. Την στιγμή που αντιλαμβάνεστε αυτό, συλλαμβάνετε τη δειλή ελαφίνα της ενόρασης και αρχίζετε να γίνεστε ενορατικός, όχι ψυχικός.
Κατόπιν ο Ηρακλής πέρασε μέσα από το δύσκολο σημείου του Λέοντα, στο οποίο βρίσκονται τώρα πολλοί και έγινε ένα πολύ δύσκολο άτομο. Ήταν βέβαιος ότι μπορούσε να κάνει το καθετί, στάθηκε μόνος, ένα στάδιο δύναμης. Σ’ αυτό το στάδιο πρόκειται να κυβερνήσετε ανθρώπους και αρχίζετε να τους κυβερνάτε λανθασμένα, πιστεύετε ότι ο εαυτός σας είναι πανίσχυρος και νομίζετε ότι είστε σπουδαιότερος από όσο είστε στην πραγματικότητα.
Πρέπει να απαλλαγείτε από την αίσθηση του “Εγώ είμαι”. Αυτή είναι η όλη ιστορία της ζωής του ζηλωτή να ταυτιστείτε τόσο με την πραγματική πνευματική οντότητα, που βρίσκεται πίσω απ’ όλες τις μορφές, ώστε να μην ασχολείστε με τη δική σας μορφή ή τις νοητικές και συναισθηματικές αντιδράσεις της δικής σας χρησιμότητας.

Στην Παρθένο, ο Ηρακλής δεν απέκτησε συνείδηση της ψυχής και του σώματος σε θέση αντιπαράθεσης μεταξύ τους, αλλά απέκτησε συνείδηση του γεγονότος, ότι ο απέραντος Χριστός βρισκόταν λανθάνων μέσα του, ότι η προσωπικότητα, η μορφική πλευρά, έτρεφε ένα ωραίο κρυμμένο κάτι και ότι τα μάτια του άνοιξαν.
Στον Ζυγό, πέρασε από ένα δύσκολο στάδιο για να πετύχει ισορροπία. Αυτό είναι ένα πολύ δυσνόητο ζωδιακό σημείο από πολλές απόψεις, γιατί ο άνθρωπος δεν είναι ούτε η ψυχή, ούτε το σώμα. Ο Ζυγός είναι η ισοστάθμιση στο φυσικό πεδίο των ζευγών των αντιθέτων. Τα ισοστάθμισε τόσο πολύ, ώστε δεν νιώθει ότι βρίσκεται κάπου.
Στο Σκορπιό, στο αστρικό πεδίο, αναλαμβάνει πάλι το έργο που άρχισε στον Ταύρο, το συμπληρώνει, καθαρίζει το μεγάλο βόρβορο, τη μεγάλη πλάνη και στέκει ελεύθερος με σαφή στόχο μπροστά του.
Οι Δίδυμοι, είναι το αντίθετο του Τοξότη. Δίδυμοι, δυαδικότητα. Τοξότης, ενότητα – σύμπνοια. Ο μονολιθικός προχωρεί.
Η ενοποιημένη προσωπικότητα με συνείδηση της ψυχής, αποφασισμένη να εισέλθει στο σημείο του Αιγόκερω, όπου γίνεται η μεγάλη μετάβαση από το τέταρτο στο πέμπτο ή πνευματικό βασίλειο.
Ο Τοξότης, είναι ο τοξότης πάνω στο λευκό άλογο, κάποια φορά εικονιζόμενος σαν κένταυρος με το τόξο και τα βέλη.
Με τους δύο αυτούς τρόπους απεικόνισης τον κένταυρο, μισό άνθρωπο και μισό ζώο, τον τοξότη στο λευκό άλογο, μισό άνθρωπο και μισό Θεότητα έχετε όλη την ιστορία. Το λευκό άλογο είναι πάντα σύμβολο της Θεότητας. Ο Χριστός ήρθε πάνω σε λευκό άλογο. Εκεί έχετε τον Τοξότη στο Βιβλίο της Αποκάλυψης. Είναι διπλό ζωδιακό σημείο και όπου έχετε διπλό σημείο, έχετε πρόβλημα. Στον Τοξότη, όπως ακριβώς στο Σκορπιό, ο Ηρακλής ανέλαβε και συμπλήρωσε το έργο που άρχισε στον Ταύρο, ανέλαβε και συμπλήρωσε το έργο που άρχισε στον Κριό. Στον Κριό ασχολήθηκε με τη σκέψη στην πηγή της. Στο σημείο αυτό, καταδεικνύει τέλειο έλεγχο της σκέψης και του λόγου. Ο Τοξότης ονομάστηκε πολλές φορές “το ζωδιακό σημείο του αποτελέσματος του Σκορπιού”. Την στιγμή που απελευθερωνόμαστε από την πλάνη, αυτή τη στιγμή εισερχόμαστε στον Τοξότη και βλέπουμε τον τελικό σκοπό.
Ποτέ προηγουμένως δεν τον είδαμε, γιατί ανάμεσα σε εμάς και στον τελικό στόχο βρίσκεται πάντα αυτό το νέφος των σκεπτομορφών που μας εμποδίζει να τον δούμε. Μιλάμε για πνευματική αγάπη, για αφοσίωση στο Χριστό, στους πρεσβύτερους αδελφούς της φυλής στη ψυχή και καθώς ασχολούμαστε με αυτές τις σκέψεις, δημιουργούμε σύννεφα μορφών σκέψεων, γιατί σκεπτόμαστε και καθώς σκεπτόμαστε, δημιουργούμε. Έτσι έχουμε δημιουργήσει γύρω μας ένα τέτοιο σύννεφο σκεπτομορφών για τις εφέσεις μας, ώστε δεν βλέπουμε τον τελικό σκοπό.

Δεν σας λέγω να πάψετε να σκέπτεστε, σας λέγω να σταματήσετε να σκέπτεστε τόσα πολλά για το τι θα κάνετε και να μάθετε πιο απλά “να είστε”. ΣΙΓΗ
Ο Τοξότης είναι το προπαρασκευαστικό ζωδιακό σημείο για τον Αιγόκερω και σε κάποια αρχαία βιβλία ονομάζεται “το ζωδιακό σημείο της σιγής”. Στα αρχαία μυστήρια ο νεοεισερχόμενος αδελφός έπρεπε να μένει ‘σε σιγή’, δεν του επιτρεπόταν να βαδίζει ή να μιλά, είναι, εργάζεται και παρατηρεί, γιατί κανείς δεν μπορεί να εισέρθει στο πέμπτο βασίλειο της Φύσης, το Πνευματικό βασίλειο ή ανέβει στο βουνό του Αιγόκερω, αν δεν έχει περιορίσει τον λόγο και ελέγξει τη σκέψη.
Αυτό είναι το μάθημα του Τοξότη, περιορισμός της ομιλίας δια του ελέγχου της σκέψης. Αυτό θα μας κρατήσει απασχολημένους, γιατί όταν πάψουμε να χρησιμοποιείτε τις συνήθεις μορφές ομιλίας, όπως το κουτσομπολιό, τότε πρέπει να μάθουμε να περιορίζουμε την ομιλία για τα πνευματικά πράγματα, ότι δεν πρέπει να μιλάμε για την ζωή, την ψυχή, πολλή ομιλία για πράγματα για τα οποία οι άνθρωποι μπορεί να μην είναι ακόμη έτοιμοι. Ορθή χρήση της σκέψης, περιορισμός της ομιλίας και στη συνέχεια αβλάβεια στο Φυσικό Πεδίο, καταλήγουν στην απελευθέρωση, γιατί συγκρατούμαστε στην ανθρώπινη μονάδα, είμαστε φυλακισμένοι στον πλανήτη, όχι από κάποιες εξωτερικές δυνάμεις που μας κρατούν εδώ, αλλά από ό,τι εμείς οι ίδιοι είπαμε και κάναμε. Την στιγμή που δεν θα έχουμε πια λανθασμένες σχέσεις με τους ανθρώπους με εκείνα που λέμε, τα οποία δεν έπρεπε να έχουν λεχθεί σταματάμε να σκεπτόμαστε πράγματα για τους άλλους, τα οποία δεν έπρεπε να έχουμε σκεφτεί, σιγά-σιγά, τα δεσμά που μας κρατούν στην πλανητική ύπαρξη αποκόπτονται, ελευθερωνόμαστε και σκαρφαλώνουμε το βουνό σαν τον τράγο στον Αιγόκερω. 
Με ρώτησαν: “Πρέπει άραγε να μην δημιουργούμε ποτέ κάρμα για τον εαυτό μας κάνουμε κάτι που θα μας έδενε με κάποιο ανθρώπινο ον επειδή, όσο δενόμαστε με κάποιο ανθρώπινο ον, πάμε κατευθείαν για ενσάρκωση;” Καλά, αν πρόκειται να δέσω τον εαυτό μου με την ανθρωπότητα δια της υπηρεσίας,  αγάπης, ανυστερόβουλης σκέψης. Αυτό κάτι σημαίνει. Δεν προτίθεμαι να  δέσω τον εαυτό μου με επικριτική σκέψη, σκέψη αυτοοικτιρμού, κουτσομπολιό, λόγια που δεν έπρεπε να πω. Έχω για κίνητρό μου την δική μου απελευθέρωση. Μια προειδοποίηση: Να μην είσαι καλός, είσαι αβλαβής, υπηρετείς μόνο και μόνο για να απαλλαγείς απ’ όλα αυτά, κάτι που κάνει η πλειονότητα των ανθρώπων. Μείνε με την ανθρωπότητα, όπως κάνει ο Χριστός, ή όπως εκείνη η μεγάλη Ζωή για την οποία ελέχθη ότι θα παραμείνει στην καθορισμένη θέση Της μέχρις ότου και ο τελευταίος προσκυνητής βρει το δρόμο του, για την κατοικία του.

ΔΥΟ ΠΥΛΕΣ, ΤΡΕΙΣ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΙ
Ο Τοξότης είναι η μικρή πύλη προς τον Αιγόκερω. Υπάρχουν δύο κοσμικές Πύλες: Καρκίνος, η Πύλη προς την ενσάρκωση. Αιγόκερως, η Πύλη προς το πνευματικό βασίλειο. Προηγείται του Αιγόκερω ο Τοξότης γι’ αυτό λέγεται “μικρότερη πύλη”. Θέλω να την σκέφτομαι σαν μια μικρή πύλη στους πρόποδες του λόφου, δια του οποίου περνάμε πριν αναρριχηθούμε το βουνό και περνώντας μέσω της μικρής αυτής πύλης, δείχνουμε την ικανότητά μας να χρησιμοποιούμε ορθά τα βέλη της σκέψης.
Αυτή είναι η μεγάλη δοκιμασία. Υπάρχουν δύο πουλιά – αστερισμοί που φαίνονται στους ουρανούς κοντά στον Τοξότη. Το ένα είναι ο Αετός, ο αετός που πετά κατευθείαν στον ηλιακό δίσκο, το πουλί που είναι εκτός χρόνου και χώρου, το σύμβολο της Αθανασίας, το σύμβολο του μυστικού κρυμμένου πράγματος που είναι κάποιες φορές πίσω από την ψυχή μας. Γιατί μας ειπώθηκε ότι η ύλη ή η μορφή είναι ο φορέας για την εκδήλωση της ψυχής και η ψυχή σε μια ανώτερη στροφή της σπείρας είναι ο φορέας για την εκδήλωση του πνεύματος και τα τρία αυτά είναι μια ενοποιημένη τριάδα που από τη Ζωή, που τα διαπερνά όλα αυτά.
Ο άλλος αστερισμός είναι ο Κύκνος, σύμβολο της ψυχής. Ο Τοξότης, ο ζηλωτής, κοιτάζει αριστερά και δεξιά: Στα δεξιά βλέποντας τον Αετό, λέγει στον εαυτό του, “Είμαι πνεύμα και πετώ κατευθείαν στην κατοικία μου”. Στα αριστερά βλέποντας τον Κύκνο με τους τέσσερις αστέρες του σε σχήμα σταυρού και λέγει, “Είμαι η ψυχή σταυρωμένη στην ύλη, από την οποία πρόκειται ν’ απελευθερώσω τον εαυτό μου”. Να θυμάσαι, ότι θα έρθει η μέρα, που θα μιλάμε για την ψυχή, όπως τώρα μιλάμε για την προσωπικότητα, σαν κάτι από το οποίο τελικά θα απελευθερωθούμε.
Αυτό είναι το πρόβλημα, αν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή τη λέξη, του ανθρώπου που πήρε την τρίτη μύηση, να απελευθερωθεί από την ψυχή.
Θα πάρετε τους τρεις αυτούς αστερισμούς σαν σύμβολό σας, τον Κύκνο, Αετό και Τοξότη; Αετός, ο αετός στη σημαία των Η.Π.Α. τα βέλη του Τοξότη. Και σκεφθήκατε ποτέ, ότι όπου πηγαίνετε, βλέπετε το σταυρό του Κύκνου, τον Ερυθρό Σταυρό; Αυτό είναι που αντιπροσωπεύουν οι Η.Π.Α. Το έχετε στους ουρανούς. Ο Τοξότης είναι το ένατο ζωδιακό σημείο. Σκέψου αυτή τη διαδοχή σκέψης. Στην Παρθένο, το έκτο ζωδιακό σημείο, έχουμε την ένδειξη της Ζωής. Στον Τοξότη, το ένατο ζωδιακό σημείο, έχουμε την συμπλήρωση της προγενετικής περιόδου, πριν την γέννηση του Χριστού στον Αιγόκερω, το Δεκέμβριο.
Είναι εκπληκτικό πώς πραγματοποιούνται οι αντιστοιχίες σας, οι αναλογίες σας. Γι’ αυτό μας είπαν να μελετούμε το ανθρώπινο ον. Δια του συμβολισμού του ανθρώπινου όντος φτάνουμε στην κατανόηση της μεγάλης Ζωής που περιλαμβάνει όλους μας στην ύπαρξή της.

ΔΥΟ ΠΥΛΕΣ, ΤΡΕΙΣ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΙ
Ο Τοξότης, αρκετά περίεργο, ονομάστηκε το στάδιο της Χρυσαλλίδας, ο άνθρωπος δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Στη Χρυσαλλίδα έχετε, αυτή την περίεργη τριπλότητα της κάμπιας, της χρυσαλλίδας και της πεταλούδας. Λέγεται ότι η κάμπια αναγεννιέται πέντε φορές, αποβάλλει το δέρμα της πέντε φορές. Πέντε είναι ο αριθμός του ανθρώπου. Έπειτα ακολουθεί το περίεργο αυτό γεγονός στη ζωή της κάμπιας, όπου συμβαίνει μια πλήρης αλλαγή και από ένα πράγμα που έρπει ωθούμενο από επιθυμία, τρώγοντας συνεχώς, έρχεται το στάδιο της χρυσαλλίδας.
Τι ακριβώς συμβαίνει στο στάδιο της χρυσαλλίδας, είναι ένα πολύ μυστηριώδες γεγονός. Μας λέγουν ότι μέσα στο σκληρό κουκούλι της χρυσαλλίδας, που κατασκεύασε η κάμπια, δεν υπάρχει κάτι άλλο, παρά ένα ρευστό. Κάθε μοναδικό πράγμα θραύεται και σ’ αυτό το ρευστό υπάρχουν εκείνα που ονομάζονται τρία κέντρα ζωής. Και λόγω της αλληλεπίδρασης των τριών αυτών εστιακών σημείων ενέργειας, γίνεται μια αλλαγή, μια αναδόμηση, έως ότου προβάλλει έξω μετά από μια περίοδο σιγής, μια θαυμάσια πεταλούδα.
Είναι σχεδόν όπως στο πρότυπο του Χριστού, αν και στη χρυσαλλίδα υπήρχαν τρεις όψεις της Θεότητας, που συμβολίζονται και εργάζονται σ’ ένα πρότυπο. Μελέτησε τι προχωρεί στη ζωή του ζηλωτή ατομικά στον Τοξότη. Στον Σκορπιό έγινε μια πλήρης κατάρρευση στο κάθε τι. Το καθετί μετατράπηκε σε ρευστό, γιατί ο Σκορπιός είναι αστρικό σημείο και το νερό είναι το σύμβολό του. Στη ζωή του σημερινού ζηλωτή, έχει συντελεστεί μια πλήρης κατάρρευση και ρευστοποίηση. Όπως μου είπε κάποιος, δεν έμεινε κάτι για το οποίο να ζήσει δεν υπάρχει κάτι με αρκετό ενδιαφέρον για να ωθήσει τον άνθρωπο σε ύπαρξη. Γιατί; Γιατί είσαι ζηλωτής, μαθητής. Είναι η καλύτερη ένδειξη που μπορείτε να έχετε για την κατάστασή σας στην κλίμακα της εξέλιξης. Το παν γκρεμίστηκε και το γνωρίζετε.
Αλλά οι τρεις όψεις της Θεότητας είναι ακόμη εκεί στη ρευστή κατάσταση και θα εργαστούν. Το πρότυπο για την εργασία υπάρχει. Η φάση της χρυσαλλίδας είναι ο Τοξότης. Είναι ενδιαφέρον να μεταφέρουμε τη διαδοχή της σκέψης ή της επίτευξης από το Σκορπιό στη δύναμη και στην επιτυχία που αναπτύσσεται στον Τοξότη, γιατί είναι σημείο δύναμης. Ο αληθινός άνθρωπος του σημείου του Τοξότη είναι ένα πολύ ισχυρό πρόσωπο. Ισχυρό γιατί είναι το ζωδιακό σημείο της σιγής, της προσήλωσης και ο τελικός σκοπός φαίνεται για πρώτη φορά ξεκάθαρα. Ισχυρό γιατί είναι η περίοδος που προηγείται αμέσως από τη γέννηση του Χριστού.

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
Ο Τοξότης, μας λέγουν, είναι το πνεύμα της αλήθειας, άθροισμα κάθε Αλήθειας που προκύπτει από την ατομική αποκάλυψη. Τώρα, το συνηθισμένο συμβάν, όταν υπάρχει ατομική αποκάλυψη, είναι ο αιρετισμός. Μια απεικόνιση του κακομεταχειρισμένου σημείου του Τοξότη. Είχα μια αποκάλυψη. Ο Θεός μου αποκάλυψε αυτό, εκείνο και το άλλο. Αμέσως επιβάλλω στους συνανθρώπους μου την προσωπική μου ερμηνεία της αλήθειας. Δεν βλέπω την Αλήθεια, αλλά την αλήθεια μου. Είμαι ένας ζηλωτής και όλοι οι ζηλωτές πρέπει να ερμηνεύουν την αλήθεια, όπως εγώ την βλέπω. Αν δεν κάνουν έτσι, δεν είναι ζηλωτές.
Πρέπει να πιστεύετε στη μετενσάρκωση, γιατί αυτή είναι η αλήθεια, στους Διδασκάλους της Σοφίας, γιατί υπάρχουν αυτό, εκείνο και το άλλο. Προσηλωμένος, ναι. Αλήθεια, ναι. Αλλά ένα μικρό κομματάκι αυτής. Τόση ακριβώς αλήθεια όση ο φτωχός μικρός σου εγκέφαλος μπορεί να συλλάβει και όμως τόσο φοβερή αποκάλυψη για σένα, ώστε νομίζεις ότι είναι η όλη αλήθεια. Στον Τοξότη, το πρώτο από τα μεγάλα συμπαντικά σημεία, βλέπουμε την αλήθεια σαν σύνολο, όταν χρησιμοποιούμε τα βέλη της σκέψης ορθά.
Λέγω, αυτό είναι για μένα, η δική μου διατύπωση της αλήθειας, γιατί αυτό με βοηθά να ζήσω. Άλλες ομάδες χρησιμοποιούν άλλες ορολογίες και μόνο εφόσον εγώ μπορώ να συλλάβω τον τρόπο με τον οποίο ο αδελφός μου βλέπει την αλήθεια, είναι εφικτό να έχω το όραμα. Όλες οι διάφορες αλήθειες σχηματίζουν μία Αλήθεια. Αυτό γίνεται αντιληπτό στον Τοξότη και δεν μπορείτε να περάσετε από την Πύλη στους πρόποδες του βουνού μέχρι να δείτε ότι το μικρό σας κομμάτι της αλήθειας αποτελεί μέρος του ομαδικού μωσαϊκού. Αυτό είναι όλο.

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΟΡΘΟΥ
Ο Τοξότης ονομάστηκε, το σημείο του πνεύματος του ορθού που αναπτύσσετε από τους αγώνες των προηγούμενων οκτώ Ζωδιακών σημείων. Όταν λειτουργώ πραγματικά στον Τοξότη, μαθαίνω να διακρίνω μεταξύ ορθού και λάθους,  τι είναι ορθό για μένα, επίσης και το εξής μάθημα: ότι το δικό μου ορθό μπορεί να είναι το λάθος του αδελφού μου και το λάθος του αδελφού μου να είναι το δικό μου ορθό. Μου είναι αδύνατο να πω τι είναι ορθό για σένα, γιατί όλοι έχουμε διαφορετικό εξοπλισμό,  διαφορετική κληρονομιά, διαφορετική παράδοση και υπόβαθρο,  διαφορετικές φυλετικές τάσεις. Είμαστε όλοι τόσο διαφορετικοί και ακολουθώντας αυτή τη σκέψη, όλοι ανήκουμε σε διαφορετικές Ακτίνες.
Έχουμε διαφορετικές εγωικές Ακτίνες και Ακτίνες προσωπικότητας και όσο περισσότερα γνωρίζετε γι’ αυτά τα πράγματα, τόσο λιγότερα μπορείτε να πείτε γι’ αυτά. Γνωρίζω τι είναι ορθό για μένα και θα προσπαθήσω να ζήσω το δικό μου ορθό, την ιδέα μου για το ορθό. Δεν γνωρίζω τι είναι ορθό για σένα, αλλά πιστεύω ότι κάνεις το καλύτερο που ξέρεις. Αν μπορούσαμε να έχουμε αυτή τη στάση του ενός για τον άλλο, θα πρόβαλαν στον κόσμο το πνεύμα της αβλάβειας, ο έλεγχος της σκέψης, η περιστολή της ομιλίας και ξεφεύγαμε από τα παγκόσμια προβλήματά μας. Ο κόσμος ποτέ δεν θα εξασφαλίσει το ορθό με τον πόλεμο, αλλά με την ορθή σκέψη και αυτό θα είναι μια διαδικασία της ψυχής. Κάποιος είπε ότι στον Σκορπιό έχουμε πεποίθηση της αμαρτίας. Στον Τοξότη έχουμε πεποίθηση του ορθού.

ΤΡΙΑ ΔΩΡΑ
Λέγεται ότι σε κάποια βιβλία αστρολογίας υπάρχουν τρία ζωδιακά σημεία ευεργεσίας που διαχέονται στον Ζωδιακό. Το ένα είναι ο Κριός από τον οποίο διαχέεται πάνω μας το δώρο της ύπαρξης. Ένα εδάφιο από μια Ινδική γραφή λέει ότι υπάρχουν τρία πράγματα τα οποία έχουμε με τη χάρη του Θεού:
το δώρο ότι είμαστε ανθρώπινα όντα
η λαχτάρα για απελευθέρωση και
η υπαγωγή μας στην καθοδήγηση ενός τέλειου σοφού, μέσα στην δική μας καρδιά.
Το δώρο της ύπαρξης στον Κριό είναι το θαύμα να είναι κάποιος ανθρώπινο ον. Αν μπορείτε να σκεφθείτε τον εαυτό σας σαν ορυκτό, με τους περιορισμούς του, θα φτάσετε στον θαυμασμό, που είστε ανθρώπινο ον, γιατί τούτο σημαίνει απελευθέρωση από το σημείο που βρίσκεται το ορυκτό. Πλήρης ελευθερία. Στον Λέοντα, το δώρο της ευκαιρίας. Είμαι άτομο. Προτίθεμαι να χρησιμοποιήσω την ζωή για τον εαυτό μου, αν είμαι ένας μικρός Λέων ή ευκαιρία για να ανοίξω τις Πύλες για τους άλλους ανθρώπους. Στον Τοξότη, το δώρο της δύναμης. Αισθάνεσαι ικανός να έχεις δύναμη;
Ένας ορισμός του αποκρυφιστή είναι ότι είναι ένα ανθρώπινο ον που εργάζεται στον κόσμο των εξουσιών και των δυνάμεων. Δεν γνωρίζω κανέναν που μπορείς να εμπιστευθείς ασφαλώς να χειρίζεται δύναμη. Γιατί; Διότι ο Τοξότης δεν έχει κάνει το έργο του μάθει ακόμη την περιστολή της ομιλίας επιτύχει τον έλεγχο της σκέψης και η ψυχή δεν είναι αρκετά ισχυρή. Όταν αγαπάμε αρκετά, μπορούμε να έχουμε δύναμη. Όταν αγαπάμε αρκετά και είμαστε αβλαβείς, τότε οι πύλες του ουρανού και της κόλασης θα είναι στη διάθεσή μας, όχι όμως πρωτύτερα.
Ας αρχίσουμε ν’ αγαπάμε, όχι συναισθηματικά, αλλά αρχίζοντας να κατανοούμε πραγματικά τα ανθρώπινα όντα, ταυτιζόμαστε μαζί τους και τα αγαπάμε. Μπορείτε να γνωρίζετε τι είναι ένα ανθρώπινο ον, με όλα τα λάθη του και να το αγαπάτε. όχι από μια ανώτερη θέση λέγοντάς του: “δυστυχισμένο πλάσμα, κάποια μέρα θα είσαι εκεί που εγώ είμαι”, αλλά από τη θέση που θα του λέτε: “ήμουν ακριβώς σαν αυτόν”, ή “είμαι ακριβώς σαν αυτόν”. Το δώρο της ύπαρξης, ευκαιρίας και δύναμης, τα τρία μεγάλα δώρα του Ζωδιακού.

ΤΡΕΙΣ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΙ
Υπάρχουν τρεις αστερισμοί που συνδέοντα μ’ αυτό το Ζωδιακό σημείο και οι τρεις ωραιότατοι. Η Λύρα, η επτάχορδη άρπα. Ο ζηλωτής μαθαίνει να παίζει άρπα και κάνει μουσική την ζωή του.
Ο Βωμός, ο ζηλωτής όλα τα καταθέτει πάνω στο Βωμό, όχι με το πνεύμα θλιβερής απάρνησης, πιέζοντας τον εαυτό του και εξαθλιούμενος τελείως, αλλά με το πνεύμα ότι “δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνω. Έχω αποσπαστεί από αυτά τα πράγματα για να μπορέσω να υπηρετήσω τελειότερα και πληρέστερα”.  Ο Δράκων, ο όφις. Συναντήσαμε την ύδρα, τον όφι στους Διδύμους. Τώρα συναντούμε το Δράκοντα, τον όφι της σοφίας. Η Μουσική στην ζωή της αρμονίας, οι θυσίες της προσωπικότητας, αντιδράσεις,  επιθυμίες και η σοφία. Και από πάνω αιωρούνται δύο άλλοι αστερισμοί, ο Αετός, το Πνεύμα και o Κύκνος, η ψυχή. Βλέπετε γιατί είμαι τόσο συγκινημένος με τον Τοξότη. Είναι ένα τόσο ωραίο ζωδιακό σημείο και υπάρχουν τόσα πολλά να πω γι’ αυτόν. Και παρέλειψα τόσα πολλά.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ
Διαβάζουμε ότι οι βάλτοι της Ακάδιας ήταν γεμάτοι από ανθρωπόφαγα όρνεα, που εικονίζονται στα αρχαία βιβλία σαν άγριοι πελαργοί, τα όρνεα της Στυμφαλίας. Ήταν τρία σε αριθμό. Τρία μεγάλα όρνεα, αλλά υπήρχαν και πολλά μικρά. Τα όρνεα αυτά ερήμωναν τη χώρα, αλλά δεν ήταν δυνατό να φαίνονται, ήταν κρυμμένα στα χαμόκλαδα, στους θάμνους και προκαλούσαν ζημιές, αλλά δεν μπορούσαν να εντοπιστούν. Ως συνήθως, ο Ηρακλής ξεκίνησε ορμητικά για τη χώρα της Ακάδιας με σκοπό ν’ απαλλάξει την χώρα από τα ανθρωποφάγα αυτά πτηνά. Μας λέγουν ότι ήταν ευφυέστατος στον τρόπο που το πέτυχε.
Είχε απαλλαγεί από την πλάνη και η Αθηνά του έδωσε κάποια κύμβαλα που τα κτυπούσε τόσο δυνατά, ώστε τα όρνεα σηκώθηκαν από το βάλτο στον αέρα και προσπάθησαν να φύγουν πετώντας. Έπειτα ανέβηκε στο φτερωτό του άλογο και τα σκότωσε με τα βέλη του. Είναι μια θαυμάσια ιστορία. Οι βάλτοι είναι σύμβολο του νου και του συναισθήματος.
Ο Ηρακλής ανακαλύπτει ότι αν και είναι ζηλωτής και έχει θριαμβεύσει στο Σκορπιό, ακόμη κατέχεται από μια συναισθηματική φύση και βρίσκει ότι τα όρνεα της Στυμφαλίας, ειδικά τρία απ’ αυτά, ανήκουν σε ένα είδος ανθρωποφάγων και κάτι πρέπει να κάνει σχετικά. Φαντάσου την αντίδρασή του, ν’ ανακαλύπτει ο κατακτητής ότι είναι μια καταστροφική δύναμη και με τα λόγια και τις σκέψεις του προξενεί βλάβη. Θυμήσου, ότι όσο προχωρείς μακρύτερα στην ατραπό της επιστροφής και περισσότερο λειτουργείς σαν πνευματική οντότητα, τόσο γίνεσαι ισχυρότερος και μεγαλύτερη βλάβη μπορείς να προξενήσεις.

Είσαι ισχυρός,  χειρίζεσαι δύναμη, είσαι πιθανόν το κέντρο της ομάδας σου. Αν είσαι ζηλωτής, αν είσαι μαθητής, η δραστηριότητα της σκέψης και της ομιλίας είναι το κύριο εγχείρημά σου. Ζυγίζεις τις σκέψεις σου γιατί πίσω απ’ αυτές υπάρχει δύναμη και όταν σκέπτεσαι λανθασμένα, η βλάβη που προξενείς είναι πολύ πιο μεγάλη από εκείνη που προκαλεί ένα λιγότερο εξελιγμένο πρόσωπο. Πρέπει να διώξουμε τα όρνεα από τους βάλτους και προς τον καθαρό αέρα όπου μπορούμε να τα δούμε και να τα νικήσουμε.
Τα όρνια που προξένησαν τη μεγαλύτερη ζημιά ήταν τρία. Σ’ ένα βιβλίο αναφέρονται, σκληρή κακολογία, κουτσομπολιό, περιαυτολογία, εγωιστική ομιλία και η ρίψη μαργαριταριών στους χοίρους. Τι σημαίνει αυτό; Λέγεται ότι η κακολογία είναι “πνευματική δολοφονία”. Έχω ανάγκη να συνδιαλέγομαι με σκληρή κακολογία, πόσες ζωές έχουν αφανιστεί από αυτή; Υπάρχει ένας αδιάσειστος νόμος, αν κακολογήσεις, θα σε κακολογήσουν, παίρνουμε ό,τι δίνουμε, αν προσφέρεις υπηρεσία θα πάρεις υπηρεσία, καλοσύνη θα πάρεις καλοσύνη, αγάπη θα πάρεις αγάπη, αν ο κόσμος σε κακομεταχειρίζεται, ερεύνησε μέσα σου και ανακάλυψε το λάθος σου.
Μια αρχαία γραφή λέγει, σ’ εκείνον που είναι αβλαβής κάθε εχθρότητα παύει. Γνωρίζω ότι όταν επιτυγχάνω την αβλάβεια στη σκέψη, στα λόγια και στην πράξη, τότε δε θα έχω προβλήματα. Το γεγονός ότι έχουμε προβλήματα, προϋποθέτει τη βλαβερότητά μας. Μιλώντας για κάποιον, πάντα είμαστε απασχολημένοι με τα προβλήματά μας, τις υποθέσεις μας για αποκρυφιστικά προβλήματα που μας απασχολούν και για τα οποία οι ακροατές δεν είναι έτοιμοι, ρίχνουμε μαργαριτάρια στους χοίρους. Αν είστε μαθητής, θα ξέρετε σε τι αναφέρομαι. Το πρόβλημα είναι καθαρό. Είμαι και είστε Τοξότης. Ζούμε με το έμβλημα του Τοξότη συνεχώς μπροστά μας. Προσπαθούμε να φέρουμε στη ζωή μας αρμονία, να οδηγήσουμε “το βωμό της ζωής ”, επιζητούντα να έρθει σε επαφή με το φίδι της σοφίας. Αρχίστε με τη σκέψη και το λόγο και αρχίζουμε σήμερα.

Ο δέκατος άθλος του Ηρακλή «O Κέρβερος, φύλακας του Άδη» Αυγούστου 5, 2009

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΚΕΡΒΕΡΟΥ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ
Ο τρικέφαλος σκύλος, Κέρβερος με το τρομακτικό γαύγισμα, με τα φίδια που ήταν τυλιγμένα σε όλο του το σώμα και με φίδια για ουρά, ήταν ο φύλακας του Άδη. Οι τρεις κεφαλές συμβολίζουν την αίσθηση, την επιθυμία και τις καλές προθέσεις. Η αγάπη της αίσθησης οδηγεί την ανθρωπότητα εδώ και εκεί, για να ικανοποιήσει την πείνα στον οικονομικό κόσμο ή την επιθυμία για επιτυχία στον κόσμο της χαράς. Οι βίαιες συγκρούσεις της αίσθησης, ζητούν να κρατούν απασχολημένο το νου.
Πρώτα ο Ηρακλής άρπαξε τη κεντρική κεφαλή, γιατί ήταν το πιο σπουδαία, αφού η επιθυμία προηγείται όλων των αισθήσεων. Είναι αυτό που η επιθυμία επιζητεί να εκφράσει και έτσι ικανοποιείται στον εξωτερικό κόσμο. Η τρίτη κεφαλή είναι καλές προθέσεις, που δεν πραγματοποιήθηκαν. Έτσι έχετε επιθυμία στο κέντρο, από την μια πλευρά έχετε την αίσθηση που απεικονίζει όλες τις συγκρούσεις και από την άλλη πλευρά τη τρίτη κεφαλή των καλών προθέσεων που ΔΕΝ σκεφτήκαμε, που ουδέποτε εκτελέστηκαν και για τις οποίες πολλά έχουν λεχθεί.
Έχει ειπωθεί: “Η κόλαση είναι στρωμένη με καλές προθέσεις”. Η ουρά που έχει γίνει από φίδια, απεικονίζει όλες τις πλάνες, που εμποδίζουν την πρόοδο της πνευματικής ζωής. Ο υλισμός, που μας κρατάει χαμηλά, η κατώτερη ψυχική φύση, που μας προξενεί τόση καταστροφή. Ο φόβος κατά μήκος κάθε πιθανής γραμμής. Ο φόβος της αποτυχίας, που εμποδίζει τόσους από την δραστηριότητα και που τρέφει την αδράνεια, το μεγάλο λάθος, όπως ειπώθηκε, των ζηλωτών και μαθητών.  Ο Ηρακλής άρπαξε τον Κέρβερο από τη μεσαία κεφαλή και τον νίκησε, γιατί όλοι οι Ηλιακοί Θεοί ασχολούνται με τα προβλήματα της ανθρωπότητας και γι’ αυτό θλιμμένοι κατεβαίνουν στην κόλαση μόνοι για να σώσουν την Ανθρωπότητα. Ως εκ τούτου, όλοι οι Ηλιακοί Θεοί έχουν γεννηθεί στο ζωδιακό σημείο του Αιγόκερω.
(Μελέτη της Α.Α.Μπ., συμπυκνωθείσα και εκδοθείσα από Α. Ρ.)

Ο ενδέκατος άθλος του Ηρακλή «Ο καθαρισμός των στάβλων του Αυγεία»

Δεκανοί, Κυβερνήτες και Αστερισμοί
Ο Υδροχόος, όπως και τα άλλα ζωδιακά σημεία, διαιρείται σε τρεις δεκανούς. Εισερχόμαστε τώρα στον πρώτο δεκανό που κυβερνάται από τον Κρόνο, απ’ όπου και οι τωρινές δυσκολίες, η πολιτική αναταραχή, η διαίρεση της παγκόσμιας σκηνής σε μεγάλες ομάδες με ανθρώπους που είναι εθνικιστές, πατριώτες και εκείνους που αρχίζουν να οραματίζονται το διεθνές πνεύμα. Στις εκκλησίες, στο θρησκευτικό πεδίο, πάλι διαίρεση μεταξύ εκείνων που έχουν μια εικόνα της παγκοσμιότητας της αγάπης του Θεού κι – εκείνων που υποκλίνονται στην αυθεντία και το δόγμα.

Στο πεδίο των οικονομικών προκαλείται μια τεράστια ταραχή από τον Κρόνο,  μεταξύ εκείνων που υποκύπτουν στα υλικά πράγματα κι εκείνων που τα εγκαταλείπουν για ν’ αποκτήσουν καλύτερα πράγματα μεταξύ εκείνων που αρπάζουν αποκτήματα για τους ίδιους, κι εκείνων που τα εγκαταλείπουν για να αποκτήσουν ό,τι ο Χριστός αποκαλεί “θησαυρούς εν ουρανώ”. Σχεδόν σε κάθε πεδίο σκέψης βρίσκουμε τις δύο αυτές ανταγωνιστικές δυνάμεις λόγω της σύγκρουσης των ανθρώπων των Ιχθύων και των ανθρώπων του Υδροχόου.
Υπάρχουν δύο αντίθετες ομάδες, εκείνες που είναι δεμένες στο παρελθόν και στην υλική όψη και εκείνες που αποκτούν το όραμα και βλέπουν τη ζωή, τη συνείδηση, το σκοπό και το σχέδιο να προβάλλουν διαμέσου όλων αυτών.

Το θαυμάσιο πράγμα, αν μελετήσετε τον κόσμο ενορατικά, αν συμβαδίσετε με ό,τι συμβαίνει στα διάφορα τμήματα της ανθρωπότητας, είναι πως θα δείτε ότι παρά τις επιφανειακές ταραχές και τα φρικτά γεγονότα, το πνεύμα του ανθρώπου είναι υγιές και αγνό, ανταποκρίνεται στις περιστάσεις και θ’ ανταπεξέλθουμε σ’ αυτές, αλλά μη νομίζετε ότι αυτό θα γίνει σε μια εβδομάδα ή σ’ ένα χρόνο! Μπορεί να έχουμε καλύτερες συνθήκες και βελτιώσεις εδώ, εκεί και παντού. Εξαρτάται από μας πόσο γρήγορα θα μάθουμε το μάθημα πώς να εγκαταλείπουμε, για ν’ αντικατασταθεί η εποχή των Ιχθύων του υλισμού και της αυθεντίας, της ιδιοκτησίας και της νοητικότητας από την εποχή της πνευματικότητας, της ενόρασης και της παγκόσμιας συνείδησης. Ο δεύτερος δεκανός του Υδροχόου διέπεται από τον Ερμή και μετά από την παρούσα εποχή θα έρθει η φώτιση. Η φώτιση που ήρθε στο Λέοντα, το αντίθετο του Υδροχόου, ήταν “Είμαι ο εαυτός”, η φώτιση που αποκαλούμε αυτοσυνείδηση. Η φώτιση που θα έρθει στον Υδροχόο είναι “Είμαι Αυτό”, έχω ομαδική συνείδηση.

Η συνείδηση του εαυτού μου απορρίφθηκε η ατομικότητά μου δεν έχει ενδιαφέρον, η προσωπικότητά μου είναι μόνο ένας μηχανισμός, η συνείδησή μου είναι ένα με όλα όσα υπάρχουν. Στον τρίτο δεκανό που διέπεται από την Αφροδίτη, έχουμε την ανάδυση της περιεκτικής αγάπης. Περίπου δύο χιλιάδες χρόνια από τώρα θα μπορούμε πραγματικά να εκφράζουμε αδελφική αγάπη. Θα είναι, πρέπει να είναι, ένα εκδηλωμένο γεγονός πριν η ανθρωπότητα σαν σύνολο μπορέσει να περάσει στον Αιγόκερω. Θα εισέλθει σ’ αυτό το ζωδιακό σημείο με πνεύμα αγάπης. Ο ζηλωτής ατομικά δεν μπορεί να λάβει μύηση, προτού μάθει ν’ αγαπά με ανιδιοτέλεια, ν’ αγαπά όχι μόνο εκείνους που σκέφτονται όπως αυτός και κάνουν ό,τι επιθυμεί.

Οι Νομοθέτες, υπάρχουν δύο νομοθέτες στο ζωδιακό, ο Βασιλίσκος κι ο Κηφέας. Στο Λέοντα έχουμε έναν από τους τέσσερις βασιλικούς αστέρες, το Βασιλίσκο, το νομοθέτη, το νόμο για το άτομο, το νόμο της ιδιοτέλειας, αν θέλετε, το νόμο του ανταγωνισμού, το νόμο που θέτει κάθε άνθρωπο ενάντια στο συνάνθρωπό του, το νόμο που τον κάνει ν’ αρπάζει και να παίρνει το νόμο κάτω από τον οποίο ζούμε, το νόμο του ανταγωνισμού. Ο Βασιλίσκος, ο νόμος του ατόμου, πρέπει να δώσει τη θέση του στον Κηφέα, το νόμο του Υδροχόου, όπου θα έχουμε ένα νέο νόμο που θα βασίζεται στην οδύνη, τη φώτιση και την αγάπη.

Είναι ενδιαφέρον να αντιληφθείτε πόσο δύσκολα εσείς οι ίδιοι, μπορείτε να συλλάβετε, ποιοι θα είναι εκείνοι οι τύποι του νόμου, που βασίζονται στα δεινά του ατόμου, τα οποία το οδήγησαν να χάσει το ενδιαφέρον για τον εαυτό του. Όταν υποφέρουμε αρκετά, δε νοιαζόμαστε πια για τον εαυτό σας. Θα δείτε ότι ο μόνος δρόμος για την ευτυχία δεν είναι ν’ απαλλαγείτε από τα δεινά, αλλά να χάσετε τον εαυτό σας σε κάτι (για κάτι) που είναι πέρα απ’ αυτόν. Ο Υδροχοϊκός νόμος βασίζεται στην πνευματική φώτιση, στην ενορατική αντίληψη και στην αδελφική αγάπη που είναι η ταύτιση με κάθε μορφή σε κάθε Βασίλειο της Φύσης. Ένα εκπληκτικό μέλλον βρίσκεται μπροστά μας. Θα χρειασθούν δύο χιλιάδες πεντακόσια χρόνια. Είμαστε στο δρόμο μας.

Να θυμάστε ότι όσο εκλεπτύνονται οι μορφές μέσω των οποίων δρα η ζωή, τόσο γοργές είναι οι αντιδράσεις. Αυτός είναι ο λόγος που έχουμε αυτή την τρομακτική ταχύτητα σε κάθε τμήμα της ζωής, που είμαστε τόσο τεντωμένοι. Έχουμε Ιχθυακά σώματα και προσπαθούμε οι κραδασμοί μας να είναι κραδασμοί του Υδροχόου. Δεν είμαστε ακόμη Υδροχοϊκοί. Δεν υπάρχουν αληθινοί Υδροχοϊκοί. Δεν είμαστε ακόμη εξοπλισμένοι. Αυτή την εποχή έρχονται μερικά παιδιά που έχουν τα γνωρίσματα, αλλά είναι λίγα κι απομακρυσμένα. Η Υδροχοϊκή εποχή θα εκδηλωθεί σ’ όλο τον κόσμο όταν θα γεννηθούν παντού Υδροχοϊκοί, γιατί θα πραγματωθεί το υποκειμενικό πνεύμα σε κάθε μέρος του πλανήτη. Είναι πιθανόν ότι στην Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Νότια Αφρική θα υπάρξουν εστιακά σημεία αυτής της ενέργειας. Εκείνο όμως, που πραγματικά θα συμβεί, είναι η έλευση σε ενσάρκωση σ’ όλο τον κόσμο, σε κάθε βασίλειο της φύσης, εκείνων των ανθρώπινων όντων και άλλων μορφών Ζωής, που θα τελούν υπό την επίδραση της νέας Υδροχοϊκής Εποχής.

Ένα θαυμάσιο πράγμα λαμβάνει χώρα. Ας ετοιμάσουμε τον κόσμο έτσι ώστε τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας να μπορέσουν να το δουν να συμβαίνει. Ο Χριστός ήχησε το φθόγγο “της συντελείας του αιώνος” όταν είπε, “Εντολήν καινήν δίδωμι υμίν ίνα αγαπάτε αλλήλους”. Η ενδέκατη εντολή, το ενδέκατο ζωδιακό σημείο. Τώρα μόλις ανακαλύπτουμε πόσο θαυμάσιος αστρολόγος υπήρξε ο Χριστός. Γνώριζε ότι ο κύκλος που Αυτός εγκαινίασε θα πέθαινε, ότι έπρεπε ν’ αναδυθεί μια νέα μέθοδος εργασίας με την οποία θα χρησιμοποιούσαν οι Διδάσκαλοι ένα νέο τρόπο προσέγγισης της ανθρωπότητας, αλλά προετοίμαζε το δρόμο για το δικό του μεταγενέστερο έργο.

Υπάρχουν στον Υδροχόο τρεις αστερισμοί.
Ο Νότιος Ιχθύς που εικονίζει μαζί με τον Υδροχόο τον ερχόμενο Σωτήρα του Κόσμου. Σημειώστε ότι εδώ, στην κορύφωση των Ιχθύων, έχουμε έναν Ιχθύ, τον Αβατάρ, όχι τους δύο ιχθείς δεμένους μαζί. Ο δεύτερος αστερισμός είναι ο Πήγασος, ο φτερωτός ίππος, το εμπνέον σύμβολο του ανώτερου νου, της αγάπης, που λακτίζει τη γη και κατοικεί στον αέρα. Σε κατώτερο επίπεδο μας θυμίζει τα φτερωτά πόδια του Ερμή, πάντοτε φτερά του νου και θυμόμαστε επίσης ότι ένας ορισμός της αγάπης είναι “το ψυχρό, διαυγές φως της λογικής”.  Ο τρίτος αστερισμός παίρνει μια μεγαλύτερη έξαρση, γιατί έχουμε τον Κύκνο που πετά μεσούρανα. Ο κύκνος της αιωνιότητας, που πετά στο Χρόνο και στο Χώρο, είναι το σύμβολο της ίδιας της Ζωής, τα καθαρτήρια, εξαγνιστικά “ζώντα ύδατα” του Υδροχόου.
(Παρεμβολή)