ΒΑΣΙΚΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑ
Προϋποθέσεις για την άνοδο επί της Ατραπού της Χριστο-Βουδικής Μαθητείας.
Η εσωτερική εκπαίδευση του ανθρώπου εν γένει και της ανθρώπινης φύσης ειδικότερα, αφορά τη δυνατότητα να μπορεί να αναγνωρίζει, να επιλέγει και να εκφράζει την Αγάπη με τρόπο που να οδηγεί στην ανάπτυξη του ένθεου και μέσα του και μέσα στο περιβάλλον του. Τότε η Αγάπη-Σοφία είναι ένα γεγονός για την ανθρώπινη φύση.
Τον όρο "Αγάπη-Σοφία" τον βρίσκουμε και ως "βούδι-άτμα" που εκφράζει το βουδικό-ενορατικό πεδίο και το ατμικό-διαυγές πεδίο καθώς συνεργάζονται για να πριμοδοτήσουν με Πνευματική Ψυχή την ανθρώπινη υλική προσωπικότητα.
Στο δίπολο αυτό, ο Χριστός εκφράζει την Αγάπη και ο Βούδας εκφράζει την Σοφία.
Βεβαίως η Αγάπη αυτή είναι ένσοφη και η Σοφία αυτή είναι Αγαπώσα.
Σοφία είναι η Αγάπη σε Δράση.
Αυτή τη Δράση θέλει να υλοποιήσει ο σημερινός άνθρωπος χρησιμοποιώντας τη νοημοσύνη του για να κατανοήσει και να υλοποιήσει τις προϋποθέσεις αυτής της επίτευξης προς την οποία τον οδηγεί η καρδιά του.
Για να διανύσουμε τον Δρόμο της Αγάπης-Σοφίας χρειαζόμαστε ορθό προσανατολισμό, διάκριση και κυτταρική συνέπεια στο Ίστασθαι.
Τα κείμενα των βιβλίων της σειράς "ΒΑΣΙΚΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑ" είναι απασπάσματα από συνομιλίες με υποψήφιους Μαθητές οι οποίοι έδωσαν την άδεια να δημοσιοποιηθούν.
Τα θέματα που αναπτύσσονται εμπεριέχουν βασικά δεδομένα που είναι προϋποθέσεις για όλους όσους αγωνίζονται να συμμετέχουν στην Ανοδική Ατραπό της Χριστο-Βουδικής Μαθητείας.
Ας είναι το περιεχόμενο των συνομιλιών αυτών αφορμή για να αναρωτηθεί ο καθένας μας κατά πόσον ανταποκρίνεται ή επιθυμεί να ανταποκριθεί στις προϋποθέσεις αυτές.
Ας γίνει σε όλους κατανοητό ότι με ήρεμη, σταθερή, καθημερινή εργασία και πίστη στις Ιερές Δυνάμεις που συνδράμουν την ανατείνουσα ανθρωπότητα, μπορούμε μέσα μας διανοητικά, συναισθηματικά, αισθαντικά και απτά φυσικά, να λαξεύσουμε τις ποιότητες της ψυχής και του πνεύματος.
Μπορούμε να τις βιώσουμε και να τις εφαρμόσουμε στην καθημερινότητά μας, στις σχέσεις μας με τον εαυτό μας, τους άλλους ανθρώπους, την πλανητική φύση.
Μαρία Χ. Πετρίτση