Ηλιακή Πανσέληνος Ταύρου – Wesak

shutterstock_124224505 ΒΑΣΙΚΟΣ ΤΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ | «Και ο Λόγος είπε: Ας είναι ο αγώνας απτόητος»
ΒΑΣΙΚΟΣ ΤΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ | «Βλέπω και όταν το Μάτι ανοιχθεί, όλα είναι φως»
AΘΛΟΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ |Η σύλληψη του ταύρου της Κρήτης

Η ενέργεια του Ταύρου δημιουργεί διαμάχη ανάμεσα στην ύλη και στο πνεύμα, ανάμεσα στην αυξανόμενη ανιδιοτέλεια και στην ιδιοτέλεια, ανάμεσα στην έλξη της ύλης και την έλξη του πνεύματος, αλλά τελικά αποκαλύπτει την αιτία της διαμάχης και οδηγεί μέσα από αρμονία σε ανώτερα επίπεδα. Έτσι, το πνεύμα χρόνο με το χρόνο κερδίζει, πρώτα μέσω διαμάχης, μετά μέσω αρμονίας και δημιουργικότητας.

ΦΩΤΙΣΗ
Ο Ταύρος, είναι το σημείο του ζωδιακού στο οποίο, Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΤΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ είναι "Και ο Λόγος είπε: Ας είναι ο αγώνας απτόητος". Ο αγώνας στον οποίο ο μέσος άνθρωπος επιδίδεται είναι ο αγώνας για χρήματα, σεξ, ιδιοκτησία, θέση ή για δύναμη στην προσωπικότητα. Για να προφυλαχθεί ο άνθρωπος από τις παγίδες, πρέπει να υποτάξει την ισχύ της προσωπικότητάς του και να εισέλθει στη φωτισμένη δύναμη της θέλησης του εσωτερικού του Οδηγού. Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΤΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ είναι "Βλέπω και όταν το Μάτι ανοιχθεί, όλα είναι φως". Δεν υπάρχει φώτιση παρά μόνο αν τα μάτια μας ανοιχτούν και δούμε τις θυμαπάτες, τις πλάνες, τις ματαιοδοξίες και τις εξαρτήσεις μας. Μόνο τότε θα έχουμε μια βαθιά εσωτερική θέαση του πνευματικού μας μέλλοντος.

ΙΔΙΟΤΗΤΑ| Η βασική ιδιότητα αυτού του ζωδίου εμφανίζεται σαν επιθυμία στη μάζα των ανθρώπων και σαν θέληση ή κατευθυνόμενος σκοπός στον μαθητή ή τον μυημένο. Εκδηλώνεται: α) στον μέσο άνθρωπο σαν ισχυρογνωμοσύνη (αυτή είναι πεισματική προσκόλληση στους σκοπούς της προσωπικότητας) και β) στον αναπτυγμένο άνθρωπο σαν θέληση που εκφράζεται με νοημοσύνη και κινητοποιείται από την ώθηση της αγάπης. (Αυτό υπονοεί προσκόλληση στον σκοπό της ψυχής).
ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΖΩΔΙΟΥ| Ο Ταύρος κυβερνάται μόνο από δύο πλανήτες: Η Αφροδίτη είναι ο εξωτερικός του κυβερνήτης και ο Ήφαιστος ο εσωτερικός και ιεραρχικός κυβερνήτης του. Η Αφροδίτη σημαίνει στο νοητικό μας εκείνο που αφορά τον τελικό εξευγενισμό, εκείνο που ασχολείται με το σεξ και εκείνο που πρέπει να εκφραστεί και να εκτελεστεί πάνω στο φυσικό πεδίο. Ο Ήφαιστος είναι αυτός που συμβολίζει την ψυχή, τον ατομικό, εσωτερικό πνευματικό άνθρωπο. Στη δραστηριότητά του βρίσκουμε το κλειδί του έργου της ψυχής.

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΒΕΣΑΚ
Το Φεστιβάλ του Βεσάκ είναι το δεύτερο από τα τρία Πνευματικά Φεστιβάλ των Πανσελήνων της Άνοιξης. (1ο είναι του Χριστού ή της Ανάστασης, 2ο του Βούδα ή του Βεσάκ και 3ο της Ανθρωπότητας ή της Καλής Θέλησης). Είναι το φεστιβάλ της απελευθέρωσης, της αφύπνισης, της μεταμόρφωσης και το ταξίδι προς τον Οίκο. Την ακριβή ώρα της πανσελήνου, ο Βούδας, που είναι η έκφραση της Σοφίας του Θεού, η Ενσωμάτωση του Φωτός και ο Δείκτης του Θείου Σκοπού, για μία και μοναδική φορά στη διάρκεια του χρόνου στρέφεται από τον υψηλό τόπο όπου κατοικεί κι εργάζεται για να ευλογήσει τον κόσμο. Εκφωνεί ένα μεγάλο μάντραμ και γίνεται ο "Παράγοντας Απορρόφησης" της Δύναμης της 1ης Ακτίνας, του Σκοπού του Θεού ενώ χρησιμοποιεί τη μαγνητική έλξη της 2ης Ακτίνας για να συγκρατήσει στον Εαυτό Του αυτή τη Δύναμη.

Τότε ο Χριστός - κεφαλή της Ιεραρχίας και αντιπρόσωπος της ανθρωπότητας που ανατείνει - γίνεται ο "Παράγοντας Λήψης" αυτής της δυναμικής Ενέργειας που τη μεταβιβάζει στην ανθρωπότητα. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή, μία επίγνωση της Ατραπού διαπερνάει στιγμιαία την ψυχή της ανθρωπότητας. Οι ζηλωτές δέχονται μια διέγερση στις εφέσεις τους και οι μαθητές και οι μύστες γίνονται σταθεροί και ακλόνητοι πάνω στην ατραπό που κατευθύνει προς τον Οίκο τους. Να γιατί, όταν κάποτε μιλώντας για τον Εαυτό Του ο Χριστός είπε "Εγώ ειμί το φως του κόσμου".

Στην Πανσέληνο του Βεσάκ έχουμε τρεις πολύ δυναμικές επιρροές:
Την ενέργεια της Ελευθερίας
Την ενέργεια της Φώτισης, που είναι η ενέργεια της Αγάπης - Σοφίας
Την ενέργεια της Θέλησης του Θεού που αποκαλύπτεται σαν Σκοπός και σαν Σχέδιο

Αυτές είναι οι ενέργειες που πλημμυρίζουν τις ανώτερες σφαίρες του πλανήτη μας και φορτίζουν τους μεγάλους μύστες και τους μαθητές. Το Φεστιβάλ του Βεσάκ είναι ένα έργο δόμησης της γέφυρας ανάμεσα στην ανθρωπότητα και τη θεότητα και ο διαλογισμός του Βεσάκ δημιουργεί μία ισορροπία ανάμεσα στον κατώτερο και τον ανώτερο Εαυτό. Διαλογιζόμαστε αυτή την ώρα για να δημιουργήσουμε μία θεία ισορροπία μέσα στη φύση μας και για να βρούμε την ατραπό μας που οδηγεί προς το Μάτι του Ταύρου, το σπίτι μέσα μας. Ας ξεχωρίσουμε τις ημέρες αυτές σαν τις πιο ιερές ημέρες της ζωής μας και ας τις χρησιμοποιήσουμε για να εργαστούμε πάνω στον εαυτό μας:

Θέτοντας νέους και ανώτερους σκοπούς
Κάνοντας νέα σχέδια για να συναντήσουμε τους σκοπούς μας
Μοχθώντας για την εξωτερίκευση της ψυχής μας με το να είμαστε μία δραστήρια, ζωντανή ψυχή στην καθημερινή μας ζωή
Εργαζόμενοι για την εξωτερίκευση της Ιεραρχίας και για την επανεμφάνιση του Χριστού.

Γνωρίζουμε πως υπάρχουν πολλές απόψεις αλλά υπάρχει μόνο μία οδός, μία κατεύθυνση. Αυτή η κατεύθυνση είναι μια ζωή που ζει κάποιος για να πραγματώνει το Θείο Σχέδιο, για να γίνει μια έκφραση του Θείου Σκοπού, μια θυσιαστική ζωή για το όφελος όλων των ζώντων μορφών.

Πηγές
  "Εσωτερική Αστρολογία" Α.Α. Μπέϊλη
  "Οι Άθλοι του Ηρακλή" Α.Α. Μπέϊλη
  "Η Συμφωνία του Ζωδιακού" Τορκόμ Σαραϊνταριάν.