Ιόντα και ακτινοβολίες

Οι επιστήμονες έχουν δηλώσει ότι ο αέρας που αναπνέουμε περιέχει ηλεκτρισμένα σωματίδια, φορτισμένα θετικά ή αρνητικά ότι είναι ικανοί να παράγουν τεχνητά ηλεκτρισμένο αέρα ότι ακόμη και μια γυμνή φλόγα σε μια εστία ιονίζει τον αέρα ότι με την κατάλληλη συσκευή μπορεί κάποιος να αφαιρέσει τα αρνητικά ή τα θετικά ιόντα και ότι οι ασθενείς που εκτίθενται στα θετικά φορτισμένα ιόντα δοκιμάζουν αισθήματα κόπωσης, ζάλης και ημικρανίες, ενώ αν εκτεθούν σε αρνητικά φορτισμένα ιόντα δοκιμάζουν ένα αίσθημα ιλαρότητας ότι τα θετικά ιόντα αυξάνουν την πίεση του αίματος και προκαλούν γενική δυσφορία, ενώ τα αρνητικά ιόντα μειώνουν την πίεση και φέρνουν ένα αίσθημα άνεσης και χαλάρωσης. Προκύπτει το ερώτημα κατά πόσο η ακτινοβολία του θεραπευτή έχει σαν αποτέλεσμα τον ιονισμό της ατμόσφαιρας που περιβάλλει τον ασθενή.

Πρέπει να τονίσω ότι για να απαντήσω σ’ ένα τέτοιο ερώτημα με ακρίβεια χρειάζονται δύο πράγματα: η αποκάλυψη ενός από τα μυστήρια για τα οποία το ανθρώπινο γένος δεν είναι ακόμη έτοιμο και ταυτόχρονα να δώσω μια απάντηση που θα σας ήταν τελείως ανεξήγητη, γιατί δεν υπάρχει επαρκής ορολογία για τη λανθάνουσα αλήθεια. Στην αλήθεια αυτή ενσωματώνεται ολόκληρη η ιστορία της δυαδικότητας, που είναι η ιστορία της σχέσης των αρνητικών και θετικών όψεων των διαδικασιών της ζωής. Μπορώ ωστόσο να τονίσω ορισμένα πράγματα:
Τα αρνητικά και θετικά ιόντα με τα οποία ασχολείται ο επιστήμονας είναι αιθερικής φύσης και συνεπώς ανήκουν στο φυσικό πεδίο. Τα αόρατα αυτά σωματίδια ουσίας, τα οποία μπορούν ν’ ανιχνευθούν μόνο δια των αποτελεσμάτων τους και με την παρέμβαση στις δραστηριότητές τους, είναι ταχέως κινούμενα σωματίδια στη μεταξύ τους σχέση και ταυτόχρονα επηρεάζονται από ένα μεγαλύτερο παράγοντα ελέγχου που τα διατηρεί σε αυτή τη κίνηση.
Ασχολούμενος με την ασθένεια, ο ασθενής μπορεί να βοηθηθεί αληθινά μόνο όταν η θετική ακτινοβολία του θεραπευτή υπερνικήσει την αρνητική κατάσταση του ασθενή.
Η ακτινοβολία του θεραπευτή πρέπει να διαπεράσει και να υπερνικήσει την αντίσταση της ασθένειας του πάσχοντα – όχι της θέλησης του πάσχοντα που μπορεί να είναι νοητικά και συναισθηματικά αρνητικός προς το θεραπευτή και επομένως σε θέση να βοηθηθεί.

Αυτό γίνεται μέσω της ισχυρότερης ακτινοβολίας του θεραπευτή. Ο μαγνητισμός του θεραπευτή έρχεται τότε σε δράση και συνειδητά και με πρόθεση μπορεί να εκριζώσει και να διασκορπίσει εκείνα τα άτομα της ουσίας που είναι η έδρα και η πηγή της δυσπραγίας του ασθενή. Δίνεται εδώ ένας υπαινιγμός για ένα μελλοντικό τρόπο διασκορπισμού της ασθένειας στο φυσικό πεδίο. Η δύναμη της συγκεκριμένης κατεύθυνσης των μαγνητικών ρευμάτων που ακτινοβολούν από μια πηγή έξω από το φυσικό σώμα, δεν έχει ακόμη γίνει αντιληπτή, αλλά θα ενσωματώσει έναν από τους νέους τρόπους θεραπείας.

Η θεραπευτική ακτινοβολία επηρεάζει συνεπώς φυσικά την ατμόσφαιρα γύρω από τον ασθενή. Προς το παρόν όμως η ακτινοβολία αυτή είναι ανώμαλη και δε κατευθύνεται ορθά. Μερικοί άνθρωποι ακτινοβολούν φυσικό ή ζωώδη μαγνητισμό, άλλοι ακτινοβολούν αστρικό ή νοητικό μαγνητισμό, άλλοι επίσης ακτινοβολούν την ενέργεια μιας πλήρως ολοκληρωμένης προσωπικότητας. Ορισμένοι άνθρωποι ακτινοβολούν το μαγνητισμό της ψυχής, τη μεγαλύτερη ελκτική ενέργεια σ’ όλες τις μορφές. Στο μέλλον ο αληθινός θεραπευτής πρέπει να εργάζεται μέσω της ακτινοβολίας ολόκληρης της προσωπικότητας ή της ψυχής. Λέω “ή” εσκεμμένα γιατί υπάρχουν λίγοι προς το παρόν που μπορούν να εργασθούν με την ενέργεια της ψυχής, αλλά πολλοί που θα μπορούσαν να εργασθούν σαν ολοκληρωμένες προσωπικότητες αν το επιθυμούσαν.

Και όταν ένας άνθρωπος έχει αποκτήσει αυτή τη δύναμη ν’ ακτινοβολεί, τι γίνεται με τον ασθενή; Πώς θα φτάσει σε κατάσταση ν’ ανταποκρίνεται ακριβώς σε μαγνητική ακτινοβολία; Αν είναι αστρικός τύπος, όπως είναι τόσοι πολλοί, θα είναι ικανός να ανταποκρίνεται στο μαγνητισμό ενός νοητικού θεραπευτή; Ένας νοητικός θεραπευτής θα μπορούσε να βοηθήσει με την ακτινοβολία του έναν πάσχοντα, αν ο τελευταίος αυτός ήταν ένα πλήρως ολοκληρωμένο ανθρώπινο ον; Αν μου πείτε ότι ο Χριστός θεράπευε όλους τους τύπους, θα σας έλεγα ότι δεν εξετάζω στη σύντομη αυτή πραγματεία τους νόμους της θεραπευτικής, όπως τους χειρίζεται ένας Διδάσκαλος της Σοφίας ή ένας μυημένος. Αλλιώς το βιβλίο μου θα ήταν μια μάταιη προσπάθεια. Γράφω για ζηλωτές που ενδιαφέρονται και για όσους μπορούν να θεραπεύουν σε κάποιο επίπεδο κάτω από εκείνο της ψυχής, αλλά που δε γνωρίζουν ακόμη πώς να το κάνουν. Αργότερα όλα αυτά θα διευκρινισθούν πληρέστερα.

  Από το βιβλίο ‘ΕΣΩΤΕΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ’ ΣΕΛ. 381– 383