Το δωδέκατο ζωδιακό σημείο “Οι Ιχθείς”

50px-Pisces.svgΣημαντική Όψη του Ζωδιακού σημείου
Το ζωδιακό σημείο των Ιχθύων καταλαμβάνει μια τριγωνική θέση στους ουρανούς είναι σύμβολο της πραγματικότητας. Αυτό το σημείο κυβερνά τα πόδια, απ’ όπου και η ιδέα της διάνυσης της Ατραπού η δε επίτευξη του στόχου υπήρξε η βασική πνευματική αποκάλυψη της εποχής των Ιχθύων. Οι Ιχθείς είναι το σημείο του θανάτου σε διάφορες όψεις. Μερικές φορές είναι ο θάνατος του σώματος, ή μπορεί να είναι ότι μια παλιά ανοησία τελειώνει, μια ανεπιθύμητη φιλία παύει και η αφοσίωση σε κάποια θρησκευτική μορφή σκέψης που σας κατείχε, τερματίζεται και προβάλλει κάτι άλλο που βάζει τα πόδια σας σε μια νέα ατραπό.

Είναι το ζωδιακό σημείο του θανάτου της προσωπικότητας. Αν μπορούσαμε να εγκαταλείψουμε την ιδέα του προσχήματος της προσωπικότητας, θα ήμασταν πρόθυμοι ν’ αφήσουμε την προσωπικότητα να φύγει. Σημαίνει επίσης το θάνατο ενός Κοσμοσωτήρα, γιατί είναι το ζωδιακό σημείο της σταύρωσης και σημειώνει το τέλος του Ζωδιακού κύκλου. Υπάρχουν τρία Ζωδιακά σημεία σωτηρίας. Πρώτος ο Λέων, όπου αντηχεί ο λόγος προς το ανθρώπινο ον, “απεργάσου τη σωτηρία σου”. Έτσι έχουμε στο Λέοντα τον άνθρωπο που αποφασίζει να σταθεί στα πόδια του, γίνεται ματαιόδοξος και σίγουρος, αλλά αυτό είναι απαραίτητο για τη σωτηρία, γιατί μόνο αποδοκιμάζοντας τον εξοπλισμό του θα φτάσει στο σημείο όπου θα εμφανισθεί μια πλατύτερη όψη. Το δεύτερο ζώδιο σωτηρίας είναι ο Τοξότης, το σημείο της υπηρεσίας και της σιωπής, όπου ο σίγουρος άνθρωπος, κουρασμένος να μιλά για τον εαυτό του και να τον σπρώχνει προς τα εμπρός, χάνει τη θέα του εαυτού του μπροστά στο στόχο και υπηρετεί σιωπηλά. Έπειτα ερχόμαστε στο τρίτο σημείο των Ιχθύων, εκείνο του Σωτήρα του Κόσμου.

180px-Pisces2

Ο πρώτος αστερισμός των Ιχθύων είναι το περίεργο εκείνο σύμπλεγμα αστέρων που ονομάζεται “Ταινία”, που συνδέει τους δύο ιχθείς, τον έναν που κατευθύνεται στο βορρά και τον άλλο που κολυμπά στον ορίζοντα. Ο ιχθύς που διευθύνεται στο βορρά είναι το σύμβολο του ζηλωτή των μυστηρίων, ενώ ο ιχθύς στον ορίζοντα αντιπροσωπεύει το μέσο άνθρωπο. Ο δεύτερος αστερισμός είναι η Ανδρομέδα, η αλυσοδεμένη γυναίκα. Έχουμε τρεις γυναίκες μεταξύ των αστερισμών,  την Κασσιόπη στον Κριό, που αντιπροσωπεύει την ύλη καθισμένη στην έδρα της, κυρίαρχη την κόμη της Βερενίκης στην Παρθένο, που θυσίασε την κόμη της για να υπηρετήσει και αντιπροσωπεύει την ψυχή που μόλις αρχίζει να επιβεβαιώνεται. Η Ανδρομέδα, η αλυσοδεμένη γυναίκα στους Ιχθείς, εκπροσωπεί την τιθασευμένη ύλη. Ο τρίτος αστερισμός στους Ιχθείς είναι ο βασιλιάς που ονομάζεται Κηφέας, ο σύζυγος της Κασσιόπης και πατέρας της Ανδρομέδας. Αυτό σημαίνει ότι “ο Βασιλιάς” αντιπροσωπεύει το Πνεύμα ή την όψη Πατήρ. Στη φύση υπάρχει το ανθρώπινο βασίλειο και πάνω απ’ αυτό είναι άλλα βασίλεια  πνευματικά και κοσμικά και κάτω υπάρχουν το ζωικό, το φυτικό και το ορυκτό βασίλειο. Το έργο των νοήμονων υιών του Θεού είναι να δρουν σαν διαβιβαστές, δια του νου, της πνευματικής ενέργειας η οποία θα σώσει και θα ζωογονήσει όλα τα κατώτερα βασίλεια της φύσης.

 

Από το βιβλίο "ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ", Αλίκης Μπέυλη, εκδόσεις Κέδρος