Το όγδοο ζωδιακό σημείο “Ο Σκορπιός”

ΟΙ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΤΕΡΕΣ

Ο Ταύρος που είναι το αντίθετο του Σκορπιού, είναι το σημείο της επιθυμίας που εκφράζεται κυρίως στο φυσικό πεδίο σαν σεξ. Στην καρδιά του Σκορπιού βρίσκουμε τον Αντάρη, έναν από τους τέσσερις βασιλικούς αστέρες, έναν ερυθρό αστέρα. Το ερυθρό είναι το χρώμα της επιθυμίας και αυτός είναι ο πιο ερυθρός αστέρας στους ουρανούς. Συμβολίζει εκείνο το ερυθρό της επιθυμίας που υπόκειται σε κάθε εκδήλωση της Θείας ζωής.  Στους Διδύμους, κατά την συγκομιδή των χρυσών μήλων, ο Ηρακλής πάλεψε επίσης με τον Αντάρη. Εδώ πάλι στον Σκορπιό ξεσηκωνόμαστε εναντίον του ερυθρού αστέρα. Γιατί;

Διότι το πρόβλημα της ανθρωπότητας σε αυτό το μεγάλο Ηλιακό μας σύστημα είναι η έλξη μεταξύ των αντιθέτων, που σημαίνει επιθυμία. Πάντοτε υπάρχει δυαδικότητα, δηλαδή εκείνο που είναι επιθυμητό και εκείνος που το επιθυμεί.  Ο Αετός εναλάσσεται με το Σκορπιό, έχει σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το βέλος του Τοξότη, το επόμενο Ζωδιακό σημείο, κυριαρχεί επίσης στη σφραγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι το πουλί εκτός χρόνου και χώρου και καθώς ο Ηρακλής παλεύει με την Ύδρα, σηκώνει το Βλέμμα του προς τα πάνω, βλέπει τον αετό και του έρχεται στο νου ότι προχώρησε για ενσάρκωση και θα φύγει πάλι από εκεί που ήρθε. Υπάρχουν τρεις αστερισμοί που συνδέονται μ’ αυτό το ζωδιακό σημείο οι οποίοι είναι πολύ ενδιαφέροντες.

Πρώτος είναι ο Άρης, το φίδι της ψευδαίσθησης, το φίδι που συναντούμε στη Γένεση, που εξαπάτησε την Εύα.

Δεύτερος είναι ο Οφιούχος, αστερισμός βορείως του Σκορπιού και προς νότο του Ηρακλή, αποτελείται από αστέρες αμυδρούς, ασθενέστερους του τρίτου μεγέθους, ο άνθρωπος που παλεύει με το φίδι. Ο Αρχαίος ζωδιακός απεικονίζει το φίδι στα χέρια αυτού του ανθρώπου. Το πιάνει με τα δυο του χέρια και το ακουμπά στην καρδιά του, που είναι ο ερυθρός αστέρας της επιθυμίας. Καθώς κάνει αυτό, κοιτάζει προς τον αστερισμό που είδαμε στο Ζυγό, την Κορώνα. Έτσι έχουμε την προσωπικότητα, που συμβολίζεται από τον Οφιούχο, να παλεύει με το φίδι της πλάνης και η κορώνα να βρίσκεται μπροστά της, προς εκείνο για το οποίο αισθάνεται έφεση.

Ο Τρίτος αστερισμός ονομάζεται Ηρακλής και απεικονίζει τον ζηλωτή που δεν ατενίζει την Κορώνα, αλλά τον Αετό. Η προσωπικότητα ατενίζει την Κορώνα αλλά λέγει: “Περνώ δύσκολες στιγμές, το περιβάλλον μου είναι εναντίον μου, οι οικογενειακές μου συνθήκες είναι δύσκολες, αλλά κάποτε θα απολαύσω την Κορώνα”. Ο Ηρακλής, ο μαθητής δεν ενδιαφέρεται για την Κορώνα ατενίζει τον Αετό, την όψη πνεύμα  ενδιαφέρεται γι’ αυτό το θαυμάσιο σύμβολο που αναδίδει φως και κάνει δυνατή κάθε νίκη.

Προσηλώστε τα μάτια σας στον Αετό. Ηρεμήστε το Πυρ. Μην κοιτάτε χαμηλά. Κάνετε επίκεντρό σας την Θεότητα. -  Α. Α. Β.

  Πηγές: ¨Οι Άθλοι του Ηρακλή¨ Αλίκη Μπέυλη, εκδόσεις Κέδρος