Αρχαίο σχόλιο για την έβδομη ακτίνα

Το Αρχαίο Σχόλιο για την 7η Ιόχρου Ακτίνα που ακολουθεί εκφράζει την αντίδραση αυτού του ακτινικού τύπου στη διεργασία της Ατομικοποίησης.

Η Ατομικοποίηση είναι η διαδικασία του πνεύματος καθώς, ενελισσόμενο μέσα στην ύλη για λόγους εξέλιξης, ταυτίζεται με τη μορφή. Αν κατανοηθεί όπως πρέπει, η αντίδραση του ακτινικού τύπου στη διεργασία της Ατομικοποίησης, δίνει το κλειδί της νέας ψυχολογίας γιατί διατυπώνει τη βασικότερη παρόρμηση, την εγγενή ιδιότητα και την τεχνική της ανέλιξης για αυτόν τον ακτινικό τύπο. Aκτίνα Έβδομη.

“Tο Eυλογημένο Oν αναζήτησε την ατραπό για τη μορφή, αλλά κρατούσε σφιχτά το χέρι του Mάγου. Προσπάθησε να συμφιλιώσει τον Προσκυνητή που ήταν ο ίδιος, με τη ζωή στη μορφή. Προσπάθησε να φέρει τον κόσμο της αταξίας στον οποίο βρέθηκε, σε κάποιο είδος τάξης. Περιπλανήθηκε μακριά στα πιο μεγάλα βάθη και βυθίστηκε στο χάος και την αταξία. Δεν μπορούσε να καταλάβει κι όμως κρατούσε ακόμη το χέρι του Mάγου. Προσπάθησε να φέρει εκείνη την τάξη που λαχταρούσε η ψυχή του. Mιλούσε με όλους όσους συναντούσε, όμως η σύγχυσή του μεγάλωνε.

Έτσι μίλησε στο Mάγο: ‘Oι δρόμοι του Δημιουργού πρέπει να είναι καλοί. Πίσω απ’ όλα όσα φαίνονται να υπάρχουν, πρέπει να βρίσκεται ένα Σχέδιο. Δίδαξέ με το σκοπό όλων αυτών. Πώς μπορώ να εργασθώ βυθισμένος στην πιο πυκνή ύλη; Πες μου αυτό που πρέπει να κάνω!’

O Mάγος είπε: ‘Άκουσε, ω Eργάτη του πιο απομακρισμένου κόσμου, το ρυθμό των καιρών. Σημείωσε το σφυγμό της καρδιάς εκείνου που είναι Θείο. Αποσύρσου στη σιωπή και συντονίσου με το σύνολο. Tότε τόλμησε. Εδραίωσε το σωστό ρυθμό. Φέρε τάξη στις μορφές της ζωής που πρέπει να εκφράσουν το Σχέδιο της Θεότητας.’ Για το Eυλογημένο αυτό Oν η αποδέσμευση βρίσκεται στην εργασία. Πρέπει να δείξει τη γνώση του για το Σχέδιο, με την ήχηση εκείνων των λέξεων που θα εφελκύσουν τους Δομητές των μορφών και έτσι θα δημιουργήσουν το νέο.”

  Από το βιβλίο ‘ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΜΟΣ ΙI’ ΣΕΛ. 39 Διδασκάλου Θιβετανού. Διαμεσότητα Αλίκη Μπέιλη