Ηλιακή Πανσέληνος Διδύμων

ΒΑΣΙΚΟΣ ΤΟΝΟΣDSCF4139 ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ| «Η αστάθεια ας κάνει το έργο της»
ΒΑΣΙΚΟΣ ΤΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ| «Αναγνωρίζω τον άλλο μου εαυτό και στη μείωση αυτού του εαυτού αναπτύσσομαι και λάμπω»
   AΘΛΟΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ| Τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων
   ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ| Το Κίνητρο
ΙΔΙΟΤΗΤΑ| Δυαδικότητα, Αγάπη, Σοφία, Ρευστότητα. Έλεγχος εκάστου ζεύγους αντιθέτων.

Η βασική αγάπη της Θεότητας αγγίζει το Ηλιακό μας σύστημα δια των Διδύμων. Η πανσέληνος των Διδύμων είναι η τρίτη μεγάλη Πανσέληνος. Ονομάζεται Φεστιβάλ του Χριστού ή της Ανθρωπότητας. Εχει καθιερωθεί σαν παγκόσμια ημέρα της Μεγάλης Επίκλησης και Καλής Θέλησης. Η ενέργεια που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου αυτής είναι ένας συνδυασμός των ενεργειών από τον Κριό, τον Ταύρο και τους Διδύμους και μόνο τότε η ανθρωπότητα μπορεί να έλθει σε επαφή με τόσες πολλές ενέργειες. Αυτές μεταβιβάζονται μέσω του Χριστού στην ανθρωπότητα σαν ενέργεια Καλής Θέλησης.

Η κίνηση Καλής Θέλησης που εγκαινίασε ο Δ. Θιβετανός και έχει διαδοθεί σε όλο τον κόσμο μέσω διαφορετικών ατόμων, ομίλων και θρησκειών, έχει βασικό σκοπό της την αποκατάσταση ορθών ανθρώπινων σχέσεων ανάμεσα σε ανθρώπους και έθνη με τη δημιουργία μιας τάσης για κατανόηση, συνεργασία και παγκόσμια ενότητα. Γιατί "Καλή Θέληση" είναι μία ενέργεια εποικοδομητική, θετική, δημιουργική. Είναι μία ενέργεια που θεραπεύει σχίσματα, συναισθηματισμούς, νοητικούς φραγμούς και οδηγεί στην ολοκληρωτική κατανόηση.

Ο ομαδικός διαλογισμός και η εκφώνηση της Μεγάλης Επίκλησης την ημέρα αυτή, έχει σκοπό την ακτινοβόληση στην ανθρωπότητα, μέσω των εφτά ομίλων των Διδασκάλων της Ιεραρχίας, των ενεργειών οι οποίες συσσωρεύτηκαν κατά τις δύο προηγούμενες μεγάλες Πανσελήνους. Η Μεγάλη Επίκληση συνθέτει τις ενέργειες των τριών μεγάλων Πανσελήνων και των τριών κέντρων της Σαμπάλα, της ιεραρχίας και της Ανθρωπότητας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, τη διέγερση των εφτά τομέων της ανθρώπινης προσπάθειας, εκπαιδευτικό, θρησκευτικό, καλλιτεχνικό, φιλοσοφικό, οικονομικό, επιστημονικό και τον προσανατολισμό τους στο Θείο Σχέδιο μέσω της ενέργειας της Θέλησης για το Καλό.

Ο Διδάσκαλος Θιβετανός αποκαλύπτει στα γραπτά Του ότι ο Χριστός στην Πανσέληνο των Διδύμων, προτού απελευθερώσει τις ενέργειες των τριών πανσελήνων, εκφωνεί τη Μεγάλη Επίκληση. Εδώ πρέπει να προσέξουμε έναν υπαινιγμό. Η Μεγάλη Επίκληση δεν είναι μόνο μια προσευχή αλλά ένας μετασχηματιστής, μέσω του οποίου οι ενέργειες των τριών πανσελήνων μετατρέπονται σε ενέργεια Καλής Θέλησης. Αυτό σημαίνει ότι είναι ένα πολύ μεγάλο πνευματικό εργαλείο όχι μόνο για τη μεταστοιχείωση της ενέργειας αλλά και για να ανοιχτεί ο δρόμος για την επανεμφάνιση του Χριστού. Γι αυτό το λόγο ο Δ. Θιβετανός μας είπε να χρησιμοποιούμε τη Μεγάλη Επίκληση και τόνισε ότι "Αυτό είναι το πρώτο και το πιο μεγάλο καθήκον μας". Αυτή την εποχή της παγκόσμιας κρίσης, η μεγαλύτερη προσπάθειά μας πρέπει να συγκεντρωθεί στο να κάνουμε τη Μεγάλη Επίκληση μια παγκόσμια προσευχή που θα εκφωνείται με "πιστότητα, ακρίβεια και δύναμη". Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να αυξηθεί η ενέργεια της Θέλησης και να μας δώσει περισσότερη κατεύθυνση προς το Σκοπό η ενέργεια της Αγάπης να ενοποιήσει τον κόσμο, και η ενέργεια του Φωτός να μας αποκαλύψει την Αλήθεια της Ζωής. Έρχονται σε επαφή, συντονισμό και ανύψωση από τον ζηλωτή δια μέσου της ανιδιοτελούς Υπηρεσίας.

ΟΙ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΙ
Το ζωδιακό σημείο των Διδύμων συνδέεται με τρεις μεγάλους αστερισμούς τη Μεγάλη Άρκτο - Μεγάλο Κύνα, τη Μικρή Άρκτο - Μικρό Κύνα και το Λαγό. Στο Μεγάλο Κύνα απεικονίζεται το μέλλον μας και μια ένδοξη τελειοποίηση που ξεπερνάει την τωρινή μας κατάσταση. Εκεί βρίσκεται ο "Σείριος", το σύμβολο τόσο της παγκόσμιας όσο και της ατομικής ψυχής. Είναι ο λαμπρότερος από τους πρώτου μεγέθους αστέρες και αποκαλείται "Ο Αρχηγός ολόκληρου του επουράνιου πλήθους". Ο Μεγάλος Κύνας συμβολίζει τον ανώτερο εαυτό και στον αστερισμό του έχει τους αστέρες: "Ένδοξο", "Μαντατοφόρο" και "Φτερωτό". Στο Μικρό Κύνα, το πιο λαμπρό αστέρι έχει την ονομασία "Λυτρωτής". Το αμέσως επόμενο είναι "Ο φέρων το φορτίο" ή "Εκείνος που υποφέρει για τους άλλους". Συμβολίζει το μαχόμενο άνθρωπο, τον ζηλωτή. Συμβολίζει την παρούσα κατάσταση της ανθρωπότητας που προσπαθεί να ξεφύγει από το παρελθόν της μέσω της υπηρεσίας και να συναντήσει τη Μεγάλη Άρκτο, δηλαδή την ψυχή της. Το παρελθόν της ανθρωπότητας το συμβολίζει ο τρίτος αστερισμός, ο Λαγός. Είναι δεμένος στον τροχό της ζωής, ταυτισμένος με την όψη-ύλη. Περιλαμβάνει ένα αστέρι έντονου κόκκινου χρώματος σαν αίμα. ΄Αλλα τρία αστέρια του είναι: "ο Δόλιος", "Ο Αιώνιος Διωκόμενος" και "Ο Εχθρός του Ερχόμενου".

Ο εξωτερικός κυβερνήτης των Διδύμων είναι ο Ερμής ο οποίος διέπει και το πρώτο δεκανό. Αρχικά, αντιπροσωπεύει τον κρίκο ανάμεσα στον κατώτερο και στον ανώτερο νου. Φέρνει μηνύματα από τον ανώτερο νου στον κατώτερο. Μετά γίνεται η γέφυρα ανάμεσα στην ψυχή και στην προσωπικότητα και κατόπιν ανάμεσα στο Σπινθήρα και στην προσωπικότητα. Είναι "Ο διερμηνέας, η διάνοια που φωτίζει". Στον εξωτερικό κόσμο σημαίνει επιστήμη, διδασκαλία, μάθηση, εμπόριο. Στη συνείδηση σημαίνει κατανόηση, λογική, νοημοσύνη και διανόηση. Ο εσωτερικός κυβερνήτης των Διδύμων είναι η Αφροδίτη που διέπει το δεύτερο δεκανό. Έχει το στοιχείο της "έλξης και της ενοποίησης". Εγκαινιάζει μια νέα κατάσταση επίγνωσης και παίρνει θέση ο νόμος της έλξης και των πολικών αντιθέτων. Φέρει έτσι νέες δυσκολίες.

Οι Δίδυμοι, μέσα από την Αφροδίτη αφυπνίζουν στην ανθρωπότητα την αίσθηση της δυαδικότητας η οποία είναι ο βασικός παράγοντας στη διαμάχη ανάμεσα στην επιθυμία και την πνευματική θέληση. Ο Κρόνος που κυβερνά το τρίτο δεκανό, ανάγει τις δυσκολίες σε "ευκαιρίες εξέλιξης". Είναι ο πλανήτης της μύησης και της μαθητείας. Στους Διδύμους υπάρχουν ακόμη δύο αστέρες τους οποίους οι Αρχαίοι Έλληνες ονόμασαν Κάστορα και Πολυδεύκη. Ο Κάστορας σχηματίζεται από τρία άστρα που συμβολίζουν το τριπλό όχημα της προσωπικότητας. Ο Πολυδεύκης συμβολίζει την αθάνατη ανθρώπινη ψυχή. Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Κάστορας ήταν θνητός και ο Πολυδεύκης αθάνατος. Ενδιαφέρον αστρολογικό φαινόμενο είναι ότι ο Κάστορας με το πέρασμα των αιώνων χάνει τη λαμπρότητά του ενώ ο Πολυδεύκης την αυξάνει. Ο Κάστορας συμβολίζει τον κατώτερο εαυτό και ο Πολυδεύκης τον ανώτερο. Στην πραγματικότητα ο ανώτερος εαυτός αφομοιώνει τον κατώτερο.

Αυτή η Πανσέληνος είναι το ζενίθ των τριών μεγαλύτερων πανσελήνων. Είναι η πιο μεγάλη ευκαιρία για να κάνουμε την ανασκόπηση των τριών αυτών πανσελήνων και να φέρουμε τη νέα μας ζωή σε επαφή με τη μία ανθρωπότητα στο φως της ενέργειας της Αγάπης - Σοφίας. Είναι ευκαιρία να κάνουμε την ανασκόπηση της πορείας που έχει πάρει η ανθρωπότητα και να εκτιμήσουμε τι μπορούμε να κάνουμε τώρα για να τη βοηθήσουμε. Το να γιορτάζουμε το Φεστιβάλ αυτό σημαίνει να αναγνωρίζουμε τη Θεία Παρουσία μέσα σε κάθε ανθρώπινη ύπαρξη και να παραδεχόμαστε ότι "Οι Υιοί του ανθρώπου είναι ένα και εγώ είμαι ένα με αυτούς". Ακόμη σημαίνει να έχουμε πίστη στην ανθρωπότητα, στις Δυνάμεις του Φωτός, στο έργο αυτών που εργάστηκαν για την ανύψωσή της, πίστη στο ότι τελικά μια ενωμένη ανθρωπότητα θα αναδυθεί από την ομίχλη της χωριστικότητας και του εγωϊσμού.

Πηγές: “Εσωτερική Αστρολογία” Α.Α.Μπέϊλη - “Οι Άθλοι του Ηρακλή” Α.Α. Μπέϊλη - “Η συμφωνία του ζωδιακού” Τορκόμ Σαραϊνταργιάν.