Ηλιακή Πανσέληνος Παρθένου

Panagia ΒΑΣΙΚΟΣ ΤΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ|“Ας βασιλεύει η ύλη”
ΒΑΣΙΚΟΣ ΤΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ|
“Είμαι η μητέρα και το παιδίο. Εγώ Θεός. Εγώ είμαι η ύλη”
Ο 6ος ΑΘΛΟΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ|
“Η ζώνη της Ιππολύτης”

Στη Παρθένο γίνεται το πρώτο βήμα προς την ένωση Πνεύματος και Ύλης. Είναι “η υποταγή της μορφής της Ζωής στη Θέληση του ενοικούντος Χριστού”. Στην Παρθένο αρχίζει να πραγματοποιείται ο σκοπός για τον οποίο υπάρχει η ζωή της μορφής. Μυστικιστικά ο σκοπός της μορφικής ζωής ονομάζεται“Ο Χριστός εν ημίν, η ελπίς της δόξης”. Η ενέργεια της Παρθένου εργάζεται για να εκδηλώσει τη Χριστική αρχή μέσα στον άνθρωπο, τον ιστορικό Χριστό, τον ηλιακό Χριστό και τον Παγκόσμιο Χριστό.

Η Χριστική αρχή είναι η γέφυρα που ενώνει το κατώτερο με το ανώτερο σε όλα τα μέρη της εκδήλωσής της. Η Παρθένος στις αρχαίες παραδόσεις είναι ο θεμελιωτής της μητριαρχικής γνώσης. Με διαφορετικά ονόματα (Εύα, Ίσιδα και Μαρία) που ρύθμισε τον αρχαίο πολιτισμό. Μητέρα της χριστικής αρχής είναι η Παρθένος. Η αρχή αυτή ωριμάζει σε τρία στάδια, αρχικά η Εύα, σύμβολο του νοητικού, η Ίσιδα το σύμβολο του συναισθηματικού και η Μαρία σύμβολο του αιθεροφυσικού. Η χριστική αρχή στο νοητικό προστατεύεται, στο αστρικό τρέφεται και στο φυσικό αποκαλύπτεται και γεννιέται. Η Παρθένος είναι εκείνη που γεννά τον Χριστό.  Δεν τον αποκτά από εξωτερικές πηγές. Είναι μέσα της, είναι ο αληθινός εαυτός Της.

Η Παρθένος σύμβολο της ύλης είναι ο αντίθετος πόλος του πνεύματος. Η ύλη δίνει μορφή στη δημιουργική θέληση του πνεύματος που εκδηλώνεται μέσω της ύλης. Το πνεύμα αναγνωρίζεται μόνον από τον Υιό της μητέρας, ο οποίος είναι ο σύνδεσμος ανάμεσα στον πατέρα και τη μητέρα, είναι η γέφυρα, η συμπαντική ψυχή ανάμεσα στο πνεύμα και την ύλη. Η Παρθένος είναι ένα ενεργειακό πεδίο μέσα στο διάστημα που ωθεί το ηλιακό σύστημα, τον πλανήτη, τον άνθρωπο, να εκπληρώσει τον σκοπό της εξέλιξής του, ανάλογα σε ανθρώπινη, πλανητική, ηλιακή κλίμακα, να αναπτυχθεί ο σπόρος της ζωής, ο σπόρος της αγάπης, ο σπόρος της δύναμης που είναι εμφυτευμένος σε κάθε μορφή, σε κάθε επίπεδο. Η ενέργεια της Παρθένου φέρνει σε εκδήλωση τη θεότητα που υπάρχει μέσα σε κάθε μορφή και τη βοηθάει να εξελιχθεί.

Η ανθρωπότητα έχει ένα σχέδιο το οποίο υπάρχει μέσα στη μήτρα της Παρθένου. Το τρέφει, το στηρίζει, το προστατεύει, το αποκαλύπτει, το βοηθά ενεργειακά να ανθίσει. Το σχέδιο εκδηλώνει τη θεότητα με τον καλύτερο τρόπο. Η παρθένος υπηρετεί την ύλη και το πνεύμα, η παρθένος γεννά τη θεότητα, το σύμβολο της παρθένου Μαρίας γεννά το Χριστό. Το πνεύμα δηλαδή διαθέτει τον εαυτό του στην προσωπικότητα, με αποτέλεσμα να γεννηθεί ένας τέλειος άνθρωπος, μια τέλεια έκφραση της θεότητας. Για να προστατεύσει κάποιος τη θεότητα μέσα του και στους άλλους πρέπει να αποβάλλει τα συναισθήματα ζήλιας και μίσους, να μην υπάρχει επίκριση, να δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες ανάπτυξης των δημιουργικών δυνάμεων μέσα του, να αποτρέπει τις συνθήκες να υφίσταται επιθέσεις, να μην προκαλεί αντιδράσεις της προσωπικότητας, να αποτρέψει καταστάσεις που θα καθυστερήσουν την ανάπτυξη του θεϊκού σπινθήρα μέσα του.

ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΣΤΡΑ
ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ| Ο Ερμής. Είναι πλανήτης τέταρτης ακτίνας.

   Συνδυάζει το πνεύμα και την ύλη.
   Μεσολαβεί ανάμεσα στη Μητέρα και τον Πατέρα.
   Συντονίζει τις ενέργειες, δημιουργεί ομορφιά.
   Έχει σχέση με την ενόραση.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ| Η σελήνη που καλύπτει τον Ήφαιστο. Η Σελήνη κυβερνά τη μορφή. Δια της μορφής, εκδηλώνεται η θέληση του Θεού στη Γη.

Οι πλανήτες Ερμής, Ποσειδώνας και Αφροδίτη διέπουν τους τρεις δεκανούς της Παρθένου κατά τον Διδάσκαλο Θιβετανό. Εάν ένας άνθρωπος είναι στον αντίστροφο τροχό του Μαθητού θα εισέλθει στην Παρθένο με την επιρροή της Αφροδίτης, ο μέσος άνθρωπος με την επιρροή του Ερμή. Αυτό δείχνει ότι ο προσωπικός αστρολογικός χάρτης αλλάζει ανάλογα με την εξέλιξη που έχει ο κάθε άνθρωπος. Γι' αυτό στο μέλλον οι προσωπικοί χάρτες θα γίνονται βάσει της ψυχής και όχι βάσει της προσωπικότητας.

Ο Δ. Θιβετανός λέει ότι, “η βάση των αστρολογικών επιστημών είναι η εκπόρευση, η διαβίβαση και η λήψη ενεργειών και η μετουσίωσή τους σε δυνάμεις από την οντότητα που τις δέχεται. Όλα είναι θέμα ανεπτυγμένης δεκτικότητας και ευαισθησίας. Ας μας μείνει στον νου σαν επίλογος ότι, οι ενέργειες της Παρθένου είναι αυτές που μας βοηθούν να εκτελέσουμε το Ιερό χρέος που έχουμε απέναντι στη Ζωή να προστατεύσουμε τον Ιερό Σπινθήρα που υπάρχει σε κάθε μορφή ζωής, να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες να δυναμώσει και να ανθίσει.

Πηγές:
   Εσωτερική Αστρολογία, Α.Α. Μπέϊλη
 Οι Άθλοι του Ηρακλή, Α.Α. Μπέϊλη
 Η Συμφωνία του Ζωδιακού, Τορκόμ Σαραϊνταργιάν