Ηλιακή Πανσέληνος Υδροχόου

Healing-Heart1-300x200
ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ|
Παγκόσμια Υπηρεσία
ΙΔΙΟΤΗΤΑ|
Θέληση για Υπηρεσία. Μετουσίωση της ατομικής συνείδησης σε ομαδική.
ΒΑΣΙΚΟΣ ΤΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗΣ|
«Ας κυβερνά η επιθυμία της μορφής.»
ΒΑΣΙΚΟΣ ΤΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ|
«Είμαι το Ύδωρ της Ζωής, που χύνεται γι’ αυτούς που διψούν.»
ΑΘΛΟΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ|
Οι Στάβλοι του Αυγεία

ΟΜΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Ο αστερισμός του Υδροχόου έχει σήμερα εξαιρετική σπουδαιότητα για το ηλιακό μας σύστημα, γιατί είναι το ζώδιο στο οποίο κατευθύνεται γοργά ο Ήλιος μας και η επιρροή του αυξάνει σε ορμή και δυναμικότητα με κάθε δεκαετία που περνά. Επειδή ότι συμβαίνει στην έκφραση του φυσικού πεδίου, οφείλεται στις υποκειμενικές δυνάμεις, είναι ο κύριος υπεύθυνος για τις μεταβολές που συντελούνται τώρα στην πλανητική μας ζωή και σ’ όλα τα βασίλεια της φύσης. Πρόκειται για ζώδιο του αέρα, και γι` αυτό η επιρροή του είναι διάχυτη και διαπερνά τα πάντα. Ο Ήλιος μας χρειάζεται 25.000 χρόνια για μια πλήρη περιστροφή γύρω από το Μεγάλο Ζωδιακό. Τώρα βρισκόμαστε στο τέλος του κύκλου του ζωδίου των Ιχθύων, ενώ ταυτόχρονα έχει αρχίσει η ολοένα εντονότερη επιρροή του ζωδίου του Υδροχόου. Η Υδροχοϊκή εποχή είναι μαζί μας με την έννοια ότι εισερχόμαστε σ’ αυτή και οι Ιχθυακές δυνάμεις υποχωρούν γοργά. Υπάρχει η φράση στην Καινή Διαθήκη, “έως συντελείας του αιώνος”. Εκείνο που πραγματικά εννοείται είναι ότι το ζώδιο των Ιχθύων, στο οποίο ήρθε ο Χριστός, ο Μεγάλος Σωτήρας του Κόσμου, θα περατωθεί σε μια ορισμένη ημερομηνία.

Οι δυνάμεις που επιδρούσαν στον πλανήτη μας την εποχή που ο ήλιος περνούσε από τον αστερισμό των Ιχθύων, έφεραν στη συνείδηση του ανθρώπου την ουσιαστική του δυαδικότητα και το δεσμό μεταξύ των δύο τμημάτων του εαυτού του, δύο ιχθείς που συνδέονται μ’ ένα δεσμό. Αυτή η συνείδηση άρχισε να κρούει σε μεγάλη κλίμακα πάνω στο ανθρώπινο ον, δηλαδή ότι είναι ψυχή και σώμα. Στο ζώδιο του Υδροχόου σαν αποτέλεσμα της επίδρασης των υποκειμενικών δυνάμεων, με το συμβολισμό του ύδατος και της εξάγνισης, θα μάθουμε πώς να είμαστε ψυχή και όχι ανθρώπινο ον. Αυτό θα συμβεί στον Υδροχόο. Όσον αφορά την εξέλιξη της συνείδησης, στον Υδροχόο αναπτύσσεται η ομαδική συνείδηση, που έχει τα εξής χαρακτηριστικά: Θάρρος,  Σοφία, Αγάπη, Ενότητα, Κατανόηση, Αγνότητα και Συνεργασία.

ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ
Ο Υδροχόος απεικονίζεται σαν άνθρωπος που κρατά ένα αντεστραμμένο δοχείο. Ο άνθρωπος αναστρέφει το δοχείο και απ’ αυτό βγαίνουν δύο χείμαρροι νερού, ο ποταμός της ζωής και ο ποταμός της αγάπης και αυτές οι δύο λέξεις, ζωή και αγάπη, είναι οι δύο λέξεις που ενσωματώνουν την τεχνική της Υδροχοϊκής εποχής. Όχι μορφή, όχι νους, αλλά ζωή και αγάπη. Η ενέργεια του Υδροχόου ζωντανεύει μέσα σε κάθε ανθρώπινη καρδιά την Πλανητική Αγάπη, την φιλευσπλαχνία, την συνεργασία και μια γενικευμένη Πλανητική αντίληψη που επιτρέπει την καλλιέργεια των συνθηκών για την Νέα Εποχή που έρχεται. Ο Χριστός είπε: ‘Σας φέρνω μια ζωή μεγαλύτερης αφθονίας. Όποιος πιει από το νερό που Εγώ δίνω δεν θα ξαναδιψάσει ποτέ.’ Η Ανθρωπότητα είναι πράγματι διψασμένη, και αυτό το αποδεικνύει η απληστία που επικρατεί και οι απελπισμένες ανθρώπινες προσπάθειες για συσσώρευση αγαθών. Το ανθρώπινο ον δεν συνειδητοποιεί ότι η πείνα και η δίψα την οποία αισθάνεται προέρχεται από τη ψυχή και το μόνο που χρειάζεται για να κορεστεί η δίψα αυτή είναι το ‘Ύδωρ της Ζωής’, το Ύδωρ του Υδροχόου. Όταν κάποιος έρθει σε επαφή με τη ψυχή η δίψα του μετατίθεται σε άλλα επίπεδα. Μέλημά του είναι η Επιστροφή στον οίκο του Πατέρα και η Υδροχοϊκή Εποχή θα μας οδηγήσει στον Οίκο.

ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ’
ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ 11ο ΑΘΛΟ ΤΟΥ Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΤΑΒΛΩΝ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΑ

Ο Μύθος
Ο Δάσκαλος κάλεσε τον Ηρακλή: “Ένδεκα φορές γύρισε ο τροχός και τώρα στέκεις μπροστά σε μια άλλη Πύλη. Για πολύ ακολούθησες το φως που τρεμόσβηνε στην αρχή αβέβαια, έπειτα μεγάλωσε κι έγινε σταθερός πυρσός και τώρα λάμπει σαν εκθαμβωτικός ήλιος. Γύρισε τώρα την πλάτη σου στη λαμπρότητα· ανάστρεψε τα βήματά σου· γύρισε πίσω σ’ εκείνους για τους οποίους το φως δεν είναι παρά ένα πρόσκαιρο σημείο και βοήθησέ τους να το κάνουν να μεγαλώσει. Κατεύθυνε τα βήματά σου στον Αυγεία του οποίου το βασίλειο πρέπει να καθαρθεί από το αρχαίο κακό. Μίλησα.” Όταν ο Ηρακλής πλησίασε το βασίλειο όπου κυβερνούσε ο Αυγείας, έμαθε ότι για πολλά χρόνια ο βασιλιάς δεν καθάριζε την κόπρο που άφηναν τα κτήνη του μέσα στους βασιλικούς στάβλους.Οι βοσκότοποι ήταν επίσης τόσο γεμάτοι ακαθαρσίες, ώστε τίποτε δεν μπορούσε να φυτρώσει. Η συνέπεια ήταν να σαρώσει τη χώρα ένας καταστρεπτικός λοιμός που προκάλεσε πανωλεθρία στις ανθρώπινες ζωές. Όταν ο Αυγείας πληροφορήθηκε ότι ο Ηρακλής θα καθάριζε τους βρωμερούς στάβλους, φάνηκε δύσπιστος. “Λες ότι θα κάνεις το μεγάλο αυτό έργο χωρίς αμοιβή;” είπε φιλύποπτα ο βασιλιάς. “Δεν εμπιστεύομαι αυτούς που καυχώνται τόσο. Δεν άκουσα ποτέ για ανθρώπους που ζητούν να υπηρετήσουν τον κόσμο χωρίς ανταμοιβή. Πρέπει όμως να γίνει κάποια συμφωνία, μη με χαρακτηρίσουν σαν ανόητο βασιλιά. Αν σε μια μόνο μέρα κάνεις ότι υποσχέθηκες, το ένα δέκατο του μεγάλου κοπαδιού μου θα είναι δικό σου. Aν όμως αποτύχεις, η ζωή και η περιουσία σου θα περιέλθουν στα χέρια μου. Βέβαια δε νομίζω ότι θα μπορέσεις να πραγματοποιήσεις την καυχησιά σου, αλλά μπορείς να δοκιμάσεις.”

Έπειτα ο Ηρακλής περιπλανήθηκε στον έρημο τόπο. Παρατήρησε ότι δύο ποτάμια, ο Αλφειός κι ο Πηνειός, κυλούσαν ήρεμα πολύ κοντά. Ενώ στεκόταν στις όχθες του ενός, άστραψε στο νου του η λύση για το πρόβλημά του. Εργάσθηκε με δύναμη και σπουδή. Με μεγάλες προσπάθειες πέτυχε ν’ αλλάξει και στα δύο ρεύματα τις κοίτες που για δεκαετίες ακολουθούσαν. Έκανε τον Αλφειό και τον Πηνειό να χύνουν τα νερά τους στους γεμάτους κόπρο στάβλους του βασιλιά Αυγεία. Οι ορμητικοί χείμαρροι σάρωσαν τη συσσωρευμένη ακαθαρσία. Το βασίλειο καθάρισε από όλη τη δύσοσμη μαυρίλα. Μέσα σε μια μόνο μέρα το αδύνατο έργο εκτελέσθηκε. Όταν ο Ηρακλής απόλυτα ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα επέστρεψε στον Αυγεία, ο τελευταίος συνοφρυώθηκε. “Πέτυχες με απάτη”, φώναξε ο βασιλιάς Αυγείας με οργή. “Οι ποταμοί έκαναν τη δουλειά, όχι εσύ. Ήταν τέχνασμα για να μου πάρεις το κοπάδι, μια συνωμοσία ενάντια στο θρόνο μου. Δε θα έχεις αμοιβή. Φύγε από δω.” Έτσι ο θυμωμένος βασιλιάς εξόρισε τον Ηρακλή και τον διέταξε να μην ξαναπατήσει το πόδι του στο βασίλειό του με ποινή άμεσου θανάτου. Έχοντας εκτελέσει το έργο που του ανατέθηκε, ο υιός του ανθρώπου που ήταν και υιός του Θεού, γύρισε πίσω σ’ αυτόν από τον οποίο ήρθε. “Έγινες υπηρέτης του κόσμου”, είπε ο Δάσκαλος όταν ο Ηρακλής πλησίασε. “Προχώρησες οπισθοχωρώντας· ήλθες στον Οίκο του Φωτός από μια άλλη ατραπό· ξόδεψες το φως σου για να μπορέσει να λάμψει το φως των άλλων. Το πετράδι που δίνει ο ενδέκατος άθλος είναι δικό σου για πάντα.”

Ερμηνεία της Δοκιμασίας
Από την κορυφή του βουνού στον Αιγόκερω ο Ηρακλής πρέπει να κατέβει κυριολεκτικά στην υλική βρωμιά για να καθαρίσει τους στάβλους του Αυγεία. Ανέβηκε στην κορυφή του βουνού. Πέρασε όλες τις μεγάλες δοκιμασίες, πέρασε από τον Αιγόκερω στο πνευματικό βασίλειο και γνώρισε κάπως τη σημασία της μυστικιστικής έκστασης και στην υψηλή αυτή πνευματική κατάσταση πήρε την εντολή να κατέβει και να καθαρίσει τους στάβλους. Τι αποκλιμάκωση. Όχι κάποιο μεγάλο παγκόσμιο έργο, αλλά να καθαρίσει στάβλους. Ο Ηρακλής όντας μυημένος κι έχοντας πολλή κοινή λογική που έχουν πάντα οι πραγματικοί μυημένοι, κατέβηκε απ’ τη βουνοκορφή και συλλογίσθηκε το πρόβλημα, μελέτησε τους στάβλους. Δεν προσπάθησε να σκουπίσει και να καθαρίσει, όπως είχαν κάνει οι άλλοι, αλλά γκρέμισε τα εμπόδια χρησιμοποιώντας δύο ποταμούς. Χωρίς προσπάθεια από μέρους του οι στάβλοι καθαρίστηκαν. Μπορεί να ειπωθεί ότι η συναισθηματική επιθυμητική φύση της μεγάλης αυτής Ζωής στην Οποία ζούμε και κινούμαστε και υπάρχουμε, έχει επίσης κοπάδια ζώων που ακούν στο όνομα ανθρώπινα όντα!

Οι στάβλοι στους οποίους κατοικούν τα ζώα δεν έχουν καθαρισθεί για 30 χρόνια, 3 επί 10, όπου 3 είναι ο αριθμός της προσωπικότητας και 10 είναι ο αριθμός της εκπλήρωσης. Τώρα, στις μέρες μας, για πρώτη φορά η ανθρωπότητα είναι μια συντονισμένη πλήρης μονάδα με νου, συναισθηματική φύση και φυσικό σώμα να λειτουργούν σαν ένα σύνολο και οι στάβλοι δεν έχουν καθαρισθεί για 30 χρόνια. Ποιό είναι το πρώτο πράγμα που έκανε ο Ηρακλής; Γκρέμισε τα εμπόδια. Αυτό είναι το πρώτο που πρέπει να γίνει στην Υδροχοϊκή εποχή. Μόλις αρχίζουμε να το κάνουμε. Μόλις αρχίζουμε να σκεπτόμαστε με πλατείς όρους, να παύουμε να είμαστε αποκλειστικοί. Τώρα αρχίζει το γκρέμισμα της προκατάληψης και μαθαίνουμε να σκεπτόμαστε με γενικούς όρους, με σύνολα.

Το γκρέμισμα των φραγμών σε μεγάλη κλίμακα πρέπει να επέλθει απ’ την κοινή γνώμη και αυτή αναπτύσσεται αργά και είναι κυρίως συναισθηματική. Απ` αυτό πηγάζει η δυσκολία. Στην Υδροχοϊκή εποχή, ειδικά στο δεύτερο δεκανό όταν κυβερνά ο Ερμής, ο αγγελιοφόρος από την ψυχή στον εγκέφαλο μέσω του νου, θα έχουμε μια κοινή γνώμη διαμορφωμένη απ’ τη σκέψη κι όχι απ’ το συναίσθημα και θα έχουμε έναν κόσμο γεμάτο στοχαστές. Τώρα είμαστε μόνο συναισθηματικοί, υδαρείς, ρευστά πλάσματα που είναι ακόμη αφώτιστα, παλεύοντας με τη χωριστικότητα. Δεν είμαστε ικανοί να έχουμε παγκόσμια συνείδηση, να είμαστε σε επικοινωνία με κάθε φάση της ανθρώπινης σκέψης. Θα γίνουμε κάποια μέρα. Πρέπει να καλλιεργηθεί το Υδροχοϊκό πνεύμα αφήνοντας τους ανθρώπους ελεύθερους, πρέπει να καλλιεργηθεί η ικανότητα της εμπιστοσύνης. Πρέπει να αποκοπούμε από τη δυσπιστία για όλους με τους οποίους συνδεόμαστε. Αν πιστεύουμε στους ανθρώπους δεν θα μας απογοητεύσουν. Αν τους καταλογίσουμε εσφαλμένα κίνητρα, θα μας απογοητεύσουν και αυτό θα είναι δικό μας σφάλμα. Ας είμαστε σωστοί όσο μπορούμε με το φως που έχουμε. Ας καλλιεργήσουμε το Υδροχοϊκό πνεύμα της μη χωριστικότητας, της αγάπης, της κατανόησης, της νοημοσύνης, ελεύθεροι από την αυθεντία, ανασύροντας από κάθε ανθρώπινο ον που συναντούμε ότι καλύτερο έχει.

ΛΕΩΝ ΠΟΛΙΚΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ
Ο χαμηλής στάθμης και υπανάπτυκτος Υδροχόος εκδηλώνει μια επιπόλαιη αυτεπίγνωση. Αυτή ωριμάζει στο Λέοντα κι αποβαίνει μια βαθιά εδραιωμένη αυτοσυνείδηση και ένα βαθύ ενδιαφέρον για τον εαυτό, τις ανάγκες και επιθυμίες του. Καθώς συνεχίζεται η αλληλεπίδραση μεταξύ Λέοντα και Υδροχόου (επειδή είναι πολικά αντίθετα), όλες οι ποιότητες βαθαίνουν και οι επιπολαιότητες εξαφανίζονται, ωσότου – πάνω στον αντεστραμμένο τροχό, – η έντονη αυτοσυνείδηση του Λέοντα επεκτείνεται στην ομαδική επίγνωση του Υδροχόου. Το άτομο γίνεται οικουμενικό. Ο μοναχικός και χωριστικός άνθρωπος γίνεται στις αντιδράσεις και την επίγνωσή του το ανθρώπινο γένος και όμως την ίδια στιγμή διατηρεί την ατομικότητά του. Δεν είναι πλέον μόνο ένα ανθρώπινο ον, ατομικά επικεντρωμένο και χωριστικό, αλλά γίνεται η ίδια η ανθρωπότητα, χάνοντας την προσωπική του ταυτότητα στο καλό του συνόλου, διατηρώντας όμως την πνευματική του Ταυτότητα. Από την αυτο-εξυπηρέτηση περνά στην παγκόσμια υπηρεσία κι όμως παραμένει πάντα μέχρι και την τρίτη μύηση ένας ατομικοποιημένος Yιός του Θεού.


Δεκανοί, Κυβερνήτες και Αστερισμοί

Ο Υδροχόος, όπως και τα άλλα ζώδια, διαιρείται σε τρεις δεκανούς. Εισερχόμαστε τώρα στον πρώτο δεκανό που κυβερνάται από τον Κρόνο - το πλανήτη της μαθητείας και της ευκαιρίας-, απ’ όπου και οι τωρινές δυσκολίες. Στη πολιτική επικρατεί αναταραχή. Η παγκόσμια σκηνή διαιρείται σε μεγάλες ομάδες με ανθρώπους που είναι εθνικιστές, πατριώτες και εκείνους που αρχίζουν να οραματίζονται το διεθνές πνεύμα. Στις εκκλησίες, στο θρησκευτικό πεδίο, υπάρχει διαίρεση μεταξύ εκείνων που έχουν μια εικόνα της παγκοσμιότητας της αγάπης του Θεού και εκείνων που υποκλίνονται στην αυθεντία και το δόγμα. Στο πεδίο των οικονομικών προκαλείται μια τεράστια ταραχή από τον Κρόνο, μεταξύ εκείνων που υποκύπτουν στα υλικά πράγματα και εκείνων που τα εγκαταλείπουν για ν’ αποκτήσουν καλύτερα πράγματα· μεταξύ εκείνων που αρπάζουν αποκτήματα για τους ίδιους και εκείνων που τα εγκαταλείπουν για να αποκτήσουν ότι ο Χριστός αποκαλεί “θησαυρούς εν ουρανώ”

Σε κάθε σχεδόν πεδίο σκέψης βρίσκουμε τις δύο αυτές ανταγωνιστικές δυνάμεις λόγω της κρούσης των Ιχθυακών και Υδροχοϊκών ενεργειών. Σε όλα τα πεδία της ανθρώπινης δραστηριότητας παρατηρούμε την ύπαρξη δύο αντίθετων ομάδων: εκείνες που είναι δεμένες στο παρελθόν και την υλική όψη και εκείνες που αποκτούν το όραμα και βλέπουν τη ζωή, τη συνείδηση, το σκοπό και το σχέδιο να προβάλλουν διαμέσου όλων. Η σύγκρουση αυτή του παλιού που πρέπει να ξεπεραστεί και του νέου που προβάλλει και ζητά να αναπτυχθεί, είναι πολύ γνωστή και βιώνεται από τον καθένα που ζητά συνειδητά να βαδίσει την Ατραπό. Αναγνωρίζει αυτή τη σύγκρουση, όχι μόνο έξω από αυτόν, στο περιβάλλον αλλά και στον ίδιο του τον εαυτό, στον εσωτερικό του κόσμο.

Ο Κρόνος, αφού μας δώσει την ευκαιρία και προσφέρει μια επιλογή ώστε να επέλθουν οι αναγκαίες αλλαγές και να καταστραφεί εκείνο που αναστέλλει την ελεύθερη έκφραση της ψυχής, παραμερίζει τελικά για ν’ αφήσει το μεγάλο Του Αδελφό, τον Ερμή, να διαχύσει το φως της ψυχής – ενορατικό και διαφωτιστικό – πάνω στις καταστάσεις. Το φως αυτό θα ερμηνεύσει μέσω της φωτισμένης μας διάνοιας τη σημασία των γεγονότων και θα συνδέσει το παλιό με το νέο, το παρελθόν με το μέλλον δια του φωτός του παρόντος. Όταν το χρέος του Κρόνου και του Ερμή εκπληρωθεί, τότε στη διάρκεια του τρίτου δεκανού, η Αφροδίτη που αποτελεί την ένωση καρδιάς και νου, θα εγκαινιάσει την πολυπόθητη εποχή της αγάπης-σοφίας, της αδελφότητας και των εκφρασμένων αδελφικών σχέσεων.  Ευκαιρία-Φώτιση-Αδελφoσύνη: αυτά είναι τα δώρα τα οποία η Σαμπάλλα σχεδιάζει να προσφέρει στο ανθρώπινο γένος κατά τη διάρκεια της Υδροχοϊκής Εποχής, εφόσον ο άνθρωπος προετοιμασθεί γι’ αυτά, τα αποδεχθεί και τα χρησιμοποιήσει. Μόνο το μέλλον θα αποσαφηνίσει την αντίδραση του ανθρώπου. Ας γίνει λοιπόν η ευεργετική επίδραση της Πανσελήνου στον Υδροχόο, η ευκαιρία να σκεφτούμε πως η μοίρα της ανθρωπότητας είναι ασύγκριτη και ότι κυρίως εξαρτάται από τη θέλησή της να συνεργαστεί σ` ένα υπερβατικό Έργο.

  Πηγές: - "Εσωτερική Αστρολογία" Α.Α. Μπέϊλη - "Οι ΄Αθλοι του Ηρακλή" Α.Α. Μπέϊλη - "Η Συμφωνία του Ζωδιακού" Τορκόμ Σαραϊνταριάν.