Η σημασία της ηλιακής πανσελήνου

10854896_1074138342603295_5481334085720232400_o

" Αυτή είναι μια μεγάλη πνευματική ευκαιρία. "

 "Οι ενέργειες του Φωτός, της Αγάπης, της Σοφίας και της Δύναμης είναι πάντα διαθέσιμες σε όσους τις επικαλούνται και τις προσεγγίζουν μέσω διαλογισμού. Οι πνευματικές αυτές ενέργειες υπόκεινται, όπως καθετί, στο Νόμο των Κύκλων. ΄Ετσι η εκδήλωσή τους παρουσιάζει κύκλους άμπωτης και πλημμυρίδας.΄Ενας από τους μεγαλύτερους ενεργειακούς κύκλους συμπίπτει με τις φάσεις της σελήνης και φθάνει στο ζενίθ του τη στιγμή της πανσελήνου. Εκείνη τη στιγμή απελευθερώνεται ένα εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό ενεργειών από Ανώτερες Πηγές το οποίο κατευθύνεται προς τη Γη. Αυτός ο ποταμός πνευματικών εντυπώσεων που ξεχύνεται από τα ανώτερα πνευματικά πεδία προσφέρεται σα δώρο για τον πλανήτη και την ανθρωπότητα.

Φροντίδα των ανθρώπων είναι να προετοιμαστούν γι αυτά τα δώρα να είναι σε θέση να τα αναγνωρίσουν να τα υποδεχτούν και το κυριότερο, να τα χρησιμοποιήσουν με Θέληση-για-το-Καλό. Αυτή είναι μια μεγάλη πνευματική ευκαιρία. Επομένως αυτό που χρειάζεται κάποιος για να υπηρετήσει είναι κυρίως το να μάθει πώς να δέχεται αυτές τις ενέργειες και πώς να τις χρησιμοποιεί ώστε όχι μόνο να εξελιχθεί ατομικά αλλά να συμβάλλει και στην εξέλιξη ολόκληρης της ανθρωπότητας και κάθε ζωής στη Γη.

Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς; Για να συμμετέχουμε σε αυτό το έργο πρέπει να προετοιμαστούμε γαληνεύοντας τους φορείς μας ώστε να μη διαστρεβλώνουν τις ενέργειες και τις εντυπώσεις, στη συνέχεια να συνθέσουμε και να αφομοιώσουμε τις εντυπώσεις και να διοχετεύσουμε τις ενέργειες αυτές με Σκοπό να συμβάλλουμε στη διανομή των Δώρων του Φωτός.

Προϋπόθεση: Εξαγνισμός – Ευθυγράμμιση των φορέων μας

Σκοπός: να παραλάβουμε χωρίς διαστρέβλωση τις κατερχόμενες ενέργειες/εντυπώσεις, να φωτοσυνθέσουμε – αφομοιώσουμε τις εντυπώσεις και να διοχετεύσουμε κυτταρικά τις ενέργειες στην ίδια κατεύθυνση του Φωτός

Τρόπος: ΙΕΡΑΡΧΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ (7 ημέρες), 3 ημέρες πριν την πανσέληνο – ακριβής ημέρα πανσελήνου – 3 ημέρες μετά.

Για να επιτύχουμε σε αυτό το έργο η Ιεραρχία μας έχει δώσει μία τεχνική που διαρκεί 7 ημέρες. Κάθε ημέρα έχει μια ενδεικτική ονομασία εσωτερικής εργασίας που αφορά στην κατεύθυνση που πρέπει με εγρήγορση δυνάμεων να τηρούμε. Οι πρώτες τρεις ημέρες ονομάζονται ‘ημέρες προετοιμασίας – αφιέρωσης’, ακολουθεί η ακριβής ημέρα της πανσελήνου ως ‘ημέρα επαφής – σιωπής’ και οι τρεις ημέρες μετά αποτελούν ‘τις ημέρες διανομής – υπηρεσίας’.

1η περίοδος προετοιμασίας και αφιέρωσης | Αυτές τις τρεις ημέρες που προηγούνται της πανσελήνου πρέπει να ασκούμε δύο σημαντικές στάσεις καθημερινότητας που είναι η αβλάβεια και η απόσπαση. Αβλάβεια στη σκέψη, στα συναισθήματα, στις πράξεις και στο λόγο. Αποταύτιση από όλες τις σχέσεις μας, επαναορίζοντας αυτό που πραγματικά είμαστε χωρίς οι επιρροές του περιβάλλοντος να κυριαρχούν πάνω μας και μέσα μας. Έτσι θα μπορέσουμε να προετοιμάσουμε τα σώματά μας να εισπράξουν ενέργεια. Να την αφομοιώσουμε και να συσσωρεύσουμε το πλεόνασμα με Σκοπό να το αφιερώσουμε στο έργο για-το-Καλό που πρόκειται να γίνει.

1η ημέρα: Ημέρα εμπιστοσύνης. Στη διάρκεια της ημέρας αυτής και χωρίς να παραμελούμε την εργασία και τα καθημερινά μας καθήκοντα, γεμίζουμε τις καρδιές μας με την πίστη ότι ο σπινθήρας της Ζωής, ο Θεϊκός Σπινθήρας δονείται μέσα μας και ότι οι Ηλιακές ενέργειες, οι ενέργειες του Χριστού και της Ιεραρχίας είναι παρούσες. Με τις σκέψεις μας να επικεντρώνονται σε αυτές τις ιδέες, βάζουμε τον εγκέφαλό μας στη σωστή διάταξη για τη μελλοντική μας εργασία.

2η ημέρα: Ημέρα πνευματικής ενατένισης. Την ημέρα αυτή το αισθαντικό-συναισθηματικό μας σώμα υψώνεται σε πνευματικές ιδιότητες και έννοιες. Με τα ανώτερα ενεργειακά κέντρα μας προσεγγίζουμε την ομορφιά, την καλοσύνη, την αλήθεια και εστιαζόμαστε σε ένα υψηλό πεδίο ευαισθησίας, αγάπης και χαράς. Υψώνουμε την καρδιά μας στους Υιούς του Θεού, αυτά τα Μεγάλα Πνευματικά ΄Οντα που μας οδηγούν στην πνευματική ζωή.

3η ημέρα: Ημέρα απόφασης και αφιέρωσης. Κατά την τρίτη ημέρα το νοητικό μας σώμα γεμίζει με ενέργεια θέλησης και παίρνουμε συνειδητά την απόφαση ότι θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις κατερχόμενες ενέργειες για-το-Καλό και θα συμβάλλουμε, με το μερίδιο που αναλογεί στον καθένα μας, στη διαδικασία ανύψωσης της ανθρωπότητας. Εστιαζόμαστε στην ποιότητα της αβλάβειας και της κοσμικής αρμονίας. Με αυτή τη βεβαιότητα υψώνουμε και διατηρούμε το δισκοπότηρο της καρδιάς μας ανοιχτό για να παραλάβει και να γεμίσει με τις Θείες ενέργειες.

2η περίοδος της έντασης, της επαφής και της περιφρούρησης |

Η 4η ημέρα είναι η ίδια ημέρα της πανσελήνου.΄Εχει διάρκεια δώδεκα ωρών, 6 ώρες πριν και 6 ώρες μετά την πανσέληνο αλλά το ύψιστο σημείο επαφής είναι την ακριβή ώρα της πανσελήνου. Κατά την ημέρα αυτή, εντείνουμε την προσοχή μας, δίνουμε χρόνο και χώρο σε αυτό που συμβαίνει και είμαστε σε επαφή με τον Ηλιακό μας Άγγελο, με το Δάσκαλό μας και μπορούμε ευθυγραμμισμένοι μαζί τους να δεχθούμε εντυπώσεις από ακόμη υψηλότερες Πηγές. Με το δισκοπότηρο της καρδιάς μας ανοιχτό στο πνεύμα της επίκλησης, υποδεχόμαστε τις εισερχόμενες ιερές ενέργειες. Η επίδρασή τους μεταστοιχειωτική, μεταμορφωτική, μετουσιωτική διαχύνεται μέσα στην ύπαρξή μας. Την ώρα της πανσελήνου όταν η ευαισθησία αυξάνεται, πρέπει να προσπαθούμε να πολωθούμε στις ευγενείς εφέσεις και να γεμίσουμε τη φύση μας με ομορφιά. Έτσι προστατεύουμε τους εαυτούς μας από τα αρνητικά συναισθήματα και τους παραδίδουμε στα ανώτερα κύματα των δημιουργικών επιδράσεων. Αυτή την ώρα μας δίνεται η ευκαιρία να διευρύνουμε τη συνείδησή μας και να εισέλθουμε σε ένα νέο επίπεδο Θείας επίγνωσης. Η ημέρα αυτή λέγεται και ημέρα της περιφρούρησης γιατί είμαστε σε επαφή με τις πηγές των Ηλιακών ενεργειών, με τις ενέργειες της Νέας Εποχής και έτσι συμμετέχουμε στο Φως, την Αγάπη και τη Δύναμή Τους. Αυτός ο θησαυρός πρέπει να προστατευθεί και να περιφρουρηθεί. Ούτε μια σταγόνα από τις συσσωρευμένες ενέργειες δεν πρέπει να χαθεί σε αρνητικές πράξεις, συναισθήματα ή σκέψεις. Σκεφτόμαστε τη Θέληση-για-το-Καλό που ο Θεός γνωρίζει για τη Γη και τους ανθρώπους και ότι εμείς θέλουμε να υπηρετούμε αυτό το Καλό από το επίπεδο της ψυχής μας. Αυτή η ημέρα της πανσελήνου είναι μια μέρα αγνής σιγής και επαφής κατά τη διάρκεια της οποίας βυθιζόμαστε στην εσωτερική μας Θεότητα.

3η περίοδος διανομής – Υπηρεσίας |Έχει διάρκεια τριών ημερών και έπεται της πανσελήνου. Οι ενέργειες είναι ουδέτερες και ζωντανές. Από τη στιγμή που τις παραλαμβάνουμε είμαστε υπεύθυνοι για την ταυτότητα που θα τους δώσουμε. Τα κατώτερα κέντρα δέχονται αυτές τις ενέργειες μηχανικά. Τα ανώτερα κέντρα μας τις δέχονται μέσω συνειδητής προσπάθειας. Όλες οι καταστάσεις μέσα στον κόσμο είναι αποτέλεσμα της επαφής με αυτές τις ενέργειες. Οι καταστάσεις γίνονται καλύτερες αν αυτές οι ενέργειες προσεγγίζονται μέσω των ανώτερων κέντρων μας και οι καταστάσεις εκφυλίζονται όταν ανταποκρινόμαστε σ αυτές τις ενέργειες μέσω των εγωιστικών μας ενδιαφερόντων, των πλανών, των θυμαπατών, της πλεονεξίας, του μίσους και του φόβου. Εμείς αποφασίζουμε αν θα τις διοχετεύσουμε σε αρνητικές σκέψεις και πράξεις και θα βοηθήσουμε στην τροφοδότηση του κακού με τόσο ισχυρές ενέργειες ή θα τις κατευθύνουμε στο Φως.

5η ημέρα: Ονομάζεται ημέρα καταγραφής. Οι ενέργειες με τις οποίες ήρθαμε σε επαφή σιγά-σιγά κατασταλάζουν στο νοητικό μας μηχανισμό και οι ιδιότητές τους αναγνωρίζονται εγκεφαλικά. Γίνεται δηλαδή επεξεργασία και σύνθεση των εντυπώσεων με αποτέλεσμα να γίνονται νέες καταγραφές και να παίρνονται νέες αποφάσεις για να συνεχιστεί το έργο της αποδέσμευσης και απελευθέρωσης.

6η ημέρα: Είναι η ημέρα της αφομοίωσης κατά την οποία επιτρέπουμε στις ιδιότητες των πύρινων ενεργειών με τις οποίες ήρθαμε σε επαφή να εισχωρήσουν στα κατώτερα σώματά μας και να προκαλέσουν μεταστοιχείωση, μεταμόρφωση και μετουσίωση.

7η ημέρα: Είναι η ημέρα της ακτινοβόλησης. Μέσα από όλες τις σκέψεις και πράξεις μας οι υψηλότερες ενέργειες που έχουμε δεχθεί ακτινοβολούνται και διοχετεύονται στο περιβάλλον μας, στο έθνος, στην ανθρωπότητα και σε όλα τα βασίλεια του πλανήτη. Αυτό σημαίνει ότι δε διαχυνόμαστε σε καλοπροαίρετες πράξεις μόνο στα 5-10 άτομα του περιβάλλοντός μας αλλά ότι παραμένουμε εστιασμένοι στον υψηλότερο κραδασμό που μπορούμε έτσι ώστε η στάση μας, οι σκέψεις μας στην καθημερινότητά μας να καθορίζονται από τον Ανώτερο Εαυτό μας που εξ ορισμού σκέφτεται και δρα με όρους του γενικού καλού.

Συμπέρασμα: Εάν οργανώσουμε τη ζωή μας έτσι ώστε να αξιοποιούμε τις διαθέσιμες ενέργειες κάθε μήνα ακολουθώντας τις οδηγίες για κάθε σημείο, θα κάνουμε μεγάλη πρόοδο πάνω στην ατραπό της εξέλιξής μας και θα προσφέρουμε μια μεγάλη υπηρεσία στους συνανθρώπους μας.

ΙΕΡΑΡΧΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ (7 ημέρες), 3 ημέρες πριν την πανσέληνο - ακριβής ημέρα πανσελήνου - 3 ημέρες μετά

1η μέρα: επιβεβαιώνουμε ότι ο Χριστός ΕΙΝΑΙ η Ιεραρχία ΥΠΑΡΧΕΙ – ΣΤΕΚΕΙ ο άνθρωπος ΕΧΕΙ τον σπινθήρα της Ζωής.

2η μέρα της ενατένισης: το αισθαντικό-αστρικό μας σώμα υψώνεται στο όραμα, στα ανώτερα, καθαρά συναισθήματα.

3η μέρα της αφιέρωσης: το νοητικό μας σώμα θεληματικά αποφασίζει ότι οι ενέργειες θα χρησιμοποιηθούν για την πραγμάτωση του Σχεδίου. Υψώνουμε και διατηρούμε το δισκοπότηρο της καρδιάς ανοιχτό ώστε να παραλάβει τις Θείες ενέργειες.

Ακριβής μέρα της πανσελήνου, της επαφής: επαφή με ανώτερα επίπεδα. Δεχόμαστε εντυπώσεις από Ανώτερες πηγές.

5η μέρα της καταγραφής: οι εντυπώσεις κατασταλάζουν στο νοητικό μας μηχανισμό και αναγνωρίζονται εγκεφαλικά, επεξεργασία και σύνθεση των εντυπώσεων.

6η μέρα της αφομοίωσης: οι ενέργειες εισχωρούν στα κατώτερα σώματά μας και τα μεταστοιχειώνουν.

7η μέρα της ακτινοβόλησης: μέσω των σκέψεων και των πράξεών μας οι ενέργειες διοχετεύονται στην κατεύθυνση του Φωτός και της Εξέλιξης.

Ο Διδάσκαλος Θιβετανός αναφέρει: «αυτή πρέπει να είναι μια ομαδική και όχι ατομική προσπάθεια» λόγω της δυναμικής ποιότητας των ενεργειών. Συνδεόμαστε με το παγκόσμιο δίκτυο Φωτός: οραματιζόμαστε το δίκτυο του Φωτός να περιβάλλει τον πλανήτη σαν χρυσές ίνες που συνδέουν μεταξύ τους όλους τους ανθρώπους καλής θέλησης. Συνδεόμαστε και ενωνόμαστε μαζί τους.