Η φύση του διαστήματος

ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΄ΤΗΛΕΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΙΘΕΡΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ΄

Στο σημείο αυτό πρέπει να σας υπενθυμίσω ορισμένες πλατιές γενικεύσεις σχετικά με το αιθερικό σώμα. Η ύπαρξη ενός αιθερικού σώματος σε σχέση με όλες τις απτές και εξωτερικές μορφές είναι σήμερα αποδεκτή από πολλές επιστημονικές σχολές. Ωστόσο η αρχική διδασκαλία έχει τροποποιηθεί προκειμένου να ευθυγραμμισθεί με τις συνήθεις θεωρίες της ενέργειας και των μορφών έκφρασής της. Σήμερα αναγνωρίζεται από τους διανοητές η πραγματική φύση της ενέργειας και χρησιμοποιώ τη λέξη “πραγματική” σκόπιμα. Η ενέργεια θεωρείται πλέον σαν όλα όσα ΕΙΝΑΙ.

Η εκδήλωση είναι η εκδήλωση μιας θάλασσας ενεργειών μερικές από τις οποίες δομούνται σε μορφές, άλλες αποτελούν το μέσο δια του οποίου οι μορφές αυτές ζουν και κινούνται και υπάρχουν και ακόμη άλλες είναι σε διαδικασία εμψύχωσης τόσο των μορφών όσο και των ουσιαστικών μέσων που τις περιβάλλουν. Πρέπει επίσης να θυμηθούμε ότι υπάρχουν μορφές μέσα σε άλλες μορφές. Αυτή είναι η βάση του συμβολισμού που απαντάται στις περίπλοκες σκαλιστές σφαίρες από ελεφαντόδοντο των Κινέζων τεχνιτών όπου ανακαλύπτουμε τη μια σφαίρα μέσα στην άλλη, όλες επιμελημένα σκαλισμένες και όλες ελεύθερες και όμως περιορισμένες. Εσείς, καθώς κάθεστε στο δωμάτιο σας, είστε μια μορφή μέσα σε μια άλλη μορφή. Το δωμάτιο είναι το ίδιο μια μορφή μέσα σε ένα σπίτι και το σπίτι αυτό, μια άλλη μορφή, είναι ίσως ένα από πολλά παρόμοια σπίτια που είναι τοποθετημένα το ένα πάνω στο άλλο ή αλλιώς πλάι-πλάι αποτελώντας μαζί μια ακόμη πιο μεγάλη μορφή. Όμως όλες αυτές οι διαφορετικές μορφές απαρτίζονται από απτή ουσία η οποία, όταν συντονισθεί και συνενωθεί από κάποιο αναγνωρισμένο σχέδιο ή ιδέα μέσα στο νου κάποιου στοχαστή, δημιουργεί μια υλική μορφή.

Αυτή η απτή ουσία απαρτίζεται από ζώσες ενέργειες που δονούνται η μια σε σχέση με την άλλη, που όμως διαθέτουν τη δική τους ιδιότητα και τη δική τους χαρακτηριστική ζωή. Έχω ασχοληθεί πολύ με αυτό στο βιβλίο Πραγματεία επί του Κοσμικού Πυρόςκαι θα σας ήταν ωφέλιμο να ξαναδιαβάσετε όσα είπα εκεί. Δε θα τα επαναλάβω εδώ γιατί επιδιώκω μια διαφορετική προσέγγιση. Θα ήταν ίσως επωφελές να υποδείξω ότι ολόκληρο το σύμπαν είναι αιθερικό και φύσης ζωτικής και ότι έχει μια έκταση πέρα από την αντίληψη της πιο μεγάλης διάνοιας του αιώνα και που ανέρχεται σε κάτι περισσότερο από αστρονομικούς αριθμούς, η δήλωση αυτή ίσως μεταδίδει κάποια έννοια στο νου σας.

Αυτή η έκταση δε μπορεί να υπολογιστεί ούτε και με όρους ετών φωτός. Η κοσμική αυτή αιθερική περιοχή είναι το πεδίο ανείπωτων ενεργειών και η βάση όλων των αστρολογικών υπολογισμών. Είναι ο στίβος όλων των ιστορικών κύκλων, Κοσμικών, συστημικών και πλανητικών και σχετίζεται με τους αστερισμούς, με τους κόσμους των ήλιων, με τους πιο μακρινούς αστέρες και με τα πολυάριθμα αναγνωρισμένα σύμπαντα, όπως και με το δικό μας ηλιακό σύστημα, με τους πολλούς πλανήτες και με τον πλανήτη εκείνο στον οποίο κινούμαστε και ζούμε και υπάρχουμε καθώς και με την πιο μικρή μορφή ζωής που είναι γνωστή στην επιστήμη και που καλύπτεται ίσως με τον άνευ νοήματος όρο “το άτομο”.

Όλα υπάρχουν μέσα στο Διάστημα. Το Διάστημα είναι αιθερικής φύσης και όπως μας λένε στην αποκρυφιστική επιστήμη το Διάστημα είναι Οντότητα. Η δόξα του ανθρώπου βρίσκεται στο γεγονός ότι έχει επίγνωση του χώρου και μπορεί να φαντασθεί αυτό του διαστήματος και μπορεί να φανταστεί αυτο το διάστημα σαν το πεδίο της Θείας Ζώσας Δραστηριότητας, πλήρες από ενεργές νοήμονες μορφές που καθεμιά εντάσσεται μέσα στο αιθερικό σώμα της άγνωστης αυτής Οντότητας που καθεμιά σχετίζεται με κάθε άλλη μέσον της ισχύος, που όχι μόνο τις διατηρεί σε ύπαρξη αλλά και που διατηρεί τη θέση της μιας σε σχέση με την άλλη.

Όμως καθεμιά από τις διαφοροποιημένες αυτές μορφές διαθέτει τη δική της διαφοροποιημένη ζωή, τη δική της μοναδική ιδιότητα ή ακέραιη χροιά και τη δική της ειδική και ιδιάζουσα μορφή συνείδησης. Αυτό το αιθερικό σώμα, απέραντο και άγνωστο ως προς την έκτασή του, είναι ωστόσο περιορισμένης φύσης και στατικό, σχετικά μιλώντας, σε ικανότητα. Διατηρεί μια καθορισμένη μορφή, μια μορφή για την οποία δεν ξέρουμε απολύτως κάτι αλλά η οποία είναι η αιθερική μορφή της Άγνωστης Οντότητας.

Στη μορφή αυτή η εσωτερική επιστήμη δίνει το όνομα ΔΙΑΣΤΗΜΑ. Είναι η καθορισμένη περιοχή μέσα στην οποία κάθε μορφή, από το σύμπαν ως το άτομο, βρίσκει τη θέση της. Κατά καιρούς μιλάμε για ένα διευρυνόμενο σύμπαν. Αυτό που εννοούμε πραγματικά είναι μια διευρυνόμενη συνείδηση γιατί το αιθερικό αυτό σώμα της Οντότητας, το Διάστημα, είναι δέκτης πολλών τύπων εμψυχωτικών και διεισδυτικών ενεργειών και είναι επίσης το πεδίο για τη νοήμονα δραστηριότητα των ενοικουσών Ζωών του Σύμπαντος, των πολλών αστερισμών, των μακρινών αστέρων του ηλιακού μας συστήματος των πλανητών μέσα στο σύστημα και όλων όσων συνιστούν το άθροισμα των χωριστών αυτών ζωντανών μορφών.

Ο παράγοντας που τις συσχετίζει είναι η συνείδηση και τίποτε άλλο και το πεδίο της συνειδητής επίγνωσης δημιουργείται δια της αλληλεπίδρασης όλων των ζωντανών νοήμονων μορφών μέσα στην περιοχή του αιθερικού σώματος της μεγάλης αυτής Ζωής που ονομάζουμε ΔΙΑΣΤΗΜΑ. Κάθε μορφή μέσα στο αιθερικό σώμα είναι σαν ένα κέντρο μέσα σε έναν πλανήτη ή μέσα στο ανθρώπινο σώμα και η ομοιότητα, που βασίζεται σε ό,τι σας έδωσα εδώ σχετικά με τα ανθρώπινα κέντρα, είναι ορθή και αναγνωρίσιμη. Κάθε μορφή, επειδή συνιστά μια περιοχή ουσιωδών ζωών ή ατόμων, είναι ένα κέντρο μέσα στο αιθερικό σώμα της μορφής της οποίας αποτελεί συστατικό στοιχείο της. Η μορφή αυτή έχει σα βάση της ύπαρξής της ένα ζων δυναμικό σημείο το οποίο ολοκληρώνει τη μορφή και την διατηρεί σε ουσιαστική ύπαρξη. Αυτή η μορφή ή κέντρο, μεγάλη ή μικρή, άνθρωπος ή άτομο ουσίας, σχετίζεται με όλες τις άλλες μορφές και εκφράζει ενέργειες μέσα στον περιβάλλοντα χώρο και είναι αυτόματα δεκτική σε μερικές και αποπέμπει άλλες δια της διαδικασίας της μη αναγνώρισης.

Αναμεταδίδει ή εκπέμπει άλλες ενέργειες που ακτινοβολούν από άλλες μορφές και έτσι γίνεται με τη σειρά της ένας εντυπωτικός παράγοντας. Βλέπετε λοιπόν πού προσεγγίζουν οι διαφοροποιημένες αλήθειες η μια την άλλη και σμίγουν υποχρεώνοντάς μας να χρησιμοποιήσουμε την ίδια ορολογία για να εκφράσουμε τις ίδιες πραγματικές αλήθειες ή ιδέες. Επίσης κάθε σημείο ζωής μέσα σε ένα κέντρο έχει τη δική του σφαίρα ακτινοβολίας ή το δικό του διευρυνόμενο πεδίο επίδρασης. Το πεδίο αυτό εξαρτάται αναγκαστικά από τον τύπο και τη φύση της ενοικούσας Συνείδησης.

Η μαγνητική αυτή αλληλεπίδραση μεταξύ των πολλών πελώριων κέντρων ενέργειας μέσα στο διάστημα είναι η βάση όλων των αστρονομικών σχέσεων μεταξύ συμπάντων, ηλιακών συστημάτων και πλανητών. Έχετε κατά νου πάντως πως είναι η όψη ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ εκείνη που καθιστά τη μορφή μαγνητική, δεκτική, απωστική και διαβιβαστική. Η συνείδηση αυτή διαφέρει ανάλογα με τη φύση της οντότητας που εμψυχώνει ή εργάζεται μέσω ενός κέντρου, μεγάλου ή μικρού. Να έχετε επίσης κατά νου πως η ζωή που εκχύνεται μέσα από όλα τα κέντρα και εμψυχώνει ολόκληρο το διάστημα είναι η ζωή μιας Οντότητας.

Είναι συνεπώς η ίδια ζωή μέσα σε όλες τις μορφές περιοριζόμενη σε χρόνο και χώρο, διάστημα, από την πρόθεση, την επιθυμία, τη μορφή και την ιδιότητα της ενοικούσας συνείδησης. Οι τύποι της συνείδησης είναι πολλοί και ποικίλοι όμως η ζωή μένει πάντα ίδια και αδιαίρετη γιατί είναι η ΜΙΑ ΖΩΗ. Η σφαίρα της ακτινοβολίας ρυθμίζεται πάντοτε από το σημείο εξέλιξης της ζωής μέσα στη μορφή. Ο συσχετιστικός ολοκληρώνων παράγοντας που συνδέει κέντρο με κέντρο είναι η ίδια η ζωή. Η ζωή εδραιώνει την επαφή. Η ζωντάνια είναι η βάση κάθε σχέσης ακόμη και αν αυτό δε σας είναι άμεσα προφανές. Η συνείδηση εξειδικεύει την επαφή και χρωματίζει την ακτινοβολία. Έτσι επιστρέφουμε πάλι στην ίδια θεμελιώδη τριπλότητα στην οποία έδωσα σε προηγούμενο βιβλίο τα ονόματα Ζωή - Ιδιότητα - Εμφάνιση.

Μια μορφή είναι επομένως ένα κέντρο ζωής μέσα σε κάποια όψη του αιθερικού σώματος της Οντότητας του Διαστήματος όσον αφορά σε μια ζώσα εμψυχωμένη ύπαρξη όπως η ύπαρξη ενός πλανήτη. Το ίδιο ισχύει και για όλες τις κατώτερες μορφές όπως εκείνες που απαντώνται επί και εντός ενός πεδίου. Το κέντρο αυτό έχει μέσα του ένα σημείο ζωής και σχετίζεται με όλες τις ενέργειες που το περιβάλλουν. Έχει τη δική του σφαίρα ακτινοβολίας ή επιρροής η οποία εξαρτάται από τη φύση ή τη δύναμη της συνείδησής του και από το δυναμικό ρυθμιστικό παράγοντα της ζωής της σκέψηςτης εμψυχώνουσας οντότητας. Αυτά είναι σημεία που αξίζουν την πιο προσεκτική εξέτασή σας. Τέλος κάθε κέντρο έχει το κεντρικό του τρίγωνο ενεργειών. Μια από τις ενέργειες αυτές εκφράζει την εμψυχώνουσα ζωή της μορφής. Μια άλλη εκφράζει την ιδιότητα της συνείδησής της ενώ η τρίτη, η δυναμική, ολοκληρώνουσα ζωή που συγκρατεί μορφή και συνείδηση σε μια εκφραστική ζωντάνια, ρυθμίζει την ακτινοβολία της μορφής την ανταποκριτικότητα ή μη ανταποκριτικότητά της στις περιβάλλουσες ενέργειες και τη γενική φύση της εμψυχώνουσας ζωής συν τη δημιουργική της ικανότητα.

Τα πιο πολλά από όσα σας έδωσα εδώ θα χρησιμεύσουν στο να διασαφηνιστούν όσα έχω γράψει πάνω στο θέμα της εσωτερικής αστρολογίας και θα σας δώσουν το κλειδί εκείνης της επιστήμης των συναφειών που είναι ουσιαστικά το κλειδί της αστρολογίας και επίσης της επιστήμης της Λάγια Γιόγκα. Η τελευταία αυτή επιστήμη έχει, ευτυχώς για την Άρια φυλή, περιπέσει σε ανυποληψία από τις τελευταίες Ατλάντειες ημέρες μέχρι σήμερα. Θα αποκατασταθεί ωστόσο και θα χρησιμοποιηθεί πάνω σε μια ανώτερη στροφή της σπείρας στη διάρκεια των επόμενων πεντακόσιων χρόνων.

Όταν αποκατασταθεί ορθά και με ακρίβεια η έμφασή της δε θα είναι πάνω στη φύση του σχετιζόμενου κέντρου αλλά πάνω στην ιδιότητα της συνείδησης που διακρίνει κάθε συγκεκριμένο κέντρο και που τότε αναγκαστικά θα ρυθμίζει τη σφαίρα της ακτινοβολίας του. Σύμφωνα με το μεγάλο Νόμο των Αντιστοιχιών όλα όσα έχω δώσει ή υποδείξει εδώ μπορούν να εφαρμοσθούν από το σπουδαστή σε όλες τις μορφές ζωής σε ένα σύμπαν, σε ένα ηλιακό σύστημα, σε έναν πλανήτη, σε ένα ανθρώπινο ον, σε κάθε υπανθρώπινη μορφή και στο πιο απειροελάχιστο άτομο ουσίας, οτιδήποτε και αν εννοείτε με τον τελευταίο αυτό όρο!