Κοσμικές Υπάρξεις ομιλούν για την Ιόχρου Φλόγα

Ο Αρχάγγελος Zακχιήλ, "Bulletin" 25 Oκτωβρίου 1959, αναφέρει:
Η Ατλαντίδα δεν εμπεριείχε μόνο την Ποσειδώνιδα νήσο (πληθυσμός τότε, όπως μαθαίνουμε, περίπου 125.000.000 ψυχές) στην οποία αναφέρεται ο Πλάτωνας και η οποία ήταν το τελευταίο τμήμα της μεγάλης εκείνης Ηπείρου που καταποντίστηκε, αλλά επεκτείνονταν στο Δυτικό Ημισφαίριο και η σημερινή Βόρεια Αμερική ήταν τμήμα της. "Η σημερινή νήσος Κούβα είναι απλά η κορυφή μιας από τις οροσειρές της Ατλαντίδας…". 

΄Ηταν η ανώτερη δύναμη της Ιόχρου Φλόγας που έδινε αρκετή δύναμη και συγκρατούσε τις άλλες Φλόγες (Αρετές), που είχαν ελκυστεί σε άλλα μέρη της Ατλαντίδας, από άλλα Μέλη της Ιεραρχίας. Εάν η Ιόχρους Φλόγα δεν υπήρχε, θα ήταν αδύνατο, αργότερα, με τον καταποντισμό της Ατλαντίδας, για τις άλλες Φλόγες να μεταφερθούν στα διάφορα μέρη της υφηλίου, όπως εκείνη της Αναλήψεως στο Luxor της Αιγύπτου από τον Σεράπειο, της Φλόγας της Ελευθερίας στη Γαλλία, της Αληθείας στην Ελλάδα, κ.ά.

Η Κοσμική ΄Υπαρξη "Μighty Victory", σε ομιλία που έδωσε την 22α Αυγούστου 1938 προ των μαθητών της "Ι ΑΜ" στον ΄Αγιο Φραγκίσκο, ανέφερε:
"… ΄Ερχομαι απόψε να δώσω σε σας και στην πόλη του Αγίου Φραγκίσκου… τη δύναμη της Νίκης και του Φωτός Μου. Η ανάγκη είναι μεγαλύτερη από ό,τι νομίζετε… Γνωρίζετε γιατί παρουσιάστηκε τόση μεγάλη δυσαρμονία και τόσες πολλές προσπάθειες καταβλήθηκαν για να νεκρωθεί το Φως στην πόλη σας; Πριν από αιώνες υπήρχε το Τέμπλεο του Φωτός (στον ΄Αγιο Φραγκίσκο) που καταστράφηκε από έναν που σήμερα βρίσκεται σε ενσάρκωση στην πόλη σας. Αυτός είναι ο λόγος γιατί ήρθα απόψε να εκκαθαρίσω το αίτιο και το αποτέλεσμα κάθε δύναμης σκότους του οποίου ο ιδιώτης αυτός ήταν η ενθάρρυνση… στην πόλη σας. Ο ιδιώτης αυτός δεν έχει πλέον δύναμη… του την αφήρεσα απόψε… χαρείτε μαζί μ Εμένα γιατί πέντε από τους "μαύρους μάγους" (η λέξη "μαύρος" όπως χρησιμοποιείται εδώ, δε σχετίζεται με χρώμα αλλά δηλώνει εκπρόσωπο της "μαύρης στοάς") που χρησιμοποιούσαν αυτό τον ιδιώτη τώρα, όπως και πριν από αιώνες, συνελήφθησαν σήμερα το απόγευμα… Γιατί και πώς συνέβη αυτό ;… Με τις επικλήσεις σας,…. ο χιτώνας της αορασίας αφερέθηκε από αυτούς (μάγους) που εργάζονταν κρυφά… Αυτοί οι πέντε, προ της "πτώσης" τους (αιώνες πριν), κατείχαν μεγάλες πνευματικές δυνάμεις Φωτός τις οποίες αργότερα, μετά την αποστασία τους, έστρεψαν εναντίον του Φωτός…".

΄Ισως να φανεί περίεργο, αλλά δεν ήταν τυχαίο το γεγονός το οποίο είλκυσε τον Κολόμβο -σημερινό ΄Αγιο Γερμανό- προς τα δυτικά, μέσα από άγνωστες θάλασσες στη νήσο Κούβα. ΄Ηταν η μαγνητική έλξη του Τέμπλεου του Αρχάγγελου Zακχιήλ και η αγάπη που Αυτός είχε προς αυτό και η οποία παρέμεινε στην αιθερική του μνήμη που τον έφερε εκεί. Για τους ιστορικούς και εκείνους που, κατά τα τελευταία λίγα χρόνια, ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με τη μελέτη και εξακρίβωση του γενεαλογικού δέντρου του Κολόμβου, παραθέτουμε περικοπή ομιλίας της Κοσμικής ΄Υπαρξης Zarathustra (Ζωροάστρη του Πρώτου) που μας δίνει τις πιο κάτω πληροφορίες: "… Χωρίς ενθουσιασμό ο Κολόμβος, μετά από μια προσπάθεια στην Αυλή της Ευρώπης, θα εγκατέλειπε το σκοπό του και θα επέστρεφε στο μοναστήρι όπου ήταν ο γιός του και όπου ήταν η ίδια του η καρδιά, γιατί ενδόμυχα ήταν μυστικιστής…". Από ομιλία που έδωσε στο Royal Teton, την 8η Ιουλίου 1954, ("Bridge" Dec. 1958, P. 10).

H Θεά του Πυρός Diana,
Θείο Συμπλήρωμα του Ορομάσις, "Πρίγκιπα του Στοιχείου του Πυρός", μιλώντας προς όφελος των μαθητών του "Summit Lighthouse" στην Washington, την 1η Ιανουαρίου 1962, αναφορικά με τη χρήση του Ιερού Πυρός, προς ελάττωση της ανθρώπινης δυσαρμονίας και την προετοιμασία της ανθρωπότητας για τον επερχόμενο "Χρυσό Αιώνα", ανέφερε ότι: "ο Μέγας Χρυσός Αιώνας άρχισε χθες το απόγευμα (31 Δεκεμβρίου 1961) με την ομιλία που ο Αγαπητός Κύριος Γουατάμα (Πλανητικός Λόγος) έδωσε….".

Η Κοσμική ΄Υπαρξη Mercedes, αδελφή της Θεάς του Ελέους Guan Yin, μας δίνει τα πιο κάτω: ("Bridge" Ioύνιος, 1961)
"Τι είναι η Ιόχρους Καταναλίσκουσα Φλόγα;" Είναι το ιερό Πυρ το οποίο είναι Αγνή Θεία Ενέργεια, που διαμορφώθηκε από Θείες Υπάρξεις με σκοπό να εξαγνίσει κάθε δυσάρμονη ενέργεια. "Πώς είναι δυνατόν, μη Αναληφθείσες Υπάρξεις να επωφεληθούν από την εξιλεωτική αυτή ενέργεια;" Με επίκληση προς τις Θείες Υπάρξεις που αφιερώθηκαν σε αυτή την εξυπηρέτηση. "Ποιες είναι Αυτές;" ΄Ολες Εκείνες που εξυπηρετούν με την προστασία της ΄Εβδομης Ακτίνας: ο Ελωίμ Αρκτούρος με το Θείο του Συμπλήρωμα τη Θεία Ντιάνα, ο Αρχάγγελος Ζακχιήλ και η Θεία Αμέθυστη, ο Ηγέτης ΄Αγιος Γερμανός και η Θεία Πόρτια, η Θεά του Ελέους Γκουάν Γιν με την Κοσμική Ύπαρξη Μερσέντες μαζί με όλα τα μέλη της Ιεραρχίας των Αγγελικών Λεγεώνων, των Σεραφείμ και Χερουβίμ που εξυπηρετούν υπό την 7η Ακτίνα. Η αγαπητή Μου αδελφή Γκουάν Γιν και ΄Ολοι Εμείς δώσαμε ιερή υπόσχεση, με τη θέλησή μας, στον ΄Ηλιο και την Εστία, ότι δεν θα μπούμε στη Νιρβάνα μέχρι να ελευθερωθούν η Γη και οι εξελίξεις που βρίσκονται πάνω σ΄αυτή από κάθε ατέλεια.

  "Πώς μπορούμε να επικληθούμε σε αυτές τις Θείες Υπάρξεις;"
Να επικαλείστε συγκεντρώνοντας τη σκέψη σας πάνω Μας και να αποδέχεστε πως είμαστε και πραγματικές Υπάρξεις και ικανές να προσφέρουμε αυτή την Εξυπηρέτηση, που είναι να σας χορηγήσουμε την αναγκαία βοήθεια. Αυτό θα είναι πιο εύκολο σε εκείνους από εσάς που σε παλαιότερες διαβιώσεις συνεργάστηκαν μαζί Μας, γιατί κρούει οικείος τόνος στις αισθήσεις τους.

  "Πού βρίσκεται Αυτή η Ιόχρους Καταναλίσκουσα Φλόγα;"
Είναι ενέργεια της Τέταρτης Διάστασης, είναι πανταχού παρούσα, ενεργά κατευθυνόμενη από τη Θεία ΄Υπαρξη την Οποία επικαλέστηκε ο ιδιώτης για βοήθεια του εαυτού του ή άλλων.

  "Τι συμβαίνει όταν η Ιόχρους Φλόγα επικαλείται να ενεργήσει;"
Επιταχύνει την κραδασμική ενέργεια των ηλέκτρων που σχηματίζουν τα άτομα, από τα οποία συνθέτονται οι τέσσερις κατώτεροι φορείς του ιδιώτη. Καθώς συμβαίνει αυτή η επιτάχυνση, τα κύτταρα και τα άτομα, αυτόματα, απορρίπτουν τις ακάθαρτες ουσίες που συνειδητά ή όχι συγκεντρώθηκαν εκεί δια μέσου των αιώνων.

  "Πού πηγαίνουν οι ατέλειες αυτές;"
Πηγαίνουν στο Ιερό Πυρ που τις εξαγνίζει και τις επιστρέφει στον ιδιώτη με την επιπρόσθετη, αναγκαία Θεία Ποιότητα.

  "Πόσο χρονικό διάστημα χρειάζεται για να συμβεί αυτό;"
Εξαρτάται απολύτως από την ποσότητα των αναθυμιάσεων, την πίστη που έχει εκείνος που επικαλείται ως προς τη δραστηριότητα αυτής της ενέργειας και την επιμονή του ιδιώτη.

  "Τι απαιτείται για να διατηρηθεί η κατάσταση αυτής της εξάγνισης;"
Απαιτείται ρυθμική χρήση της ευλογημένης αυτής εξαγνιστικής δύναμης, μέχρι να εκδηλωθεί και διατηρηθεί η τελειότητα.

  "Mπορεί να γίνει χρήση αυτής από υπάρξεις που δεν βρίσκονται σε ενσάρκωση;"
Βεβαίως, γιατί μέχρι να Αναληφθεί ο ιδιώτης, με την ελευθερία της θέλησής του δημιουργεί νέα ατέλεια.

  "Γιατί οι Θείες Υπάρξεις εξυπηρετούν υπό την ΄Εβδομη Ακτίνα;"
Η ΄Εβδομη Ακτίνα είναι ιδιαίτερα ενεργή κατά τον επερχόμενο κύκλο των 2000 ετών του Αγίου Γερμανού, αρχίζοντας από το 1954! Ελπίζω να συμμετέχετε όλοι σας μαζί Μας στην πανένδοξη αυτή εξαγνιστική ενέργεια. Πολλοί από Εμάς ήρθαν από τη Μεγάλη Σιωπή αποκλειστικά για το σκοπό αυτό. Το κρίνω πρόσφορο για εσάς να συμμετάσχετε σ΄αυτή την εξυπηρέτηση ΤΩΡΑ.

 O Zωροάστηρ (ο Πρώτος) "Πνεύμα του Πυρός" μας λέει για το "Ιερό Πύρ": ("Bridge", Δεκέμβριος 1958)
"…Το Ιερό Πυρ είναι διαμορφωμένο πρωτόγονο Φως στο οποίο ενσυνείδητα Κάποια Νοητικότητα κατέθεσε ορισμένη ειδική ευλογία, που φέρει αυτό το Φως μέσα από τη Σφαίρα της επιρροής Του και τη ραδιοβολεί στον Κόσμο των μορφών. Όλα τα ήλεκτρα που διέρχονται μέσα από την αύρα του σώματός σας, είναι είτε Ιερό Πυρ ή απλά Πρωτόγονο Φως ή είναι μέρος του "καλύμματος" της Γης…".

 Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ μιλάει για την Ιόχρου Φλόγα Ομιλία προς τους μαθητές της "Ι ΑΜ", την 21η Μαϊου, 1939.
"… Η δύναμη της Ιόχρου Φλόγας, που ο ΄Αγιος Γερμανός σας έδωσε, είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο η ανθρωπότητα θα μπορέσει να ελευθερωθεί από τη συσσώρευση των αιώνων και τη διάλυση του στοιχείου της δυσαρμονίας που για τόσο πολύ καιρό περιέβαλλε την ανθρωπότητα. Δε μπορείτε να ελευθερωθείτε αγαπητοί Μου χωρίς αυτή (την Ιόχρουν Φλόγα) και ο ΄Αγιος Γερμανός είναι ο Μόνος που μπορούσε να τη φέρει σε εκδήλωση. Δε μπορούσα Εγώ να το κάνω ούτε ο Ιησούς, γιατί δεν ανήκε στο Στοιχείο Κανενός από Εμάς. Επομένως, καταλαβαίνετε πόση σπουδαιότητα έχει για σας ο ΄Αγιος Γερμανός, όπως και για την υπόλοιπη ανθρωπότητα. Χωρίς Αυτόν θα χανόσασταν! Γιατί είναι ο Φορέας της Δύναμης της Ιόχρου Καταναλίσκουσας Φλόγας μέσα στην οποία ο Ιησούς, Εγώ και ΄Αλλοι μπορούμε να επιχύσουμε τη Δύναμη της Θείας Αγάπης για να ενεργήσει και να φέρει βοήθεια προς την ανθρωπότητα αυτή την εποχή ώστε να διαλυθεί η συσσωρευμένη προβληματική ενέργεια."