Οδηγίες για Καθημερινότητα

YouTube Playlist (περιλαμβάνει 11 βίντεο)

 

 

Εσωτερική Αυτογνωσία, Αναλυτικά Περιεχόμενα και Κείμενα |2ο DVD

Αναλυτικά Περιεχόμενα του 2ου DVD Εσωτερικής Αυτογνωσίας

Οδηγίες για Καθημερινότητα
2o DVD μια σειρά 11 μαθημάτων
2o DVD μια σειρά 10 διαλογισμών

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1.  Πρωί:
Ξύπνημα
Πώς σηκωνόμαστε
Πώς πλενόμαστε
Το ζεστό νερό και οι ιδιότητές του
Άσκηση:
α΄) Διαλογισμός
β΄) Προσευχή – Αφιέρωση
2.    Πώς να πνευματοποιούμε τις δραστηριότητές μας
Ασκήσεις
Κάθε κίνηση που κάνουμε στο ξύπνημα πρέπει να εκτελείται με προσοχή.
Το να πλυθούμε είναι μια ιερή διαδικασία, όπως και η διατροφή.
Το ζεστό νερό είναι το φυσικότερο ακίνδυνο φάρμακο γιατί έχει όλες τις απαραίτητες ιδιότητες για τον καθαρισμό του σώματος.
Πριν ξεκινήσουμε την ημέρα μας ας βάλουμε με σωστές κινήσεις την ειρήνη μέσα μας.
Ας ενωθούμε με το Δημιουργό για να είναι η πυξίδα των σκέψεων, των συναισθημάτων, των πράξεών μας.

 ΤΟ ΒΡΑΔΥ
1. Βραδυνή Διαδικασία
Πώς να πλενόμαστε
Προετοιμασία για ύπνο
Η σημασία της τελευταίας στιγμής πριν αποκοιμηθούμε
2. 'Ασκηση αβλάβειας – Καθάρσεις με τη Μωβ Ενέργεια
3. Προσευχή
4. Χαλάρωση
Οι τελευταίες στιγμές πριν αποκοιμηθούμε καθορίζουν τα πάντα μέσα στα σώματά μας. Γι αυτό πρέπει να ηρεμούμε, να ισορροπούμε, να εξαγνιζόμαστε.
Η νύχτα είναι αυτή που θα προσδιορίσει την επόμενη ημέρα. Γι αυτό πριν αποκοιμηθούμε πρέπει να ετοιμαστούμε σαν να πρόκειται για ένα ιερό ταξίδι, μια διαδικασία θεραπευτική, εκπαιδευτική που θα δώσει αποτελέσματα σε ένα κοντινό ή μακρινό μέλλον.

Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ
1.    Η ευρύτερη έννοια της διατροφής
2.    Η διατροφή του φυσικού μας σώματος
- Πώς πρέπει να τρεφόμαστε:
α΄) Η σημασία της συμπεριφοράς μας όταν τρώμε
β΄) Το νόημα της ευλογίας
γ΄) Ο ρόλος της μάσησης
Το θέμα της διατροφής είναι πάρα πολύ πλατύ. Αυτό το θέμα δεν περιορίζεται μόνο στο φυσικό σώμα. Γιατί αν το φυσικό σώμα έχει ανάγκη από τροφή για να επιβιώσει, η καρδιά, ο νους, η ψυχή και το πνεύμα έχουν επίσης ανάγκη να τραφούν και η άγνοια αυτής της αλήθειας είναι που κάνει τους ανθρώπους να χάνουν το νόημα της ίδιας της ζωής.
Η ζωή δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία αδιάκοπη ανταλλαγή ανάμεσα σε δύο κόσμους: ανάμεσα στο σύμπαν και αυτό το μικρό άτομο που είναι ο καθένας από μας. Αυτή η συνεχής ανταλλαγή ανάμεσα στον άνθρωπο και το σύμπαν ονομάζεται διατροφή, ονομάζεται αναπνοή, ονομάζεται αγάπη και όλα αυτά ονομάζονται ζωή
Επειδή η διατροφή είναι η βάση της ζωής, είναι σημαντικό να προσέχουμε όχι μόνο τι τρώμε αλλά πώς να τρώμε. Από εκεί θα φανεί και ο βαθμός της εξέλιξής μας.
Η διατροφή δεν είναι μια απλή, συνηθισμένη και πολλές φορές περιφρονημένη διαδικασία όπως ίσως νομίζουμε. Ο Θεός έκρυψε πίσω από αυτή την καθημερινή πράξη του φαγητού τη δυνατότητα να κάνουμε μια ψυχική εργασία ύψιστης σημασίας.

ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ (συνέχεια)
1. Ο ρόλος της μάσησης (συνέχεια)
2. Η διατροφή των αιθέριων σωμάτων
Το αιθερικό ή ζωτικό σώμα
Το αστρικό – αισθαντικό σώμα (έδρα των συγκινήσεων)
Το νοητικό σώμα (έδρα της σκέψης)
Όταν τρώμε, πρέπει να προσπαθούμε να βγάζουμε συνειδητά από την τροφή τα στοιχεία εκείνα που θα μπουν σαν υλικά στην οικοδόμηση όχι μόνο του φυσικού μας σώματος αλλά και των άλλων, των πιο αιθέριων σωμάτων μας, που συχνά υποσιτίζονται εξαιτίας της άγνοιάς μας.
Το στόμα είναι ένα πιο λεπτό, πιο πνευματικό στομάχι κι είναι εκεί που γίνεται η πιο σημαντική εργασία. Το στομάχι λαμβάνει την πιο βαριά ύλη της τροφής αφού πρώτα το στόμα της έχει αποσπάσει τη λεπτή, αιθερική της πλευρά.
Γι αυτό αν θέλουμε να έχουμε μια ανεξάντλητη δεξαμενή δυνάμεων στο νευρικό μας σύστημα, αν θέλουμε να εξουσιάζουμε το φυσικό μας σώμα, τα συναισθήματά μας, τις συγκινήσεις και τις σκέψεις μας, ας μάθουμε να τρώμε συνειδητά και με αγάπη. Ας μάθουμε να χειριζόμαστε και να διαχειριζόμαστε το στόμα μας.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΚΟΡΕΣΜΟΣ
1. Μην τρώτε μέχρι κορεσμού
2. Η ηθική της διατροφής
Δεν πρέπει ποτέ να τρώμε κατά κόρον, επειδή παραλύουμε τη δραστηριότητα του αιθερικού σώματος που αναζητά “τροφή” σε πιο αιθέριες-ανώτερες περιοχές και μας προσφέρει στοιχεία μιας ανώτερης ποιότητας. Μας γεμίζει με νέες ενέργειες τόσο φυσικές όσο και ψυχικές και μας διατηρεί σε υγεία όχι μόνο φυσική αλλά και πνευματική.
Η εγκράτεια είναι μια ποιότητα που προσφέρει υγεία, αρμονία και ισορροπία σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

ΑΝΑΠΝΟΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
1. Ο μηχανισμός της σωστής αναπνοής
2. Το τέλος του γεύματος
Οι νόμοι της διατροφής συναντώνται αναλογικά στη διαδικασία της αναπνοής. Είναι εξίσου βλαβερό για την υγεία να αναπνέει κάποιος επιφανειακά όσο και να καταπίνει την τροφή αμάσητη. Όπως ο αέρας δυναμώνει τη φωτιά έτσι και οι βαθιές αναπνοές, κατά το γεύμα, προκαλούν καλύτερη καύση των τροφών η οποία επιτρέπει στο αιθερικό σώμα να αποδεσμεύσει πολύ περισσότερες ενέργειες και να βγάλει από τις τροφές μόρια πιο αιθέρια.
Έτσι μπορούμε να ωφεληθούμε από την καλή ανάπτυξη του αιθερικού που είναι ο φορέας της ζωτικότητας όχι μόνο του φυσικού σώματος αλλά και των αισθημάτων και της μνήμης.
Η σωστή αναπνοή απελευθερώνει την ενέργεια που περιέχεται στην τροφή και χαρίζει υγεία σε όλα τα σώματα του ανθρώπου.

ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ (ΣΥΝΕΧΕΙΑ)
1. Η επιλογή της διατροφής
2. Οι Άγγελοι των τεσσάρων στοιχείων
Η διατροφή δεν αφορά μόνο τη φυσική τροφή αλλά και τα συναισθήματα, τις σκέψεις, τους ήχους, τα αρώματα, τα χρώματα. Η επιλογή τους είναι πολύ σημαντική γιατί χτίζουμε ανάλογα τα σώματά μας. Υπάρχει απόλυτη σχέση των “τροφών” που εισάγουμε στο φυσικό, αστρικό και νοητικό σώμα με την κατάσταση της υγείας τους.
Οι Γραφές λένε: “Είσαστε ναοί του Ζώντος Θεού”
Αυτούς τους ναούς δεν πρέπει να τους λερώνουμε βάζοντας μέσα ακάθαρτα στοιχεία. Αντίθετα θα πρέπει να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί στην τροφή που μπαίνει για την κατασκευή αυτού του ναού όπου το Πνεύμα πρέπει να έρθει να κατοικήσει.
“Το νόημα αυτής της ίδιας της ζωής είναι κρυμμένο στη διατροφή”
“Το μέλλον του ανθρώπου εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο τρέφει τα σώματά του”

ΝΗΣΤΕΙΑ - Το φυσικό σώμα
1. Η νηστεία ως μέθοδος εξαγνισμού
2. Οι ευεργεσίες της νηστείας στην υγεία των σωμάτων
Η νηστεία είναι μία σωτήρια συνήθεια, ένα μέσο για να ξαναβρούμε την αρχέγονη αγνότητά μας.
Βασίζεται στην κάθαρση και τον εξαγνισμό των σωμάτων.
Αν γνωρίζουμε σε πόσο χρόνο, με ποιες συνθήκες και σε τι κατάσταση συνείδησης πρέπει να κάνουμε νηστεία, οι ευεργεσίες της θα είναι τεράστιες για την υγεία μας.

ΝΗΣΤΕΙΑΣ - Τα αιθέρια σώματα
1. Οι ευεργεσίες της νηστείας για την υγεία των σωμάτων (συνέχεια)
2. Νηστεία, ένας άλλος τρόπος διατροφής
3. Η νηστεία στην πνευματική ζωή
Νηστεία δε σημαίνει πως πρέπει κάποιος να αρκείται μόνο στη στέρηση της φυσικής τροφής. Η νηστεία είναι επίσης μια απάρνηση των αρνητικών εκείνων συναισθημάτων και των σκέψεων που μας βαραίνουν. Οτιδήποτε απορροφήσαμε, συσσωρεύσαμε χωρίς διάκριση, πρέπει να μάθουμε να το αρνούμαστε, να απαλλασσόμαστε.
Κάθε σκέψη, συναίσθημα ή επιθυμία που δεν είναι πνευματική ευνοεί την πτώση. Νηστεύοντας μπορούμε να απαλλαχτούμε από αυτά τα βλαβερά στοιχεία.
Η νοητική και συναισθηματική μας δίαιτα καθορίζουν την ποιότητα της ζωής μας.
Το να νηστέψουμε δεν είναι στέρηση. Αντίθετα η νηστεία χρησιμεύει, πριν απ’ όλα, στο να τραφούμε. Όταν νηστεύουμε, μπορεί το φυσικό μας σώμα να φαίνεται πως στερείται, αλλά έρχεται το αιθερικό σώμα, που έχει σαν ρόλο να αγρυπνά πάνω στο φυσικό, να αναπληρώσει αυτές τις στερήσεις και να του ξαναγεμίσει τις δεξαμενές του με ενέργειες φέρνοντας άλλα στοιχεία αγνά, αιθέρια.
Ας μελετήσουμε το ευρύ θέμα της νηστείας και ας εφαρμόσουμε αυτή τη σωτήρια εξαγνιστική μέθοδο στη ζωή μας.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΕΣ ΤΟΞΙΝΕΣ
(Aνάγνωση – Σχολιασμός κειμένου)

Η ΧΑΛΑΡΩΣΗ
Η εστίαση της συνείδησης στους φορείς-τα σώματα της προσωπικότητάς μας και η ταύτισή μας με αυτά, έχει σαν αποτέλεσμα να μας κρατά σε συνεχή αναστάτωση καθώς η συνείδηση δρα και αντι-δρά στα ερεθίσματα του κάθε φορέα.
Η χαλάρωση είναι μια διαδικασία απόσυρσης από το φυσικό, συναισθηματικό και κατώτερο νοητι-κό σώμα για να επιτρέψει στον ανώτερο νου να βρεθεί σε πλήρη εγρήγορση και να μας μεταφέρει τις ανώτερες πνευματικές εντυπώσεις.
Όσο βαθύτερα χαλαρώνει το σώμα μας τόσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα της ζωτικής ενέργειας-το ρεύμα της ζωής που κυλάει στα σώματά μας και τόσο μεγαλύτερη είναι η καθαρότητα του νου. Επομένως, η διεύρυνση της συνείδησής μας.
Η χαλάρωση είναι το κλειδί για υγεία και ενέργεια.
Είναι μία τεχνική με την οποία μπορούμε να μείνουμε αποσπασμένοι από πολλά εμπόδια που βρίσκονται μέσα στα σώματά μας, να απομακρυνθούμε από την προσωπικότητα και τα προβλήματά της και να εστιάσουμε το νου μας στα ανώτερα πεδία, μέσα στο καθαρό φως της ψυχής. Τότε μόνο θα ανακαλύψουμε και τις ορθές λύσεις.

Δέκα καθοδηγούμενοι Οραματικοί Διαλογισμοί για την οργάνωση του εαυτού σύμφωνα με τη θεματολογία του 2ου dvd μαθημάτων.
Στους διαλογισμούς χρησιμοποιούνται οι ενέργειες της Καλής Θέλησης και της Αγάπης