Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ και «Ο Δεύτερος Θάνατος»

αρχαγγελοσ γαβριηλΗ αίτηση του Αρχάγγελου Μιχαήλ – Ο Γαβριήλ μιλά γι αυτή. O «δεύτερος θάνατος» ήταν το αποτέλεσμα μιας κατάστασης που ο άνθρωπος είχε δημιουργήσει στη διάρκεια των διαβιώσεών του αφού έγινε η αφορμή να λειτουργήσει πολύ μεγάλο κακό στον Πλανήτη. Υπήρξαν άνθρωποι που προκάλεσαν μεγάλες αιματοχυσίες και έφεραν τόση δυστυχία στην ανθρωπότητα που οι καρμικές τους ευθύνες ήταν τέτοιες ώστε να είναι αδύνατη η εξιλέωσή τους πάνω στη Γη. Γι αυτούς τους ανθρώπους αποφασίστηκε, μετά από ορισμένη διαδικασία στις Εσωτερικές Σφαίρες, να μην έχουν πια το δικαίωμα της αθανασίας και σύμφωνα με τον Κοσμικό Νόμο, να αποσυρθεί ο Θείος Σπινθήρας από αυτούς και να επανέλθει εκεί απ΄όπου προήλθε, στην Παγκόσμια Πρώτη Πηγή, τη Θεότητα.Έτσι, οι άνθρωποι αυτοί έπαυαν έκτοτε να υπάρχουν σαν οντότητες στο Σύμπαν και το υπόλοιπο της ύπαρξής τους, το αστρικό τους σώμα, διαλύονταν για να ξαναβρεθεί στο άυλο.

Προ ετών (1890), ο Τσοχάν Κουτ Χούμι από οίκτο γι αυτούς που βρίσκονταν σ αυτή τη θέση, επικλήθηκε στον Κοσμικό Νόμο να μη στερούνται στο εξής από την ευκαιρία της μετενσάρκωσης και της αθανασίας τους και πέτυχε να ανασταλεί ο «δεύτερος θάνατος» για την ανθρωπότητα. Αργότερα, ο Αρχάγγελος Μιχαήλ έκανε δεύτερη έκκληση και ζήτησε να επιτραπεί η εκ νέου μετενσάρκωση και σ εκείνους που έλαβαν στο παρελθόν το «δεύτερο θάνατο» για να εκπληρώσουν στη Γη το Θείο προορισμό τους.

Ο Αρχάγγελος Γαβριήλ μας διαφωτίζει σχετικά: «Η αίτηση του αγαπητού Κυρίου Μιχαήλ εισακούσθηκε από την Καρμική Επιτροπή αλλά μόνον οι μισές από αυτές τις ζωές αποδέχτηκαν την προσφορά να αποβούν εκ νέου μέρος της Γήινης εξέλιξης. Τότε, ο Κύριος Μιχαήλ καθώς και οι συμπαραστάτες Του, ιδίως εκείνοι που δεν είχαν ακόμη αναληφθεί, κατάλαβαν την ανάγκη που υπήρχε να ανυψωθεί περισσότερο η Γήινη εξέλιξη πριν η αίτησή τους αυτή δικαιωθεί. Υποδείχτηκε σ αυτούς από την Καρμική Επιτροπή ότι θα ήταν πράγματι κρίμα να ζητήσουν από τα «Εγώ Ειμί» αυτών των ψυχών που βρίσκονται σε κατάσταση «Νιρβάνα», να ξεκινήσουν από την αρχή την ενσωμάτωσή τους στη Γη αυτή την περίοδο.

Ας μη λησμονείτε όμως, ότι υπάρχουν ορισμένες εμπειρίες που μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο μέσω φυσικής ενσάρκωσης για να μπορέσει να ανυψωθεί η «Εγώ Ειμί». Αυτός είναι ο λόγος που εκείνες οι «Εγώ Ειμί» που έλαβαν φυσική ενσάρκωση και με τον καιρό Αναλήφθηκαν από αυτόν τον Πλανήτη, πέτυχαν ανώτερη εξυπηρέτηση στο Σύμπαν από εκείνες που παρέμειναν μέσα στις Επτά Σφαίρες και δε θέλησαν να προχωρήσουν σε ενσωμάτωση. Οι «Εγώ Ειμί Παρουσίες» αυτών που έλαβαν το «δεύτερο θάνατο», είχαν υποσχεθεί να αποβούν μέρος της εξέλιξης. Επομένως, έχουν υποχρέωση προς τη Ζωή. Χρέος που ακόμα δεν έχουν πλήρως εκπληρώσει.

Αυτές ζουν τώρα σε περιβάλλον όπου τα πάντα είναι Φως και Αγάπη. Εκεί όπου η πλέον μεγαλοπρεπής έκφραση Κοσμικής Δημιουργίας εκδηλώνεται. ΄Οπου νέοι Γαλαξίες και άστρα δημιουργούνται και μουσική και Φως είναι οι κραδασμοί που επικρατούν εκεί. Οι περισσότερες από αυτές τις «Εγώ Ειμί Παρουσίες» έχουν εξαλείψει από τη μνήμη κάθε ανάμνηση της Γης με τις τραγωδίες και τις πλάνες της. Επομένως, όταν τώρα τους παρουσιάζεται ξαφνικά η ιδέα να λάβουν νέα ενσωμάτωση, φαίνεται τόσο τρομακτική σ αυτές που χρειάζεται βαθιά σκέψη εκ μέρους τους. Γι αυτό, πολλές από αυτές έχουν ήδη πάει σε άλλα Σύμπαντα, Άστρα και Γαλαξίες».

αγγελακι