Ο δρόμος για την πνευματική εξέλιξη

YouTube Playlist (περιλαμβάνει 4 βίντεο)

 

 

Εσωτερική Αυτογνωσία, Αναλυτικά Περιεχόμενα και Κείμενα |5ο DVD

Αναλυτικά Περιεχόμενα του 5ου DVD Εσωτερικής Αυτογνωσίας

Ο Δρόμος για την Πνευματική Εξέλιξη
5ο DVD μια σειρά 4 μαθημάτων
5ο DVD μια σειρά 4 διαλογισμών

Η ΑΤΡΑΠΟΣ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
1.    Τεχνικές για ανάπτυξη της συνείδησης
2.    Ο Παρατηρητής
Πώς επιτυγχάνουμε τη στάση του Παρατηρητή
Απόσπαση
Κάθε τι στη φύση, αργά ή γρήγορα, προοδεύει: ένα μικροσκοπικό άτομο, ένα λουλούδι, ένα δέντρο, ένα ζώο, ο άνθρωπος, μία πλανητική Ζωή, μία ηλιακή Ζωή, μία μεγαλύτερη Ζωή... Τίποτα δε σταματά εκεί που βρίσκεται. Αναπτύσσεται, διευρύνεται και ακτινοβολεί προς τη Μεγάλη Οντότητα “από την Οποία όλα προέρχονται και στην Οποία όλα επιστρέφουν”.
Αυτή η πρόοδος είναι η ατραπός της εξέλιξης. Στην πραγματικότητα η Ατραπός είναι μία συνεχής πρόοδος προς το μέλλον: το άνθος είναι το μέλλον ενός σπόρου. Η βελανιδιά είναι το μέλλον ενός βελανιδιού. Αυτή η θεωρία του μέλλοντος, της δυνατότητας που έχουμε, σπάει τις αλυσίδες και μας οδηγεί στη σταθερή υπερνίκηση των εμποδίων που δημιουργούν οι θυμαπάτες, οι πλάνες και η μάγια. Ατραπός σημαίνει συνεχής αγώνας για τη διεύρυνση της συνείδησης, της επίγνωσης, της υπηρεσίας και της αγάπης.
Λέγεται ότι υπάρχει ένας μεγάλος Ήχος που, από την κοσμική πηγή του, καλεί πίσω τους προσκυνητές που βρίσκονται στην Ατραπό. Ο ήχος αυτός είναι η φωνή του Θεού, του Πατέρα, που καλεί τους υιούς του να επιστρέψουν οίκαδε.
Όλα εξαρτώνται από την ικανότητα ανταπόκρισης σε αυτή την κλήση.
Έτσι, από την αρχή της εξέλιξης, οι Οδηγοί της φυλής, οι σοφοί ή οι Διδάσκαλοι διατύπωσαν διάφορες τεχνικές για να διευρύνουν την επίγνωση του εσωτερικού ανθρώπου και να τον οδηγήσουν προς την Πνευματική αντίληψη.
Μία από αυτές τις τεχνικές είναι ο “Παρατηρητής”. Η ψυχή ως Παρατηρητής ασχολείται με τους τρεις κόσμους της ανθρώπινης προσπάθειας και κοιτάζει τις φυσικές, συναισθηματικές και νοητικές καταστάσεις ύπαρξης, επειδή, για να προσεγγιστεί και να γίνει αντιληπτή η πνευματική φύση του ανθρώπου, πρέπει πρώτα η προσωπικότητα και η ψυχή να έλθουν σε επαφή.
Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν έχουμε ένα καλά αναπτυγμένο φυσικό σώμα, εκλεπτυσμένες συγκινησιακές αντιδράσεις και έναν εξελιγμένο- διευρυμένο νου.
Και τα τρία αυτά πρέπει να είναι ολοκληρωμένα και ευθυγραμμισμένα μεταξύ τους ώστε να συγκροτούν μία ακτινοβόλα προσωπικότητα. Έτσι, με τη στάση του παρατηρητή και μέσα από την ανάπτυξη δύο σπουδαίων ιδιοτήτων, της απόσπασης και της διάκρισης, αρχίζει η μεγάλη διαδικασία της μεταμόρφωσης. Μία επίπονη αλλά και λυτρωτική διαδικασία γιατί η ψυχή απαλλαγμένη από τα δεσμά και τα βάρη της κατώτερης φύσης μπορεί να εισέλθει ελεύθερη σε μία νέα διάσταση φώτισης.

Η ΑΤΡΑΠΟΣ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ (ΣΥΝΕΧΕΙΑ)
1. Τι είναι ένας πνευματικός Δάσκαλος
2. Ο Ελωίμ της 6ης ακτίνας μιλά για την εξέλιξη των στοιχειωδών
3. Ο Παρατηρητής (συνέχεια)
Προσκόλληση – Ταύτιση – Απόσπαση
Η παρατήρηση είναι ο οικοδόμος μιας ανώτερης εστίασης της συνείδησης. Καθώς παρατηρούμε ανυψώνουμε τον εαυτό μας σε ανώτερα επίπεδα.
Με το διαλογισμό ο νους χρησιμοποιείται ως όργανο παρατήρησης και μέσω αυτού, η ψυχή ή ο Εαυτός μεταδίδει τη γνώση στο φυσικό εγκέφαλο.
Ο μαθητής καλλιεργεί μία καθαρή αντίληψη μέσω της παρατήρησης.
Η ορθή στάση του Παρατηρητή αναπτύσσεται με την απόσπαση από όλες τις επιθυμίες και τους πόθους της κατώτερης φύσης.
Αποσπόμαστε από την προσκόλληση δηλαδή την ταύτιση με το σώμα-ύλη, με τη σκέψη-νου, με το συναίσθημα, που δεν μας αφήνουν να προχωρήσουμε και εδραιώνουμε επαφή με τον Εσωτερικό Παρατηρητή στον οποίο επιτρέπουμε να δράσει. Μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούμε να πάρουμε ορθές αποφάσεις και να βοηθήσουμε ουσιαστικά πρώτα τον εαυτό μας και μετά τους γύρω μας.
Αποσπόμαστε και δρούμε ανεξάρτητα από τις συνθήκες και τα προβλήματα, τα διευ-θετούμε χωρίς προσκόλληση και “στεκόμαστε σαν ένας γερός βράχος και ένα δυνατό χέρι για τον εαυτό μας και τους άλλους” (Διδάσκαλος Θιβετανός)

ΠΩΣ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΤΟΝ ΗΧΟ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ; ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΩ;
1ο επιλεγμένο απόσπασμα από το βιβλίο "Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΟΥ ΓΕΡΑΚΙΟΥ" του PattonBoyle.
2ο επιλεγμένο απόσπασμα από το βιβλίο "Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΟΥ ΓΕΡΑΚΙΟΥ" του PattonBoyle
Ανάγνωση - Ανάλυση

Τέσσερεις καθοδηγούμενοι Οραματικοί Διαλογισμοί για την οργάνωση του εαυτού σύμφωνα με τη θεματολογία του 5ου dvd μαθημάτων.
Στους διαλογισμούς χρησιμοποιούνται οι ενέργειες της Καλής Θέλησης και της Αγάπης,