Πανσέληνος και ψυχώσεις

yoga-meditation-silhouette-pose-22212118Ένα από τα κεφάλαια της εσωτερικής ιατρικής του μέλλοντος θ’ ασχολείται με το νόμο των κύκλων, σεληνιακών και ηλιακών. Τότε θ’ αποδειχθεί σαν γεγονός εκείνο για το οποίο υπήρχε πάντα υπόνοια και τώρα αναγνωρίζεται γενικά, ότι η περίοδος της πανσελήνου έχει ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα σε μη ισορροπημένους ανθρώπους, σε ονειροπόλους και συχνά επηρεάζει πολύ δραστικά τις νευρωτικές και ερωτικές καταστάσεις που είναι τόσο διαδεδομένες σήμερα.

Η τεράστια αύξηση των κρουσμάτων της φρενοβλάβειας και της ανισορροπίας σήμερα οφείλεται σε τρία κύρια αίτια:
  Η τωρινή μεταβατική περίοδος, που δημιουργεί μια σύγκρουση μεταξύ των δυνάμεων του Υδροχόου και των Ιχθύων, οδήγησε σε μια κατάσταση που καθιστά την ομαλή ζωή σχεδόν αδύνατη για τον ευαίσθητο άνθρωπο. Σε συμβολική γλώσσα: Είναι σχεδόν σαν η φυλή αφού συνήθισε να ζει πάνω στη γη, να πρέπει τώρα να συνηθίσει να ζει μέσα στο νερό. Μιλώ από τη σκοπιά της μορφής.
 Η έντονη πνευματική και νοητική διέγερση που ασκείται σήμερα στις μάζες από την πλανητική Ιεραρχία. Η πρόθεση είναι να οδηγήσει σ’ ένα τέλος τις παλιές μορφές ζωής, να δημιουργήσει νέες μορφές με τη διαδικασία της προσαρμογής και έτσι να εισαγάγει ένα νέο πολιτισμό που θα βασίζεται σε μια πιο υποκειμενική κουλτούρα. Σας ζητώ να στοχασθείτε την τελευταία αυτή φράση.
 Η διάχυση περισσότερου φωτός από το αστρικό πεδίο, που δεν έχει αναγνωρισθεί ως τώρα, και επίσης η τεράστια αύξηση του συνήθους φωτισμού του φυσικού πεδίου. Αυτό προκαλεί υπερευαισθησία. Η ανθρωπότητα χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο τον ηλεκτρικό φωτισμό και ζει σε ένα εκτυφλωτικό τεχνητό φως. Τούτο δημιουργεί ζητήματα στη φυλή ωσότου ο ανθρώπινος μηχανισμός προσαρμοσθεί στο φως. Να θυμάστε ότι η γενική αυτή χρήση του φωτός είναι πολύ πρόσφατο και είναι ένα αποκρυφιστικό αποτέλεσμα με μακροπρόθεσμες συνέπειες.

Αναφέρω τα τρία αυτά πράγματα γιατί για μεγάλο μέρος ευθύνονται για την προδιάθεση σε μια ευαισθησία ανώμαλου είδους. Οι σπουδαστές του αποκρυφισμού γνωρίζουν καλά ότι το χρόνο της πανσελήνου ορισμένες ανώτερες επαφές είναι ευκολότερες από κάθε άλλη στιγμή, αλλά εδώ ακριβώς, αδελφέ μου, έγκειται η δυσκολία. Το χρόνο της πανσελήνου, μια περίοδο πέντε ημερών, η σελήνη και ο πλανήτης είναι δέκτες περισσότερου ανακλώμενου φωτός από τον ήλιο από κάθε άλλη στιγμή. Υπάρχει κάποιο υποκειμενικό αίτιο γι’ αυτό. Μπορώ μόνο να σας το εξηγήσω με ένα σύμβολο που μπορεί να σας μεταδώσει την αλήθεια ή μπορεί να δράσει σαν κάλυψη. Μιλώντας συμβολικά, η περίοδος του πιο έντονου διαλογισμού του πλανητικού μας Λόγου συμβαίνει στην περίοδο της πανσελήνου κάθε μήνα. Όπως ακριβώς έχετε εσείς τον καθημερινό σας διαλογισμό, έτσι και Αυτός στον υψηλό Του τόπο έχει το δικό Του κυκλικό σημείο επαφής.
Αυτό προκαλεί τη διάχυση ακτινοβολίας και την είσοδο ενέργειας τόσο υποκειμενικής όσο και αντικειμενικής. Συνεπώς για όλους τους αληθινούς σπουδαστές το έργο τους στο νοητικό πεδίο διευκολύνεται. Γίνονται τότε ικανοί να διαλογίζονται με μεγαλύτερη επιτυχία και να φθάνουν στην αντίληψη με μεγαλύτερη άνεση. Συμμετέχουν σαφώς στην επίτευξη του Κυρίου της Σαμπάλλα. Η σελήνη, όπως ξέρετε, είναι ένα κέλυφος, μια αρχαία μορφή δια της οποίας κάποτε ο πλανητικός Λόγος ζήτησε να εκφρασθεί. Υφίσταται βραδέως μια φυσική αποσύνθεση, όχι όμως ακόμη και αστρική. Συνεπώς συνδέεται ακόμη στενά με το αστρικό σώμα του πλανητικού Λόγου και επομένως με τα αστρικά σώματα όλων των ανθρώπων. Η επίδρασή της είναι συνεπώς ισχυρότερη τη στιγμή της πανσελήνου σ’ όλους όσους δεν είναι ισορροπημένοι. Αυτή η έλλειψη ισορροπίας που πραγματικά υπάρχει, θα βρεθεί τελικά ότι υφίσταται μεταξύ του αστρικού σώματος, του αιθερικού σώματος και του φυσικού μηχανισμού.

Οι άνθρωποι που συγκαταλέγονται οριστικά μεταξύ των ζηλωτών και οι άνθρωποι που είναι σαφώς νοητικοί, μπορούν να επωφεληθούν από αυτούς τους κύκλους των πανσελήνων. Όσοι άνθρωποι είναι σαφώς ανισόρροποι, θετικά αστρικοί και συναισθηματικοί και συχνά παρασύρονται από ανεξέλεγκτη επιθυμία, εμποδίζονται, υπερδιεγείρονται και αναστατώνονται ψυχικά από αυτούς τους κύκλους. Ο πέπλος της πλάνης φωτίζεται εκείνη τη στιγμή με επακόλουθο αποτέλεσμα παραισθήσεις, αστρικά οράματα, ψυχικές παρορμήσεις και εκείνες τις παρερμηνείες της ζωής, της υπερέμφασης όψεων της ζωής που αποκαλούμε φοβίες, παραφροσύνες κ.λπ. Θα επιθυμούσα στο σημείο αυτό να κάνω μια υπόδειξη που δε μου είναι δυνατό να σας αποδείξω τούτη την ώρα, αλλά την οποία το μέλλον θα υποστηρίξει. Οι μεγάλες ασθένειες που αποκαλούνται νοητικές, σπάνια έχουν οποιαδήποτε σχέση με τον ίδιο το νου.

Οι ασθένειες αυτές είναι:
 Ασθένειες του εγκεφάλου.
  Διαταραχές του ηλιακού πλέγματος.
 Αστρική κυριαρχία.
 Πρόωρη ψυχόραση και ψυχακοή.
 Κατάληψη.
 Απουσία νου.
 Ανυπαρξία ψυχής.
Πρόκειται βέβαια για μια πλατιά γενίκευση και δεν αναφέρεται σ’ εκείνη την κατηγορία ασθενειών στις οποίες περιλαμβάνονται τόσο ο νους όσο και ο εγκέφαλος. Οι ασθένειες των μυστικιστών υπάγονται επίσης σε διαφορετική κατηγορία.

Οι τελευταίες αυτές ασθένειες περιλαμβάνουν βέβαια τον εγκέφαλο, υποδεικνύουν νοητική ανισορροπία, προκαλούν ποικίλους τύπους καρδιακών παθήσεων όπως και τις διάφορες νευρωτικές τάσεις από τις οποίες τόσο συχνά βασανίσθηκαν οι άγιοι του κόσμου. Θα προσθέσω ωστόσο κάτι για να σας ενθαρρύνω. Όταν η φυλή σαν σύνολο θα κυβερνάται από τον Ηλιακό Κύριο, τον Ηλιακό Θεό, την Ψυχή, τότε οι κύκλοι της σελήνης θα χάσουν σταθερά το ολέθριο αποτέλεσμά τους και θα επέλθει η εξαφάνιση των ποικίλων νευρωτικών ενοχλήσεων και νοητικών παθήσεων που επικρατούν σήμερα. Ο καιρός δεν ήλθε ακόμη. Δε μου είναι εύκολο να δώσω περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σελήνη και τις φάσεις της, γιατί αυτό αποτελεί ένα από τα μεγάλα μυστήρια που αποκαλύπτονται κατά την τρίτη μύηση.

Από το βιβλίο ‘ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ’  ΣΕΛ. 350– 353, ΑΛΙΚΗΣ ΜΠΕΪΛΗ «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ»