Το ένατο ζωδιακό σημείο “Ο Τοξότης”

235px-sagittarius-svg1ΔΥΟ ΠΥΛΕΣ, ΤΡΕΙΣ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΙ
Ο Τοξότης είναι η μικρή πύλη προς τον Αιγόκερω. Υπάρχουν δύο κοσμικές Πύλες: Καρκίνος, η Πύλη προς την ενσάρκωση.  Αιγόκερως, η Πύλη προς το πνευματικό βασίλειο. Προηγείται του Αιγόκερω ο Τοξότης γι’ αυτό λέγεται “μικρότερη πύλη”. Θέλω να την σκέφτομαι σαν μια μικρή πύλη στους πρόποδες του λόφου, δια του οποίου περνάμε πριν αναρριχηθούμε το βουνό και περνώντας μέσω της μικρής αυτής πύλης, δείχνουμε την ικανότητά μας να χρησιμοποιούμε ορθά τα βέλη της σκέψης. Αυτή είναι η μεγάλη δοκιμασία. Υπάρχουν δύο πουλιά – αστερισμοί που φαίνονται στους ουρανούς κοντά στον Τοξότη. Το ένα είναι ο Αετός, ο αετός που πετά κατευθείαν στον ηλιακό δίσκο, το πουλί που είναι εκτός χρόνου και χώρου, το σύμβολο της Αθανασίας,  το σύμβολο του μυστικού κρυμμένου πράγματος που είναι κάποιες φορές πίσω από την ψυχή μας.

Γιατί μας ειπώθηκε ότι η ύλη ή η μορφή είναι ο φορέας για την εκδήλωση της ψυχής και η ψυχή σε μια ανώτερη στροφή της σπείρας είναι ο φορέας για την εκδήλωση του πνεύματος και τα τρία αυτά είναι μια ενοποιημένη τριάδα που από τη Ζωή, που τα διαπερνά όλα αυτά. Ο άλλος αστερισμός είναι ο Κύκνος, σύμβολο της ψυχής. Ο Τοξότης, ο ζηλωτής, κοιτάζει αριστερά και δεξιά: Στα δεξιά βλέποντας τον Αετό, λέγει στον εαυτό του, “Είμαι πνεύμα και πετώ κατευθείαν στην κατοικία μου”. Στα αριστερά βλέποντας τον Κύκνο με τους τέσσερις αστέρες του σε σχήμα σταυρού και λέγει, “Είμαι η ψυχή σταυρωμένη στην ύλη, από την οποία πρόκειται ν’ απελευθερώσω τον εαυτό μου”. Να θυμάσαι, ότι θα έρθει η μέρα, που θα μιλάμε για την ψυχή, όπως τώρα μιλάμε για την προσωπικότητα, σαν κάτι από το οποίο τελικά θα απελευθερωθούμε.

Αυτό είναι το πρόβλημα, αν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή τη λέξη, του ανθρώπου που πήρε την τρίτη μύηση, να απελευθερωθεί από την ψυχή.

180px-sagittarius21Θα πάρετε τους τρεις αυτούς αστερισμούς σαν σύμβολό σας, τον Κύκνο, Αετό και Τοξότη; Αετός, ο αετός στη σημαία των Η.Π.Α. τα βέλη του Τοξότη. Και σκεφθήκατε ποτέ, ότι όπου πηγαίνετε, βλέπετε το σταυρό του Κύκνου, τον Ερυθρό Σταυρό; Αυτό είναι που αντιπροσωπεύουν οι Η.Π.Α. Το έχετε στους ουρανούς. Ο Τοξότης είναι το ένατο ζωδιακό σημείο. Σκέψου αυτή τη διαδοχή σκέψης. Στην Παρθένο, το έκτο ζωδιακό σημείο, έχουμε την ένδειξη της Ζωής. Στον Τοξότη, το ένατο ζωδιακό σημείο, έχουμε την συμπλήρωση της προγενετικής περιόδου, πριν την γέννηση του Χριστού στον Αιγόκερω, το Δεκέμβριο. Είναι εκπληκτικό πώς πραγματοποιούνται οι αντιστοιχίες σας, οι αναλογίες σας. Γι’ αυτό μας είπαν να μελετούμε το ανθρώπινο ον. Δια του συμβολισμού του ανθρώπινου όντος φτάνουμε στην κατανόηση της μεγάλης Ζωής που περιλαμβάνει όλους μας στην ύπαρξή της.

Τρεις Αστερισμοί. Υπάρχουν τρεις αστερισμοί που συνδέοντα μ’ αυτό το ζώδιο, οι τρεις πιο όμορφοι.
Η Λύρα, η επτάχορδη άρπα. Ο ζηλωτής μαθαίνει να παίζει άρπα και παράγει μουσική με τη ζωή του.
Ο Βωμός, γιατί ο ζηλωτής τα καταθέτει όλα πάνω στο βωμό, όχι με πνεύμα θλιβερής απάρνησης, πιεζόμενος να είναι τελείως δυστυχής, αλλά με το πνεύμα ότι “δεν υπάρχει τίποτε άλλο να κάνω. Αποσπώμαι απ’ αυτά τα πράγματα για να υπηρετήσω τελειότερα και πληρέστερα”.
Ο Δράκων, ο όφις. Συναντήσαμε την ύδρα, τον όφι στους Διδύμους. Tώρα συναντούμε το Δράκοντα, τον όφι της σοφίας. Η Mουσική στη ζωή της αρμονίας, οι θυσίες των αντιδράσεων και των επιθυμιών της προσωπικότητας και η σοφία. Και από πάνω αιωρούνται δύο άλλοι αστερισμοί ο Αετός, το πνεύμα και ο Κύκνος, η ψυχή. Βλέπετε γιατί είμαι τόσο συγκινημένος με τον Τοξότη; Είναι ένα τόσο ωραίο ζώδιο και υπάρχουν τόσα πολλά να πω γι’ αυτόν. Και παρέλειψα τόσα πολλά.

 Από το βιβλίο ‘ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ’ ΑΛΙΚΗΣ ΜΠΕΙΛΗ Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ