Το στοιχειώδες και η καρμική επιτροπή

LadyPortia1Ο Τσοχάν Μορύα αναφερόμενος στην Καρμική Επιτροπή και το πολύπλευρο έργο Της, μίλησε για ένα μικροσκοπικό Στοιχειώδες που επισκέφτηκε την Επιτροπή ζητώντας βοήθεια για το είδος του.

Οι αίθουσες της Καρμικής Επιτροπής έχουν πάντοτε μία ανοιχτή Πύλη μέσα από την οποία μπορεί να περάσει κάθε νοήμονα ύπαρξη για να εξυπηρετήσει τη Γη και τις εξελίξεις Της.

Εγώ ο Ίδιος είδα ένα μικροσκοπικό Στοιχειώδες που δεν ήταν μεγαλύτερο από την άκρη της πέννας σας, να ζητά έλεος για το Βασίλειο των Στοιχειωδών. Το Στοιχειώδες αυτό προσήχθη στις αίθουσες του Κάρμα με ένα πανίσχυρο Σεραφείμ.

Αλλά με ποιο Φως ανοίγει η Πύλη;
Με το Φως του Σεραφείμ μπορεί αμέσως να ανοίξει! Όμως, επειδή το σθένος του Στοιχειώδους ήταν τόσο ισχυρό, έπρεπε ο Σεραφείμ να αφήσει με αγάπη να ανοίξει αυτό την Πύλη. Ο Σεραφείμ περιμένει…

Αλλά καθώς το Στοιχειώδες στέκεται εκεί ατενίζοντας τη Μεγάλη Πύλη και σκεπτόμενο τι ενδεχομένως θα αντιμετωπίσει από την άλλη πλευρά, φαίνεται να χάνει το αρχικό του θάρρος. Σκέφτεται, μήπως ήταν παραλογισμός αυτό που ανέλαβε να κάνει. Αυτό που νόμισε σα σθένος μήπως ήταν θράσος και αυθάδεια. Μάλλον είναι λογικότερο να επιστρέψει εκεί απ όπου προήλθε. Αν το πράξει αυτό όμως, πώς θα το αντιμετωπίσουν εκείνοι που το εμπιστεύθηκαν; Αν τελικά εισέλθει στην Αίθουσα, πώς θα μπορέσει να αρθρώσει λέξη; ΄Ετσι αναποφάσιστο στέκονταν το δύσμοιρο αυτό πλάσμα. Έστρεψε τότε τρυφερά το βλέμμα του και αντίκρισε τον Σεραφείμ ο Οποίος αμέσως το άγγιξε με το χέρι Του. "Μη φοβάσαι, του είπε. Αγάπη είναι ο Νόμος στις Αίθουσες Αυτές. Άφησε το Φως σου ελεύθερο και αυτό είναι αρκετό.

Ο δισταγμός φαίνεται να υποχωρεί και αφού πήρε δύναμη από την αύρα του Σεραφείμ, το Στοιχειώδες προχωρά και χτυπά την Πύλη που όμως δεν ανοίγει. Αυτό περιμένει διστακτικά. Το βλέμμα του Σεραφείμ το παρακολουθεί επιχύνοντας δύναμη επάνω του. Τώρα με όλες του τις δυνάμεις αυτό σπρώχνει την Πύλη που ανοίγει διάπλατα. "Μπαίνει μέσα αλλά τώρα είναι εντελώς μόνο, χωρίς την παρουσία πλέον του Σεραφείμ. Καθώς προχωρά, ο πρόναος φαίνεται να είναι τεραστίων διαστάσεων, χωρίς να εμφανίζεται καμία ψυχή και η παραμικρή φωνή να διασπά την αιώνια εκείνη σιωπή. Σχεδόν σε απελπισία, βαδίζει με μεγάλη αγωνία χωρίς κατεύθυνση ή γνώση για το πώς θα βρει αυτό που αναζητά. Προχωρά και ο δρόμος του φαίνεται αιώνιος. Ξαφνικά χωρίς να το αντιληφθεί, βρίσκεται μπροστά σε μια ανοιχτή Πύλη. Μόλις μπαίνει μέσα, Εκείνη κλείνει πίσω του. Τότε, με έκπληξη παρατηρεί γύρω του και τα μάτια του θαμπώνουν και ο νους του σκοτίζεται καθώς αντικρίζει τη Θεία Portia και τις Άλλες Μεγάλες Υπάρξεις της Καρμικής Επιτροπής. Σε τέλεια σύγχυση προσπαθεί να ανασυντάξει τις δυνάμεις του. Οι Μεγάλες Υπάρξεις παρατηρούν με απάθεια αλλά με οίκτο και ευσπλαχνία το ενδυναμώνουν.

Εξ ονόματος του Βασιλείου της Φύσεως, ικετεύω βοήθεια για να αποσυρθεί ο μαρασμός, η ανομβρία και όλες οι ακαθαρσίες του είδους μας.
Τότε, από ένα πολύ μεγάλο ύψος, φωνή που φαίνονταν να προβάλλεται από Αυτή την Ίδια τη Θεότητα, ακούστηκε να λέγει:
Και γιατί μόνο το είδος σας;
Δε σκεφτήκαμε κανένα άλλο παρά μόνο το δικό μας.
Αγαπητέ! χρειάστηκες σθένος και μεγάλη ψυχική δύναμη για να έρθεις μέχρι εδώ. Αυτό το σθένος φάνηκε όταν ζήτησες από τον Σεραφείμ να σου επιτρέψει να μπεις στις Αίθουσες Αυτές και να παρουσιαστείς μπροστά Μας. Εμείς είδαμε τη μεγαλοπρέπεια του σθένους σου καθώς και την ωραιότητα της φύσης σου με τα οποία Μας πλησίασες. Με Αγάπη σου απονέμουμε αυτό που ζήτησες. Εν τούτοις, θα σου υποδείξουμε πως είναι αγαθότερο και ευγενέστερο όταν στο μέλλον αποστείλετε άλλον αντιπρόσωπο προς Εμάς, να μην έρθει αυτός χωρίς να θυμηθεί όλα τα είδη της Φύσης και όχι μόνο το δικό σας.»