Το τρίτο βασίλειο της φύσης: τα ζώα

σκυλακιΌπως γνωρίζουμε, η φύση των Στοιχειωδών είναι να απεικονίζουν πιστά το περιβάλλον τους και γι αυτό κατά τη δημιουργία τους, έλαβαν αμετάκλητο όρκο να εξυπηρετούν τυφλά τον άνθρωπο.

Έτσι λοιπόν όταν έγινε η «πτώση» του ανθρώπου, πολλά από τα Στοιχειώδη αγανακτισμένα από την αγνωμοσύνη που αυτός έδειχνε προς αυτά για την εξυπηρέτηση που του έδιναν, δημιούργησαν χάσμα και δυσαρμονία μεταξύ των δύο εξελίξεων. Τα ζώα είναι και αυτά Στοιχειώδεις Υπάρξεις. Ενσωματώθηκαν εκείνη ακριβώς την εποχή με οριζόντια σπονδυλική στήλη όχι λόγω της εξέλιξής τους αλλά γιατί εξαναγκάστηκαν από άλλους….

Το χειρότερο είναι ότι πολλά από αυτά, συνδέθηκαν καρμικά με ορισμένους ιδιώτες οι οποίοι, σα μέλη της μαύρης στοάς, τα εξανάγκαζαν να λαμβάνουν σώματα ζώων. Ο σκοπός αυτών των ιδιωτών ήταν, πρώτα, να χρησιμοποιούν τα ζώα για να εξοντώνουν όποιον προσπαθούσε να εξυπηρετήσει το Φως και δεύτερον, να αποκτηνώσουν τον ίδιο τον άνθρωπο. Σ' αυτά τα σώματα που είχαν διαμορφωθεί και εμποτιστεί με κάθε δυνατή δυσαρμονία και εχθρότητα προς τον άνθρωπο, η στοιχειώδης ζωή εξαναγκάζονταν να εγκατασταθεί, να υπακούει και να υπάρχει. Η απαίσια αυτή «δημιουργία» ήταν μακροχρόνια και, όπως μαθαίνουμε από ομιλίες Κοσμικών Υπάρξεων, όσο περνούσε ο καιρός τόσο το κακό μεγάλωνε, με αποτέλεσμα οι Δυνάμεις του Φωτός να αναλάβουν πλέον αποφασιστικά την καταστολή του.

Η διαπάλη που ακολούθησε ήταν σκληρή και μεγάλης διάρκειας. Ήταν τιτανομαχία μεταξύ των Δυνάμεων του Φωτός και εκείνων του σκότους. Όταν τελικά η εστία αυτής της σκοτεινής «δημιουργίας» εξοντώθηκε, δόθηκε η ευκαιρία να αποσυρθεί το απαίσιο «δημιούργημά» τους. Αυτοί όμως το αρνήθηκαν αυτό και ο Κοσμικός Νόμος αφού δεν είχε συμπαράσταση από την ανθρωπότητα που ήταν η άμεση ενδιαφερόμενη, δεν επενέβη. Από τότε η στοιχειώδης αυτή ζωή, τα ζώα, παρέμειναν σα δεσμώτες, αιχμάλωτα της δυσαρμονίας και της ανθρώπινης κατάπτωσης.

Ο Μάχα Τσόχαν Μας Κατατοπίζει Σχετικά Με Τα Ζώα:
Πολλοί από τους μαθητές Μου που έχουν βαθιά αγάπη και κατανόηση για τα, πολλές φορές, κακοποιημένα μέλη του βασιλείου των τετράποδων, Μου ζήτησαν να μάθουν αν τα ευλογημένα αυτά ζώα διέρχονται μέσα από τη «δεύτερη γέννηση»  (την Ανάληψη).

Η απάντηση είναι: Μόνο εκείνα που έλαβαν το χάρισμα και προικίσθηκαν με το προνόμιο να περάσουν μέσα από την αλυσίδα των μετενσαρκώσεων σαν ανθρώπινες υπάρξεις, αν φέρουν τον Αθάνατο Σπινθήρα της Θεότητας που είναι γνωστός σαν η Αθάνατη Τριπλή Φλόγα. Το ζωικό βασίλειο εξελίσσει ορισμένη ψυχή και σε κάποιο σημείο εξέλιξης, απαλλάσσεται από την επαναγέννηση και εισέρχεται στο Δεβικό ή Βασίλειο της Φύσης. Το ζωικό αυτό βασίλειο είναι, όπως οι Άγγελοι, υπηρέτης μιας Νοήμονας Θείας Ύπαρξης η Οποία το καθοδηγεί για να φέρει αγάπη, θεραπεία, ειρήνη και προστασία.Τα ζώα δεν έχουν την ελεύθερη θέληση να δημιουργήσουν και να κάνουν χρήση του Ιερού Πυρός εκτός και αν θελήσουν να αναλάβουν την ευθύνη της ύπαρξης του Αθάνατου Πυρός και περνώντας μέσα από έναν «κύκλο» μετενσαρκώσεων, εξελίξουν μία ψυχή η οποία θα προμηθεύσει τον κατάλληλο τρόπο για να δημιουργηθεί το Ιερό Πυρ και έτσι να λάβουν το προνόμιο να γίνουν συνδημιουργοί με το Θεό.

Αν ένα Στοιχειώδες ή τετράποδο σας εξυπηρέτησε, όταν γίνετε Κύριοι της Φλόγας (Αναληφθέντες Διδάσκαλοι) έχοντας λάβει την εμπειρία της Αναλήψεως, μπορείτε να προσφέρετε στο δημιούργημα αυτό την αθανασία (όπως ο Αγαπητός Oromasis έλαβε το δώρο της αθανασίας από τον Αναληφθέντα Διδάσκαλο, Άγιο Γερμανό), μπορείτε να απευθυνθείτε στο Μέγα Κεντρικό Ήλιο και να λάβετε ένα «Σπινθήρα Ζωής» που το δημιούργημα αυτό μπορεί να Τον δεχτεί ή όχι. Αν δεν Τον δεχτεί, θα ζήσει μια ζωή στην αιωνιότητα γεμάτη αγάπη, ειρήνη και ασφάλεια αλλά δε θα μπορεί να δημιουργεί με τη χρήση του Ιερού Πυρός. Αν Τον δεχτεί, οφείλει να αρχίσει σειρά γεννήσεων και επαναγεννήσεων μέχρι να εξελίξει ψυχή που θα γίνει αντάξια της παραλαβής του Αθάνατου Σπινθήρα και έτσι θα δημιουργήσει με τον καιρό, έναν Αναληφθέντα Διδάσκαλο.
Πολλά στοιχειώδη αρνήθηκαν και πολλά δέχτηκαν αυτή την εμπειρία.