Το Χρήμα ως Απελευθερωτική Ενέργεια

Τα Τετράδια
της Ιοχροοχόου Ακαδημίας
και του Ιόχρου Δικτύου
Y 1. 4

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για την Επανεμφάνιση του Χριστού είναι η σημερινή κατάσταση της ανθρωπότητας η οποία λιμοκτονεί, σπαράσσεται από εμφυλίους πολέμους, παραμένει ανεκπαίδευτη, διχάζεται κάτω από το βάρος των οικονομικών ανισοτήτων, ανατρέφεται με εσφαλμένες αξίες ως προς το χρήμα και τη χρήση του.

Μέχρι να διευθετηθεί αυτή η κατάσταση, η επιστροφή του Χριστού δεν είναι δυνατή καθώς δε μπορούν να αναπτυχθούν οι ορθές ανθρώπινες σχέσεις χάρη στις οποίες θα έρθει η παγκόσμια συνεργασία για το καλό όλων.

Με την αναμόρφωση του χρήματος και της παγκόσμιας Οικονομίας και τη μεταβολή της αντίληψης και στάσης του ανθρώπου ως προς αυτό, θα επέλθει τελικά η παγκόσμια απελευθέρωση. Αν αυτό δε γίνει, τότε θα δημιουργηθούν ολέθριες συνθήκες. Το χρήμα, με τη μορφή που έχει σήμερα, θα εξαφανιστεί από τη Γη και η κατάσταση θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με κάποιον άλλο τρόπο.

Η ανθρωπότητα πρέπει άμεσα να αλλάξει τη σκέψη της όσον αφορά στο χρήμα, έτσι ώστε αυτό να θεωρείται σαν:

- ένα μεγάλο πνευματικό όργανο
- μια συγκεκριμένη πνευματική ευθύνη
- μέσον για πραγματική παγκόσμια εργασία

Το κλειδί για την ορθή δαπάνη του χρήματος και την ορθή χρήση του, μπορεί να συνοψιστεί στην ακόλουθη δήλωση του Διδασκάλου Θιβετανού:

“Όπως το χρήμα κατά το παρελθόν εξυπηρέτησε τις προσωπικές και οικογενειακές ανάγκες, έτσι και στο μέλλον πρέπει να εξυπηρετήσει τις ομαδικές και παγκόσμιες ανάγκες”.

Το χρήμα είναι συμπύκνωση της αγαπητικής, ζώσας ενέργειας της Θειότητας. Όσο μεγαλύτερη είναι η αντίληψη και η έκφραση της Αγάπης, τόσο πιο ελεύθερη είναι η ροή του και το αντίστροφο.