Φύση δοκιμασιών στον 9ο άθλο

ceb1cf83ceb7cebcceadcebdceb9cebfcf82-cebfceb2cebfcebbcf8ccf82-cf80cebfcf85-ceb1cf80ceb5ceb9cebacebfcebdceafceb6ceb5ceb9-cebcceafceb1ΣΙΓΗ
Ο Τοξότης είναι το προπαρασκευαστικό ζωδιακό σημείο για τον Αιγόκερω και σε κάποια αρχαία βιβλία ονομάζεται “το ζωδιακό σημείο της σιγής”.  Στα αρχαία μυστήρια ο νεοεισερχόμενος αδελφός έπρεπε να μένει ‘σε σιγή’, δεν του επιτρεπόταν να βαδίζει ή να μιλά , είναι, εργάζεται και παρατηρεί, γιατί κανείς δεν μπορεί να εισέρθει στο πέμπτο βασίλειο της Φύσης, το Πνευματικό βασίλειο ή να ανέβει στο βουνό του Αιγόκερω, αν δεν έχει περιορίσει τον λόγο και ελέγξει τη σκέψη. Αυτό είναι το μάθημα του Τοξότη: περιορισμός της ομιλίας δια του ελέγχου της σκέψης.

Αυτό θα μας κρατήσει απασχολημένους, γιατί όταν πάψουμε να χρησιμοποιείτε τις συνήθεις μορφές ομιλίας, όπως το κουτσομπολιό, τότε πρέπει να μάθουμε να περιορίζουμε την ομιλία για τα πνευματικά πράγματα, ότι δεν πρέπει να μιλάμε για την ζωή, τη ψυχή, πολλή ομιλία για πράγματα για τα οποία οι άνθρωποι μπορεί να μην είναι ακόμη έτοιμοι. Ορθή χρήση της σκέψης, περιορισμός της ομιλίας και στη συνέχεια αβλάβεια στο Φυσικό Πεδίο, καταλήγουν στην απελευθέρωση, γιατί συγκρατούμαστε στην ανθρώπινη μονάδα, είμαστε φυλακισμένοι στον πλανήτη, όχι από κάποιες εξωτερικές δυνάμεις που μας κρατούν εδώ, αλλά από ό,τι εμείς οι ίδιοι είπαμε και κάναμε.

Την στιγμή που δεν θα έχουμε πια λανθασμένες σχέσεις με τους ανθρώπους με εκείνα που λέμε, τα οποία δεν έπρεπε να έχουν λεχθεί, σταματάμε να σκεπτόμαστε πράγματα για τους άλλους, τα οποία δεν έπρεπε να έχουμε σκεφτεί, σιγά-σιγά, τα δεσμά που μας κρατούν στην πλανητική ύπαρξη αποκόπτονται, ελευθερωνόμαστε και σκαρφαλώνουμε το βουνό σαν τον τράγο στον Αιγόκερω. Με ρώτησαν: “Πρέπει άραγε να μην δημιουργούμε ποτέ κάρμα για τον εαυτό μας, κάνουμε κάτι που θα μας έδενε με κάποιο ανθρώπινο ον επειδή, όσο δενόμαστε με κάποιο ανθρώπινο ον, πάμε κατευθείαν για ενσάρκωση;” Καλά, αν πρόκειται να δέσω τον εαυτό μου με την ανθρωπότητα δια της υπηρεσίας, της αγάπης και της  ανυστερόβουλης σκέψης. Αυτό κάτι σημαίνει. Δεν προτίθεμαι να δέσω τον εαυτό μου με επικριτική σκέψη, σκέψη αυτοοικτιρμού, κουτσομπολιό και λόγια που δεν έπρεπε να πω. Έχω για κίνητρό μου την δική μου απελευθέρωση. Μια προειδοποίηση: Να μην είσαι καλός, αβλαβής και να υπηρετείς μόνο και μόνο για να απαλλαγείς απ’ όλα αυτά, κάτι που κάνει η πλειονότητα των ανθρώπων.  Μείνε με την ανθρωπότητα, όπως κάνει ο Χριστός, ή όπως εκείνη η μεγάλη Ζωή για την οποία ελέχθη ότι θα παραμείνει στην καθορισμένη θέση Της μέχρις ότου και ο τελευταίος προσκυνητής βρει το δρόμο του, για την κατοικία του.

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
Ο Τοξότης, λένε, είναι το πνεύμα της αλήθειας, είναι το άθροισμα όλων των Αληθειών που προκύπτουν από την ατομική αποκάλυψη. Το συνηθισμένο συμβάν τώρα, όταν υπάρχει ατομική αποκάλυψη, είναι το αιρετικό πνεύμα. Μια απεικόνιση της κατάχρησης του Τοξότη. Είχα μια αποκάλυψη. Ο Θεός μου αποκάλυψε αυτό, εκείνο και το άλλο. Αμέσως επιβάλλω στους συνανθρώπους μου την προσωπική μου ερμηνεία της Αλήθειας. Δε βλέπω την αλήθεια αλλά την αλήθεια μου. Είμαι ένας ζηλωτής, αλλά όλοι οι ζηλωτές πρέπει να ερμηνεύουν την αλήθεια όπως εγώ τη βλέπω, αν όχι, δεν είναι ζηλωτές. Πρέπει να πιστεύετε στη μετενσάρκωση, γιατί αυτή είναι η αλήθεια. Πρέπει να πιστεύετε στους Διδασκάλους της Σοφίας, γιατί υπάρχουν. Πρέπει να πιστεύετε αυτό, εκείνο και το άλλο. Προσηλωμένος, ναι. Αλλά με λίγη αλήθεια. Τόση ακριβώς αλήθεια όση ο φτωχός μικρός σου εγκέφαλος μπορεί να συλλάβει και τόσο φοβερή αποκάλυψη για σε, που νομίζεις ότι είναι η όλη Αλήθεια. Στον Τοξότη, το πρώτο από τα μεγάλα συμπαντικά ζωδιακά σημεία, βλέπουμε την αλήθεια σαν το όλο, όταν χρησιμοποιούμε τα βέλη της σκέψης ορθά.

Θα πω, αυτό είναι για μένα, η δική μου διατύπωση της αλήθειας, γιατί αυτό με βοηθά να ζήσω. Άλλες ομάδες χρησιμοποιούν άλλες ορολογίες και μόνο, εφόσον εγώ μπορώ να συλλάβω τον τρόπο με τον οποίο ο αδελφός μου βλέπει την αλήθεια, είναι εφικτό και εγώ να έχω το όραμα. Όλες οι διάφορες αλήθειες σχηματίζουν μία Αλήθεια, αυτό είναι που πραγματοποιείται στον Τοξότη. Δεν μπορείτε να περάσετε από την Πύλη στους πρόποδες του βουνού μέχρι να δείτε ότι το μικρό σας κομμάτι της αλήθειας αποτελεί μέρος του ομαδικού μωσαϊκού. Αυτό είναι όλο.

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΟΡΘΟΥ
Ο Τοξότης ονομάσθηκε το σημείο του πνεύματος του ορθού που προκύπτει από τους αγώνες στα προηγούμενα οκτώ Ζωδιακά σημεία. Όταν εκτελώ πραγματικά το λειτούργημά μου στον Τοξότη, έχω μάθει να διακρίνω μεταξύ του ορθού και του μη ορθού. Μαθαίνω τι είναι ορθό για μένα, αλλά πρέπει επίσης να μάθω αυτό το μάθημα: ότι το ορθό για μένα, μπορεί να είναι το μη ορθό για τους αδελφούς μου και το μη ορθό των αδελφών μου να είναι το ορθό για μένα. Μου είναι αδύνατο να πω τι είναι ορθό για σένα, γιατί όλοι έχουμε διαφορετικό εξοπλισμό,  διαφορετική κληρονομιά, διαφορετική παράδοση και υπόβαθρο, διαφορετικές φυλετικές τάσεις. Είμαστε όλοι τόσο διαφορετικοί και ακολουθούντες τη σκέψη αυτή, όλοι ανήκουμε σε διαφορετικές ακτίνες. Έχουμε διαφορετικές εγωικές ακτίνες και διαφορετικές ακτίνες προσωπικότητας κι όσο περισσότερα γνωρίζετε γι’ αυτά τα πράγματα, τόσο λιγότερα μπορείτε να πείτε γι’ αυτά. Γνωρίζω τι είναι δίκαιο για μένα και θα προσπαθήσω να ζήσω με το δίκαιό μου, την ιδέα μου περί δικαίου.

Δεν γνωρίζω τι είναι δίκαιο για σένα, αλλά πιστεύω ότι κάνεις το καλύτερο που ξέρεις. Αν μπορούσαμε να έχουμε αυτή τη στάση του ενός για τον άλλο, το πνεύμα της αβλάβειας, ο έλεγχος της σκέψης και ο περιορισμός της ομιλίας, θα προέβαλαν τον κόσμο και θα ξεφεύγαμε από τα παγκόσμια προβλήματα. Ο κόσμος ποτέ δε θα εξασφαλίσει το δίκαιο με τον πόλεμο, αλλά με την ορθή σκέψη και αυτό θα είναι μια μέθοδος της ψυχής. Κάποιος είπε ότι στο Σκορπιό έχουμε πεποίθηση της αμαρτίας, στον Τοξότη έχουμε πεποίθηση του ορθού.

ΤΡΙΑ ΔΩΡΑ
Κάποια βιβλία αστρολογίας λένε ότι υπάρχουν τρία αγαθοποιά ζωδιακά σημεία που διαχύνονται στο Ζωδιακό. Το ένα είναι ο Κριός από τον οποίο εκχύνεται πάνω μας το δώρο της ύπαρξης. Ένα εδάφιο από μια Ινδική γραφή λέγει ότι υπάρχουν τρία πράγματα τα οποία έχουμε με τη χάρη του Θεού: το δώρο ότι είμαστε ανθρώπινα όντα, η λαχτάρα για απελευθέρωση και η θέση μας κάτω από τις οδηγίες ενός τέλεια σοφού, μέσα στην δική μας καρδιά. Το δώρο της ύπαρξης στον Κριό είναι το θαύμα, να είναι κάποιος ανθρώπινο ον. Αν μπορείτε να σκεφθείτε τον εαυτό σας σαν ορυκτό, με τόσους περιορισμούς, θα φθάσετε στο θαυμασμό, που είστε ανθρώπινο ον, γιατί τούτο σημαίνει απελευθέρωση από το σημείο που βρίσκεται το ορυκτό. Πλήρης ελευθερία. Στο Λέοντα, το δώρο της ευκαιρίας. Είμαι άτομο. Προτίθεμαι να χρησιμοποιήσω τη ζωή για τον εαυτό μου, αν είμαι ένας μικρός Λέων, ή προτίθεμαι να χρησιμοποιήσω την ευκαιρία ν’ ανοίξω τις πύλες για τους άλλους. Στον Τοξότη, το δώρο της δύναμης. Νιώθεις ικανός να έχεις δύναμη; Ένας ορισμός του αποκρυφιστή είναι ότι είναι ένα ανθρώπινο ον που εργάζεται στον κόσμο των εξουσιών και των δυνάμεων. Δε γνωρίζω κάποιον που μπορείς να εμπιστευθείς ασφαλώς να χειρίζεται δύναμη. Γιατί; Διότι ο Τοξότης δεν έχει κάνει το έργο του, δεν έχει ακόμη μάθει την περιστολή της ομιλίας, δεν έχει επιτύχει τον έλεγχο της σκέψης και η ψυχή δεν είναι αρκετά ισχυρή.

Όταν αγαπάμε αρκετά, μπορούμε να έχουμε δύναμη. Όταν αγαπάμε αρκετά και είμαστε αβλαβείς, τότε οι Πύλες του ουρανού και της κόλασης θα είναι στη διάθεσή μας, όχι όμως πρωτύτερα. Ας αρχίσουμε ν’ αγαπάμε, όχι συναισθηματικά, αλλά αρχίζοντας να κατανοούμε πραγματικά τα ανθρώπινα όντα να ταυτιζόμαστε μαζί τους και να τα αγαπάμε. Μπορείτε να γνωρίσετε τι είναι ένα ανθρώπινο ον με όλα τα λάθη του και να το αγαπάτε. Όχι με ένα πνεύμα ανωτερότητας, λέγοντάς του, “δυστυχισμένο πλάσμα, κάποια μέρα θα είσαι εκεί που είμαι”, αλλά από το σημείο που θα του λέτε, “ήμουν ακριβώς σαν αυτόν”, ή “είμαι ακριβώς σαν αυτόν”. Το δώρο της ύπαρξης, το δώρο της ευκαιρίας και το δώρο της δύναμης, τα τρία μεγάλα δώρα του Ζωδιακού.

 Από το βιβλίο ‘ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ’ ΑΛΙΚΗΣ ΜΠΕΙΛΗ Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ