Φύση δοκιμασιών στον 7ο άθλο


12-13-638-300x225 (2)
Ο Ερυμάνθιος κάπρος (Μερικά από τα λαμπρότερα σημεία από τη μελέτη της Α. Α. Β.)

Στο Ζυγό έχουμε τον άνθρωπο που δε μιλάει, σύμβολο του μεσοδιαστήματος της σιωπής στο βίο του Ιησού. Μεταξύ της ηλικίας των 12 και 30 δεν ακούμε τίποτε γι’ Αυτόν. Ήταν έτη σιωπής, που τα πέρασε είτε μεταξύ των Εσσαίων στην Αίγυπτο στο κατάστημα του ξυλουργού, όπου ο Μεγάλος αυτός Υιός του Θεού  ισορρόπησε το πνεύμα και την ύλη και προετοιμάστηκε για το Υπούργημά Του σαν ένας υιός του ανθρώπου, που ήταν αυταπόδεικτα επίσης Υιός του Θεού. Η μεγάλη αποκάλυψη στο νου μου δεν είναι ότι είμαστε πνεύμα, αλλά ό,τι τα πάντα είναι Θεός σε εκδήλωση. Τα πάντα είναι ενέργεια σε διάφορες κατηγορίες.
Ο Χριστός ήταν η τέλεια έκφραση της Θεότητας σε μορφή. Εξισορρόπησε τέλεια το πνεύμα και την ύλη. Αυτό είναι το έργο που όλοι πρέπει να κάνουμε… Οι δύο καλοί Κένταυροι που σκότωσε ο Ηρακλής είναι γνωστοί ως Χείρων (καλή σκέψη) και Φώλος (σωματική ρώμη).
Η δοκιμασία ήθελε να δείξει τον έλεγχο της συναισθηματικής, της αστρικής Φύσης και της φύσης της επιθυμίας, από οποιαδήποτε μορφή και αν εκληφθεί. Και είναι περισσότερο ισχυρή όσο πιο προχωρημένος είναι ο άνθρωπος. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε ή να καθοδηγήσουμε τη φύση της επιθυμίας με τη φυσική δύναμη ή μόνο με τη σκέψη. Μπορεί να επιτύχουμε για λίγο, αλλά έπειτα εξογκώνεται σαν κύμα και γυρίζει πίσω σε μας. Η μόνη απάντηση είναι να ανεβάσεις τον κάπρο της επιθυμίας πάνω στο ψηλό βουνό. Όλες οι μεγάλες αποκαλύψεις συμβαίνουν στις βουνοκορφές εκεί όπου εξαφανίζονται οι ομίχλες της κοιλάδας και έρχεται ο φωτισμός…
Ο Ζυγός είναι σημείο του αέρα και βρίσκεται στο σταθερό Σταυρό που θα κυβερνήσει το επόμενο Ηλιακό σύστημα και που κυβερνά στο παρόν σύστημα την Ατραπό της Μύησης, η οποία διανύεται από το άνθος της Φυλής. (Esoteric Astrology, p. 279 Αγγλ. έκδ.). Πάλι το μυστήριο καλύπτεται, έτσι ώστε είναι δύσκολο να κατανοήσουμε το ζωδιακό σημείο. Αλλά οι βασικοί τόνοι του ζωδίου είναι καθαροί και απλοί: Μιλούν κατ’ ευθεία στην καρδιά χωρίς ασάφειες. Στο μέσο άνθρωπο με τη μη αναπτυγμένη πνευματική συνείδηση ο Λόγος ηχεί συνεχώς ανά τους αιώνες: Και ο Λόγος είπε: “Ας γίνει επιλογή”. Τελικά θα έλθει η ανταπόκριση σαν αποτέλεσμα της εξελικτικής πορείας και από τη ψυχή.
“Επιλέγω το δρόμο που οδηγεί μεταξύ των δύο μεγάλων γραμμών δύναμης.” Esoteric Astrology, pp. 251 – 261 Αγγλ. έκδ.

   Από το βιβλίο ‘ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ’ ΑΛΙΚΗΣ ΜΠΕΙΛΗ, Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ