2ο CD Ομάδων GO-Ελευθερία | Εισαγωγή

Γεια σας είμαι η Μαρία και είμαστε πάλι μαζί στο 2ο CD των ομάδων G.O. Ελευθερία για να αντιμετωπίσουμε έναν σχεδιασμό που αφορά στην πορεία μας ως συνειδητά όντα. Έναν σχεδιασμό που δεν είναι παρά μια απλή διασταύρωση ύφανσης.

Είναι σαν να λέμε στο πλέξιμο ένας πόντος πάνω – ένας πόντος κάτω, ένας πόντος πάνω – ένας πόντος κάτω. Είναι ένα απλό παράδειγμα για να καταλάβουμε ότι, όταν προχωράμε στη συνειδητοποίηση κάποιου θέματος, το επόμενο βήμα είναι να γυρίσουμε πίσω και να το εφαρμόσουμε εκεί ακριβώς που υπάρχει το πρόβλημα.

Όταν φτιάχνουμε μια θεωρία γυρνάμε πίσω στο πεδίο της ζωής για να την εφαρμόσουμε. Εκεί ελέγχουμε:
  Aν είναι η σωστή.
  Aν χρειάζεται διορθώσεις.
  Aν ελέγξαμε τις παραμέτρους.
  Αν συνειδητοποιήσαμε σωστά το μέγεθος και τη φύση του προβλήματος.
  Αν υπολογίσαμε σωστά τα δεδομένα μας.
  Αν διαθέτουμε τις σωστές ποιότητες και
  Αν τα συνδυάσαμε στις σωστές ποσότητες.

«Πώς να ξέρουμε ότι πάμε καλά;» με ρώτησαν τις προάλλες. Εκ του αποτελέσματος.
Στο βιβλίο “Συνομιλίες με Αγγέλους”, ο Συνομιλητής Άγγελος όταν απαντά σε κάτι ανάλογο λέει: «Θα ξέρεις αν τα αυγά που επωάζεις είναι υγιή ή κλούβια, από το αποτέλεσμα.»
Δεν είναι χάσιμο χρόνου. Είναι ωρίμανση. Είναι διαδικασία. Είναι μια πορεία αγάπης και κατανόησης. Είναι επίτευξη αγάπης. Είναι επίτευξη κατανόησης.
Τι σημαίνει αγαπώ;
Σημαίνει αλληλοσχετίζομαι. Σημαίνει έρχομαι σε επαφή με … Οι ενέργειες περνάνε από μένα σε… και από… σε εμένα.
Σημαίνει οδηγούνται, άγουν, πηγαίνουν και έρχονται, πηγαίνουν από εκεί εδώ και από εδώ εκεί.
Αγάπη σημαίνει επαφή.
Είναι επαφή κραδασμών. Άλλοτε η επαφή των κραδασμών αυτών είναι αρεστή, αγαθή, ευχάριστη και άλλοτε είναι δύσκολη, επώδυνη. Άλλοτε ρέουν και άλλοτε σηκώνονται εμπόδια.
Αγάπη σημαίνει δίνω και παίρνω.
Είτε γνωρίζω είτε δε γνωρίζω προς τα πού δίνω προσωπικά … από πού παίρνω προσωπικά
Ροές ενέργειας πηγαινοέρχονται. Ροές κραδασμών. Τι αποτέλεσμα έχουν πάνω μας δύσκολο να πει κάποιος.
Κάποιες ροές τις κατανοούμε “εκ του αποτελέσματος”. Καταγράφονται πάνω μας σαν αισθήσεις που τις χαρακτηρίζουμε καλές – μη καλές, ευχάριστες – δυσάρεστες. Ουδέτερες, αδιάφορες, ανυπόφορες και ανάλογα ολόκληρο το είναι μας ανταποκρίνεται συστελλόμενο, αρνούμενο ή διαστελλόμενο συμμετέχοντας.
Άλλοτε μαζευόμαστε σαν σκαντζοχοιράκια και βγάζουμε τις ακίδες μας και άλλοτε ανοιγόμαστε σαν ήλιοι και βγάζουμε τις ακτίνες μας.
Πόσες λίγες φορές το ελέγχουμε αυτό!
Δράση και αντίδραση. Πολλές φορές αντιδρούμε με αυτοματισμό. Δεν ξέρουμε γιατί το είπαμε. Μας βγήκαν οι λέξεις πριν καν σκεφθούμε και μετά, «σ’ αυτή τη περίπτωση δεν ήθελα να πω αυτό, δεν ξέρω γιατί το είπα, άλλο ήθελα».
Ας μάθουμε να επανερχόμαστε και να διεκδικούμε το νέο τρόπο έκφρασης. Ας το ξαναπούμε. Ας το ξαναεκφράσουμε.
Ζούμε μια μεταβατική περίοδο και όλα μας τα συναισθήματα, όλες μας οι σκέψεις είναι συγκρουόμενες.
Το παλιό και το καινούριο. Αυτό που συνηθίσαμε και αυτό που θέλουμε, αλλά που δεν το θέλουμε γιατί είναι ασυνήθιστο. Γιατί οι δομές μας δεν ξέρουν να το κρατήσουν. Δεν ξέρουν να το γαλουχήσουν. Γιατί οι δομές μας είναι παλιές.
Δύσκολη φάση.
Ωραία φάση.
Τι αντίφαση!

Αν αποφασίσουμε ότι “ζούμε”, “εκφράζουμε”, ότι “είμαστε” αυτή η αντίφαση, τότε θα βρούμε το δρόμο για την ισορροπία. Τότε δε θα τρομάζουμε όταν “βγαίνει” εκείνο που δε θέλουμε, όταν ζούμε εκείνο που δεν θέλουμε, όταν συμβαίνει γύρω μας εκείνο που δεν θέλουμε.
Και επειδή δεν θα τρομάζουμε, επειδή θα εξασκηθούμε να μην κλεινόμαστε στα καβούκια μας, να μην βγάζουμε ακίδες τρομαγμένοι, πονεμένοι γιατί τρομάξαμε, γιατί πονέσαμε, γιατί φοβηθήκαμε μήπως πονέσουμε και προκαταβολικά αντιδράσαμε σαν να ήταν προδικασμένο το αποτέλεσμα του πόνου, τότε, όταν συμβαίνει αυτό, απλά να λέμε “ναι, συνέβη”. Γιατί είναι μηχανισμός.
Αυτός ο μηχανισμός δεν! είμαι εγώ. Αυτή η κίνηση δεν! είμαι εγώ. Αυτά τα λόγια δεν! είμαι εγώ. Αυτή η δράση δεν! είμαι εγώ.
Αποφασίζω λοιπόν: Τι θα είμαι. Τι είμαι. Τι θέλω να είμαι. Τι μπορώ να είμαι. Τι ξέρω πως είμαι. Τι ονειρεύομαι πως είμαι.
Είμαι ήλιος. Είσαι ήλιος. Είμαστε ήλιοι. Τι κάνουν πολλοί ήλιοι μαζί; Σίγουρα δεν ανταγωνίζονται. Δεν είναι ένας ήλιος αυτόφωτος και πολλά αστέρια ετερόφωτα. Είναι πολλοί ήλιοι, πολλοί αυτόφωτοι και Τι συνδέει αυτούς τους ήλιους;
Αν δεχτούμε ότι υπάρχουν. Αν δεχτούμε ότι είμαστε. Αν δεχτούμε ότι είμαστε αυτόφωτοι. Το κοινό που έχουμε είναι ότι συνδεόμαστε με την ίδια Πηγή, την ίδια κεντρική Θεία Πηγή.
Ο Θεός είναι βίωμα, εσωτερικό Βίωμα. Και ο πόνος είναι βίωμα, εσωτερικό βίωμα. Τον πόνο τον ξέρουμε καλά. Ζούμε στον πλανήτη του πόνου. Έχουμε ζήσει ζωές και ζωές μέσα στον πόνο, βιώνοντας πόνο, εκδηλώνοντας πόνο. Καλά το ξέρουν τα κύτταρά μας. Tα κύτταρά μας ξέρουν! και το Θεό. Tα κύτταρά μας βιώνουν! το Θεό.
Eκεί βαθιά. H ροή που τα κάνει Αυτό που είναι. H ώση που ονομάζεται Ζωή. Αυτό που τα διατρέχει. Αυτό που Είναι. Είναι, Θεός. Είναι Θεός
Εγκεφαλικά, δεν το γνωρίζω. Κυτταρικά το γνωρίζω. Και εκείνο που αναζητώ, είναι από το κύτταρό μου, εκεί βαθιά. Μέσα από εκεί να αναδυθεί στον εγκέφαλό μου. Να αποτυπωθεί η γνώση αυτή. Το βίωμα αυτό να αναγνωριστεί. Ο Θεός που δε γνωρίζω συνδιαλέγεται με το κύτταρό μου, συναλλάσσεται με την ύπαρξή μου. Και το αφήνω να αναδυθεί. Σαν κραδασμός. Σαν αφύπνιση. Σαν δύναμη!

Θεία! Δρώσα Πραγματικότητα
Θεία! Δρώσα Πραγματικότητα
Θεία! Δρώσα Πραγματικότητα
Προς τα Εσένα υψώνουμε την ανθρώπινη συνείδησή μας
Αναζητώντας τη Θεία Επαφή Που αναιρεί
Μέσα από την πραγματικότητα της Αγάπης Σου
Κάθε σημείο άγκυρας των κραδασμών του ψεύδους
Θεία! Δρώσα Πραγματικότητα
Βαθιά επίκληση. Βαθιά αναγνώριση. Θεία! Ως Υπέρτατο πεδίο. Ως Απόλυτο και Αληθινό. Ως Απτό. Δρών!
Δρώσα Πραγματικότητα!

Στην ιστορία του σύμπαντος, στην ιστορία του μικρού μας πλανήτη, στην ιστορία της ζωής μας, αυτή η Δρώσα Πραγματικότητα, η Πανταχού Παρούσα και τα Πάντα Πληρούσα άρχει!
Και εμείς … υπάρχουμε … Και στη μικρή μας ζωή άρχουμε. Άρχοντες είμαστε όλοι μας.
Τι λογοπαίγνιο μπορούμε να κάνουμε! Άρχω και υπάρχω. Αν υπάρχω πώς άρχω; Αν άρχω πώς υπάρχω;
Σήμερα είμαστε μαζί για να αντιμετωπίσουμε ένα γεγονός συμπαντικό, ένα ρεαλιστικό γεγονός. Να δούμε πώς αυτό συνδέεται με μας. Ποια είναι η δική μας θέση μέσα σε αυτό και πως η θέση μας έχει σημασία γι’ αυτό.
Αν χρησιμοποιήσουμε την ορολογία για να χαρακτηρίσουμε εκείνο το οποίο βρίσκεται πέρα από την αντίληψή μας, Υπερκόσμιο Φως, πέρα από το μικρό μας σύμπαν … ας δούμε τι σημαίνει για εμάς η έκφραση “το Υπερκόσμιο Φως κατασταλάζει στη ζωή μας”.
Κατασταλάζει για να έρθει ο νέος πολιτισμός. Η Νέα Παγκόσμια Τάξη Θέληση-για-το-Καλό. Αυτή, που κάνει τον ουρανό νέο και τη γη νέα.
Κάποιοι λένε ότι αυτά είναι μόνο συμβολικά πράγματα και κάποιοι λένε ότι είναι γεγονότα. Είναι και τα δύο.
Οι άνθρωποι προειδοποιούνται για πράγματα που βρίσκονται πέρα από την αντίληψή τους μέσα από συμβολισμούς. Αυτό συνέβαινε πάντοτε και αυτό συμβαίνει και τώρα. Είναι ο έμμεσος τρόπος που η αλήθεια κατατίθεται με ασφάλεια. Αναγνωρίζεται από εκείνους που μπορούν να την αναγνωρίσουν και προσπερνιέται από εκείνους που δε μπορούν.
Μια συμβολική παρουσίαση της αλήθειας έχει πάντοτε αποδέκτες. Αποδέκτες που λειτουργούν άλλοτε συνειδητά και άλλοτε υποσυνείδητα.
Δεν έχουμε πάντοτε επίγνωση των διαδικασιών που υπάρχουν πίσω από τα γεγονότα. Έχουμε όμως πάντοτε επίγνωση αυτού που αισθανόμαστε και σήμερα αισθανόμαστε ότι κάτι πρέπει να γίνει.
Η Ηλιακή Δράση, η Solar Action, είναι ο δικός μας τρόπος στις G.O. Ελευθερία Ομάδες. Τις δικές σας δηλαδή ομάδες, αυτές που εσείς, ΕΛΕΥΘΕΡΑ φτιάχνετε, ΕΛΕΥΘΕΡΑ οργανώνετε.
Στις G.O. Ελευθερία Ομάδες που ο στόχος τους είναι κοινός είναι η λέξη, το βίωμα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. ΕΛ – ΕΥ – ΑΙΘΗΡ.
Τα Απελευθερωτικά Τρίγωνα του Ιόχρου Δικτύου εργάζονται προς αυτή τη κατεύθυνση.
Ποια είναι η Ιόχρους Ενέργεια; Είναι μια ενέργεια που φέρνει σε σύνδεση το Πνεύμα και την Ύλη. Τα συσχετίζει με οργάνωση και τάξη.
Είναι σαν να υφαίνει μια γέφυρα, ένα τόξο, ένα χαλί πάνω στο οποίο μπορεί να περάσει το ‘Υπερκόσμιο Φως’. Η Ύψιστη Όψη του Θείου Φωτός. Μέσα στο φυσικό πεδίο. Μέσα στο δικό μας χωρόχρονο. Μέσα στη δική μας ύπαρξη. Μέσα στο μικρό μας πλανήτη.
Η Ιόχρους Έβδομη Ακτίνα χρησιμοποιεί τις ενέργειες για να υφάνει τον απελευθερωτικό δρόμο όλων των ακτίνων, όλων των ποιοτήτων.
Δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται στην ανθρωπότητα. Τα αρχαία κείμενα που οι Διδάσκαλοι της Σοφίας μελετούν, αναφέρουν ότι σε όλες τις πολύ μεγάλες αλλαγές στον πλανήτη μας, είναι παρούσα.
Σήμερα, είναι δική μας ευκαιρία να τη ζήσουμε λυτρωτικά, εποικοδομητικά. Είναι η δική μας ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε τη Θέλησή μας για το Καλό.
Αυτή είναι η πρόταση των G.O. Ελευθερία Ομάδων.